ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cengiz BUDAK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2009 03:48
Son Ziyaret:
12 Şubat 2024 19:48
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz BUDAK
Doğum Tarihi:
19 Nisan 1971
Yaş:
53
İl:
Bursa
Meslek:
Tıp doktoru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz BUDAK

SON 9 MESAJI

CRS/CBS turleri ile ilgili bir ceviri VIDEO sf2
[QUOTE=Gecko]Merhaba Timur Bey,

Ilginize cok tesekkur ederim. Çeviri yaptigim metinin orjinali asagida. Ceviriyi tekrar inceledim yanlislik yok. Ama niye böyle demiş anlamadim acaba baska birsey mi kastetmis?

Alex: Total dissolved solids (TDS) is a measure of all organic and inorganic substances that are dissolved within a liquid, do you think this is the most important parameter that it has to be checked into the shrimp tank? What model/brand of device you use for that?
Chris: I would not consider that the most important parameter. I know that mostof the breeders don’t pay attention to it at all. If it is around 5–8 it is fine. I think that other parameters are more important.Conductivity for example: It should not be higher then 200–300 microsiemens.[/QUOTE]

bence ölçüm yapılan cihazı kastediyor (What model/brand of device you use for that?), en önemli parametrenin bu olduğunu (ölçüm yapılan cihaz) düşünmüyorum diyor. önemsediği şey TDS, neyle ölçüldüğü değil. kanımca çeviri hatası yok.
Meleklerim yumurta verdi :)
Umut Bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sahiden de inanılmaz balıklar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Meleklerim yumurta verdi :)
Herkese merhaba,

Yaklaşık iki hafta kadar önce Akgül Hanım'dan alıp maceralı bir yolculuktan sonra Bursa'ya getirdiğim muhteşem melek çiftim yeni mekanlarına çok çabuk alıştılar. Zaten Akgül Hanım tarafından çok iyi yetiştirilmiş ve çok sağlıklı oldukları için hiç sorun yaşamadım. 100 litrelik bir cama cam tankta, günlük %30 civarında su değişimi ile ve çok çeşitli canlı ve kaliteli kuru yemlerle beslendiler. Yumurtalarını dizmelerine yardımcı olabilmek için, kırmızı pleksiglastan yaptığım malzemeyi ilk başta biraz yadırgadılar ama sonradan sevdiklerini düşünüyorum. Lafı çok uzatmadan resimlerini ve videolarını paylaşmak istiyorum.

Yakışıklı oğlan


Güzel eşi ile birlikte :)


Sürekli bir arada geziyorlar


Bunlar da videoları

[TUBE]H9Hfqbu6xW0[/TUBE]

Neredeyse yemi dolaptan kendileri kapıp yutacak yaramazlar :)

[TUBE]6xSKYv0CR9Q[/TUBE]

Ve sonunda yaklaşık 350-400 tane yumurtayı ahenk içinde dizdiler.

[TUBE]SwmGpG-slbQ[/TUBE]

İlk başta yavrulara kendileri baksınlar diye yumurtalara dokunmayı düşünmüyorduk; ancak yumurtlama töreni biter bitmez yumurtaların yarısına yakınını afiyetle yediler. Geriye kalanları ellerinden zor kurtardık ve ayrı bir kaba tanktan aldığımız suyun içerisinde yumurtaları açılması için yerleştirdik. Yumurtalara 3-4 cm uzaklıkta küçük bir hava taşı koyduk, yaklaşık 20 litre suya 10 damla kadar metilen mavisi ekledik. Bugün üçüncü günleri, yumurtaların neredeyse üçte biri mantarlaştı. Yumurtaların da suyunu her gün yarı yarıya değiştirdik. Sağlam kalanlar kuyruklarını sallamaya başladılar. Yarın serbest yüzmeye başlarlar artık diye düşünüyorum, hemen artemia setini hazırladım, yerden kalkmaları ile eş zamanlı olarak taze çıkmış artemiayı mideye indirmeleri mümkün olabilecek sanıyorum. 

Bir süredir yerli ve yabancı forumlarda bu melek üretimi konusunda yazılıp çizilmiş ne var ne yoksa okudum, elden geldiğince doğru olduğuna inandıklarımı uygulamaya çalıştım; yine de saygıdeğer ustalardan eksik veya yanlış gördükleri hususlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Saygılar ve selamlarımla...




Bettanın Yüzgeci?
:)))
"buyur burdan yak" dedikleri böyle birşey değil mi :)

Su Piresi (Daphnia)
Çok faydalı bir makale yazmışsınız gerçekten. forumlarda o kadar çok kopyala-yapıştır cambazı var ki, siz yazınızı yayınlamadan aylar hatta yıllar önce 16 kişi daha yazınızın noktasına virgülüne dokunmadan başka forumlarda yayınlamış ve kendi eserleriymiş gibi altını imzalamışlar. teknoloji çok fena oldu çok...
Bettalar çiftleşiyor ama yumurtalar dökülmüyor
[QUOTE=YagmurFF]Her şey doğru güzel ama dişi yumurta dökmüyor, hadi bakalım  12 saat gerçekten çok uzun bir süre. Dişinin ilk yumurtlama deneyiminde 2-3 saat erkeği yumurta dökmeden oyalaması mümkün fakat 12 saat gerçekten uzun bir süre. Konuyu açtığınızda 7 saattir oyalıyor demişsiniz. Ben yeni görüyorum konuyu. 
Erkek dişiyi hırpalamıyorsa, dişi ya da erkek yuvadan vaz geçip, yuvanın uzağında bir yerde dinlenmiyorlarsa bir iki saat daha deneyin derim. Bu yaşadığınız sıradışı bir durum çünkü. Baktınız dişi dayak yemeye, erkek de onu yuvadan uzağa kovalamaya başladı, o dakika dişiyi ayırmak gerek. Sonrasında bir hafta bekleyip üretim denemelerine tekrar en başlanabilir. 
Tahminim bu yuva bir hafta daha dayanmayacaktır, çünkü erkek yuvayı ısıtıcının üzerine yapmış. Isınan su yukarı çıktığında yuvayı ortasından sağa ve sola itecektir. Bunun çözümü de bir daha ki denemede ısıtıcıyı kabın tam ortasına almak olabilir.
Bol şans diliyorum...
Dişi vt midir, onu sorayım. 
[/QUOTE]

teşekkür ederim. sabaha karşı saat 05.00 civarında sadece 2 tane yumurtanın düştüğünü gördüm. bu dişi, forumdan Necati Bey kardeşimden yaklaşık 15-20 gün önce aldığım ve daha önce 2 defa yumurta vermiş olan (eski evinde) bir vt dişisi. daha olmazsa delikanlıyı tekrar kondisyona çekip haremde hazır bekleyen kızlardan biriyle tekrar deneyeceğiz artık.
Bettalar çiftleşiyor ama yumurtalar dökülmüyor
[QUOTE=tuncselim] Balıklarınız tekrar ayırıp kondisyon kazandırmanızı öneririm,Çünkü erkek bir süre sonra dişinizi hırpalamaya başlayacaktır.
Ne yazık ki herşey normal görünüyor  ancak yumurtasız olmuyor :) [/QUOTE]

teşekkürler. erkek dişiyi hırpalamaya başlarsa ayıracağız mecburen. üretim macerasına kalkışmadan önce bettaların videolarını filan izlerken "vaay, ne muhteşem. bir kerecik kendi balıklarımızda böyle birşey görecek miyiz" derken neredeyse 12 saattir başka manzara izlemedik :) 
Bettalar çiftleşiyor ama yumurtalar dökülmüyor
Merhaba. Uzun zamandır forumda okuyucu olarak bulundum, artık benim de bir konu açıp paylaşmaya ve tecrübeli arkadaşların önerilerine başvurmaya ihtiyacım oldu. Konu özetle şöyle:

CT portakal rengi oğlumuzla (ismi Bubbles, isimleri çocuklar verdi, yaşını Allah versin :) gelinimiz Sue'yu mürüvvetlerini görmek üzere yaklaşık bir hafta öncesinden kondisyon kazandırmak üzere bakıma aldık. 5 farklı yem (iki farklı spirulina esaslı bitkisel yem, dondurularak kurutulmuş kan kurdu, protein içerikli açık bir yem ve canlı artemia) ile günde 3-4 defa yemledik. Pleksiglas kullanarak kendi imalatım olan betta evinde, ki bunu da ayrıca yazacağım, sabit 27 derece sıcaklıkta, silikonlu elyaf, bioball ve zeolitle filtre sistemi kullanılarak temizlenen ve haftada 3 defa 1/4 su değişimi ile, her hücrede hagen kum ve az miktarda bitki ile stresten koruyarak huzur içinde randevularına hazırlandılar. Hem erkek hem de dişi kendi bölmelerinde başka hiçbir balığı görmeden ayrı ayrı köpükler yapmaya başladılar. dişinin karnı zaten yumurta ile doluydu ve yumurtlama tüpü iyice belirginleşti.

35 santimetrelik küçük bir cam akvaryumum olmasına rağmen, daha geniş alan sağlamak için 40x25 taban alanı olan plastik bir kap aldım ve 10 cm kadar suyla doldurdum. suya bir miktar su mercimeği, birkaç dal bitki, catappa yağı içeren bir solüsyon kattım ve 27 dereceye sabitlenmiş bir ısıtıcı ekledim. gece geç saatte dişiyi bir kavanozla tankın ortalarına yakın bir yere yerleştirdim, erkeği de bölgeyi sahiplensin diye tanka saldım. 

sabah olduğunda suyun yüzeyinde yaklaşık 15x20 cm boyutlarında bir bölgede köpük yuva hazırdı, erkek ve dişi flörtleşmeyi, muhtemelen doğacak bebeklerine ne isim koyacaklarını düşünecek kadar ilerletmişti. öğle saatlerinde balıkları ürkütmeden ve köpüklere zarar vermeden dişiyi yavaşça kavanozundan erkeğin yanına serbest bıraktım. ilk bir saat kadar biraz itişip kakıştılar, birbirlerine kur yaptılar ve sonra dişi köpük yuvanın altında biryerlerde sakin sakin durdu. erkek, dişi ile tango yapmaya başladı, defalarca vücudu ile dişiyi sarmaladı, dişi de belki yüzlerce defa gerçekleşen bu ritüel sırasında her defasında baygınlık geçirip tabana hareketsiz düştü. 

buraya kadar herşey mükemmeldi, fakat hiç yumurta düşmedi. erkek, dişiyi her sıkıp bıraktığında yumurtaların düşmesini beklediği yönde aşağıya doğru bakınarak yüzdü ama yumurta olmayınca çaresiz tankta iki tur atıp geldi, dişiyi tekrar sarmaladı.

bu hadise yaklaşık 6 saattir böyle sürüyor, ne onlar bıktılar, ne de ben ümidimi kestim. fakat ne yazık ki hala ne yumurta var (köpüklerin içine büyüteçle dikkatle baktım) ne de dişinin karnındaki şişlikte en ufak bir azalma var.

fotoğraflarını ve videolarını cep telefonu ile çektim, görüntü kalitesi pek iyi değil, bunun için affınızı rica ediyorum. ama mevzuyu açıklamaya yetebileceği düşüncesindeyim.

genel durum böyle. dişinin koca göbeği bariz belli.





bu da videoları. yaklaşık 10 dakikalık bir çekim, yarıdan sonrası biraz daha yakın görüntü içeriyor. 6 saate yakın zamandır bu 10 dakikayı tekrar edip durdular. 

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=I538ZZZ4u6I[/VID]

evet saygıdeğer ustalar... ne diyorsunuz, yavrularımız olacak mı? yorum ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.
Bettanın Yüzgeci?
[QUOTE=BadWolf]Bu tarz terimlerin türkçesini bulamazsınız.
Vental: cinsel bölgeye verilen addır.
Fin: kısaca kuyruk dışındaki tüm yüzgeç uzantılarının ortak adıdır.
[/QUOTE]

aslında bu terimler klasik anatomi terimleridir. ventral, vücudun ön tarafını, yani karın ve göğüs bölgesini; avuç içi gibi, anatomik duruşta önde kalan kısımları anlatmak için kullanılır. dorsal ise bunun tam tersidir. yani sırt tarafı, ense, elin dış (anatomik olarak arka) veya ayak sırtı bölgelerini anlatmak için kullanılır. açıklamanız kesinlikle yanlış değil, sadece katkıda bulunmak istedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.