ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SirNight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2009 20:18
Son Ziyaret:
30 Ağustos 2009 02:19
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Selvin
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem Selvin

SON 8 MESAJI

kaplumbağama bir şeyler oldu
Hayır benim kaplumbağalarımın kabuk değişimi bu şekilde olmuyor zaten renkleri koyulaşmıştı... Önce sırt kabuğunun üst tabakası kabardı beyazlaştı. Ben mantar zannettim ama inceleyince elimle bile soyabildiğimi farkettim.. Tırnak büyüklüğünde pul şeklinde kabukları soyuluyor...
kaplumbağama bir şeyler oldu
Bilgiler için sağolun.. hem ısıtıcı hem floresan lamba hem güneş ışığı fazla ısı yapmış olabilir.. ısıtıcıyı ve ışığı kapattım artık zaten.. 
Kaplumbaga nasil üretilir
Ben kaplumbağam için kumlu alan yapmak istiyorum ama kum satın almaya gittiğimde satıcı bana dere kumu bulman lazım dedi. Nereden bulabilirim, normal kum neden olmaz? Derinliğin 30cm olması şart mıdır? 
Semender Kaçtııı !
Benim dişi kaplumbağam da birgün kaçmıştı. Daha yeni almıştım ve mavi kaplar olur ya onun içindeydi hatta kitaplığa yüksek bir yere koymuştum. Bir sabah uyandığımda baktım dişi yerinde yok. Erkek olanı da üzgün, yalnız kalmış, resmen psikolojik bunalıma girmişti. Evin heryerine baktım hiçbir yerde bulamadım. tozlu yerlere felan baktım eğer geçtiyse bir iz olması gerekirdi. Hatta o kadar yüksekten düşse ölmesi gerekirdi çnkü 3-4cm civarındaydı. Aradan 6 gün geçti bayram öncesi evde temizlik vardı heryeri temizlediler yine bulamadık.. Bayram sabahı bir koltuğun altından diğerine koşarken babam yakaladı. Çok sevindim ölmemesine. Bulduğumuzda rengi kararmıştı... Şimdi ise büyüdü 1,5 yıl geçti ve çok sağlıklı....Ta arka odadan salonun bir ucuna yolculuk etmesi çok şaşırtıcı Big%20smile
SirNight2009-07-11 14:27:35
kaplumbağamın kabuk sorunu
Benim kaplumbağalarım da kabuk değiştiriyor. Parça parça kabukları kalkmıştı önceleri korktum mantar felan olmasın diye sonra onları aldım güneş altında kuru bir yerde kuruttum onları sonra başladım incelemeye. Elimle kabukları soyabildiğimi farkettim ama canları acıyabilir diye çok soymadım sadece kalkık olanları soydum. Bu doğru mudur? Kabuk değiştirirken onları gaga taşı felan mı vermeliyim?
kaplumbağama bir şeyler oldu
Benim kaplumbağalarımda da aynı durum var. Akvaryumundan çıkardığımda ağzını açıyordu ben korkudan saldırı amaçlı yapıyor diye önemsemiyordum. Umarım çok büyük bir sorun değildir. Ayrıca kaplumbağalarım kabuk değiştiriyor bence çok erken çünkü onları alalı 2yıl olmadı ve büyüklükleri 7 cm civarı bu normal midir?
Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı Tedavisi
Peki nasıl tedavi edilir benim kaplumbağalarım çok büyük de değil öyle feci bir yaralanma yok ama boynunu içeri çekmeye çalışıyor yapamıyor.. kabuk bağlamış kısmı dışarıda tomruk gibi kalıyor.. kayalar neden oldu bence.. sürekli güneşleniyorlar beni yakında görünce hoplamaya zıplamaya başlıyorlar dişi camda bana uzanmaya çalışırken sırtüstü düşünce boynuyla düzelmeye çalışıyor. o zaman yaralamış olabilir kaya üstünde.. nasıl tedavi edilir ilaçla mı yemle mi yazarsanız sevinirim..
Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı Tedavisi
Ne olur yardımcı olun!! Kaplumbağalarım çok hasta!! yaza girdik hastalık başladı. Erkek kaplumbağamın sırtında beyaz rankte kabuk soyulması gibi birşey oldu. Kokmuyor,, yumuşak değil bölgesel kabuk soyuluyor sanki :( yaza girerken parmaklarımın ucunda mantara benzer soyulmalar çıktı yem verirken ben bulaştırmış olmayayım. İnşallah kalsiyum eksikliğidir ama bilmiyorum... Dişi kaplumbağamın ise boynu yaralanmış sanırım ben farketmeden. Kabuk bağlamış yarası. Isıtıcı 30derecede ayarlı florasan lambayla beraber yakmış olmasın yada kayalara mı sürttü bilmiyorum.. akvaryuma sabah güneşi vuruyor.. erkek kaplumbağam bir kez dişinin ayağını ısırdı acaba boynundan ısırmış olabilir mi_? Ne olur yardımcı olun!!!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.