ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alper_zeybek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Temmuz 2009 13:10
Son Ziyaret:
26 Mart 2011 09:56
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alper zeybek
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Denizli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılar

Alper Zeybek

SON 10 MESAJI

45 Litre akvaryumum var tuzlu su yapmak istiyorum görüşleriniz ?
[QUOTE=DenizYILDIZ]Ben olmaz demedim ki şevkin kırılsın :) Bu tuzlusuda hacim küçüldükçe iş zorlaşıyor. Yoksa uzun tatile çıkmayacak isen sana tavsiye edilen veya okudugun makalaelerdeki şartları yerine getirirsen birde harçlık biriktirirsen bunu becereceğine inanıyorum. Baştan zor yola gireceğini bilmeli ve çok sağlam adımlarla ilerlemelisin. Gerisi kolay. Atla deve değil. Sorumluluklarını yerine getirdikçe sorununun olmaz.
Ne diyor ağbilerin o akvaryumun 10 cm lik kısmını ayır, oraya spagetti yosunu koy, basit bir jkafa motoru ile oraya su taşı oradan suyu akvaryuma geri ver sump gibi sonra 3-5 kg kaya koy soft mercan ve küçük bir balık belki iki (kesinlikle angel,tang gibi balıklar olmayacak) adet koy  biter işin. Buralar kolay kısım. Zor olan sistemini oturtmak için zaman ve sabır, su değişimini ve buharlaşan su tamamlamayı ve ölçümlerini ASLA ıskalama. Sıcaklığa dikkat ettiğin sürece kolay.
[/QUOTE]

Teşşekkür ederim ama daha detaylı bilgilere ihtiyacım var  ğek okuyarak öğrenemiyorum :/


[QUOTE=35mm]Olmaz diyen arkadaşlar incelesin biraz : ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
[/QUOTE]



Aman allahım bunlar harika
45 Litre akvaryumum var tuzlu su yapmak istiyorum görüşleriniz ?
[QUOTE=DenizYILDIZ]45 litrede olur. Nano-reef diye aratırsan binlerce sayfayada ulaşırsın. Ancak bu fotolara bakarken dikkat etmen gereken hususlardan biri, akvaryum sahiplerinin bir çoğu rahat foto düzgün ve güzel foto için tankı yalın halde çekerler. :)  Yaz geliyor, yaşın küçük, tatile çıkacaksındır büyük ihtimal. Büyük ihtimal bu kararı aile büyüklerin verecek ve sende uyacaksın. Ve akvaryumu emanet edebileceğin kontrollerini vb uygulamaları yaptırabileceğin tanıdığında olmayacaktır. Bunlar hep olasılık. Enes adlı bir genç arkadaş var Denizli ilinde. Onunla tanışıp fikir alışverişinde bulunabilirsin. Foruma üye kendisi.  Eğer hangi cihaz alet edavata ihtiyacım var diyorsan demekki henüz hiç araştırma yapmamışsın demektir.  Biraz araştır forumda ilgili makaleleri oku. Örnek olarak hangi Protein skimmer i alayım diye sorma. Armaa motorlarını kullan. Belirlediğin akvaryum ölçüsüne uygun PS lere ticari sayfalardan yada ürün incelemelerinde ulaşabilirsin. SOnra bütçene uygun bulduklarını kullanım kolaylığı vb durumlarını buradan sorup kullanan hobicilerin yorumunu alırsın. Bu daha düzgün bir yoldur. Şimdiden bol tuzlu günler dileirm. Hoşgeldin. [/QUOTE]


Yani olmazmı ölürmü diyorsunuz yapan arkadaşların fotosunu gördüm çok güzel olmuş okumakla bir yere kadar oluyor yol göstericek birine ihtiyacım var :/


[QUOTE=Bvarisli]Sanırım bahsettiğin akvaryum şu

http://www.akvaryum.com/forum/ogrenci_isi_pico_k378505.asp

ayrıca

http://www.akvaryum.com/forum/50_ltlik_nano__kurulum_%29_k394862.asp

45 litrede deniz olur ama çok dikkat ister. Ekstra özen ister. Özellikle spagetti alg tarzı yardımcılarla sudaki besin fazlası mümkün olduğunca alınmalı buharlaşan suya dikkat edilmeli. Küçük bir akvaryum olduğu için buharlaşan bir litre suyun bile kh-ph üzerindeki etkisi çok olacaktır. Bulabildiğin tüm konuları oku malzemeleri incele ve bir maaliyet-bakım planı oluştur kendi kafanda ondan sonra da karar ver bu işi yapabilirmiyim yapamazmıyım.
[/QUOTE]

Çok  güzel olmuş bende böyle birşey yapmak isterim :/
heraklia2011-03-05 23:07:11
45 Litre akvaryumum var tuzlu su yapmak istiyorum görüşleriniz ?
[QUOTE=Didon]Linki bulamadim ama forumda yapan bir arkadas vardi hatta masasinin uzerinde duruyordu, hatirlayan olursa linki bulabilir sanirim. [/QUOTE]


Yardım ederseniz çok sevinirimAglama


[QUOTE=olcay41]

45 Lt olur deniz düzenli su değişimi elyaf temizliği.. az balık çok güel olur denize hoşgeldiniz..

[/QUOTE]


Olcay abi bu konuda hiç deneyimim yok bana yardımcı olabilrseniz çok sevinirim ben bu işi çok seviyorum yapmak istiyorum ama bilgim yokSikkin


[QUOTE=Keyfo]Bencede 45 lt de deniz akvaryumu olmaz,  hevesini kırmak gibi olmasın ama.
canlı doğuran veya beta düşünürmüsün o hacme?
   [/QUOTE]


Artık canlı doguran istemiyorum hep onlardan besledim Utangaç
45 Litre akvaryumum var tuzlu su yapmak istiyorum görüşleriniz ?
Merhaba arkadaşlar abiler ben bu güne kadar bitkili akvaryum yaptım 45 litre tankım var  evim taşındı odam küçük büyük akvaryum sığmıyor  odamda 45 litre olan akvaryumuma tuzlu su yapmak istiyorum neler yapabilirim yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler  bu site benim içim çok yararlı bir kaynak oldu.
yeni tank kurulumu
Bencede en az 20 gün beklenmeli
Yavru alamıyorum.
Arkdaşlar bundan 4 gün önce kadar lepistes balığım yavruladı akvaryumda bir çok bitki var ama galiba yavrular öldü hiç  göremiyorum ilk günden beri bundan sonraki yavru doğumlarında ne yapıp yavruları kurtarabilirim param yok yavruluk veya akvaryum kuramam evde yapabileceğim küçük şeyler olabilirmi ? yada ne öneririsiniz ?
Balıklar akvaryumdan neden atlar ?
Bir gün akvaryumumu izlerken lepistes balığımın dışarı atladğını gördüm, ve daha sonra  balıkların akvaryumdan neden atlamak istediklerini çok merak ettim .  Ertesi sabah bununla ilgili bazı kitaplar okudum internetten bir çok araştırma yaptım diğer tür balıklarından böyle atlama gibi huylarının olduğunu öğrendim, akvaryumdan atlayan ve ölen balıklar bir çok akvaristimizi üzmüş olumsuz yönde etkilemiştir.

Peki balıklar neden atlar ? Atlamanın nedenleri nelerdir?

1- Balıkların bazıları savunma amaçlı dışarıya atlama gereği duyuyorlar ( bunu pek anlayamadım aslında )

2-  Balıklar akvaryumda cok yalnız kalıp strese girip mutsuz olurlarsa akvaryumdan atlıyorlar.

3- İnanılması gerçek ama bazı çok zeki balıklar akvaryumun dışında neler olduğunu merak edip atlıyorlar.

 Bunları sizlerle paylaşmak istedim yeni başlayan arkdaşların belki böyle soruları olabilir ve bazen gerçekten merak uyandıran bir konu.
Yavrulara nasıl yem ?
Yeni toz yem aldım onu kullanmıyımmı yani ?
Yavrulara nasıl yem ?
Arkdaşlar bu gün lepistes dişim doğurdu ama yavruları göremiyorum akvaryumda bitki ve kaya çok akvaryumcu bu gün toz gibi 0 numara bir yem verdi normalde yaprak yem atıyorum şimdi bu yemleri nasıl atmam lasım yardim edermisiniz ?
Dişi lepistesim doğuruyormu ?
Başka tankım yok ama çok bitki var yem atıncada büyük olanlar yukarıya  çıkmıyor zaten ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.