ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DADAFU
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2009 16:26
Son Ziyaret:
03 Ocak 2012 09:53
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ENEZ KAPLAN
Doğum Tarihi:
19 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Eskisehir
Meslek:
TURİZM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ENEZ KAPLAN
100 x 60 x 35 Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

ESKİŞEHİR'DE AKVARYUM EVİ VE HAYVANAT BAHÇESİ
Hakan bey, 
Kentpark içerisinde bulunan yapay plaj doğal tuz ilavesi ile deniz suyu kıvamına getiriliyor... bilginize.
240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
Harika bir akvaryum olmuş tebrik ederim.alpino242011-11-11 19:19:49
BU YUMURTALAR DA NEYİN NESİ ?

Dün akşam şırıngayla yumurtaları çektim, elimdeki yavruluğa koyum ve tankın bir kenarına monteledim. İçinede bir kaç damla dezenfektan damlattım umurım mantarlaşmayı önlerim.  

BU YUMURTALAR DA NEYİN NESİ ?

Aklıma bir fikir geldi büyük boy bir enjektürün kafasını keserek yumurtalara parmak değirmeden camdan vakumlasam acaba kurtarabilirmiyim daha sonra yavruluğa alabilirim.

BU YUMURTALAR DA NEYİN NESİ ?
Çok teşekkürler eve gider gitmez deneyeceğim umarım başarırım. Ama daha önce bir tanesini jilet yardımı ile almaya çalıştım fakat patlamıştı. Parmakla dokunmak daha mantıklı geldi.  
BU YUMURTALAR DA NEYİN NESİ ?
Teşekkürler ama bende yenmedinden korkuyorum sizce nasıl bir önlem almam lazım ?
BU YUMURTALAR DA NEYİN NESİ ?

Merhaba arkadaşlar akvaryumumun çeşitli yerlerinde yaklaşık 60 ad. kadar yumurta farkettim ama hangi balığa ait oldukları konusunda hiç bir fikrim yok. Bundan 1 ay öncede aynı durum vardı ama pek önemsemedim birkaç gün sonra kayboldular muhtemelen diğer balıklara yem oldular. Sizden ricam bu yumurtalara bişey yapmam gerekiyormu ve hangi balığa ait tecrübelerinizden bana yardımcı olmanız. Şimdiden çok teşekkürler. Akvaryumumda şuan karma canlı doğuran ve tetra türleri mevcut. 1 ad. vatoz 3 ad çöpçü 2 penguen tetra 2 ad ışıklı ( kırmızı göz ) tetra 8 ad zebra var.

Not : Bu arada dün akşam çöpçülerimin tuhaf hareketler yaptığını farkettim sanırım çifleşiyorlardı. erkek olan dişinin yanına yan olarak yatıp titriyormuş gibi hareketler yapıyordu.
 
 
 
 
çöpçülerim
üretim başlıyor başarı sonucu herkeze bedava yavru
Akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler... umarım bu bilgiler işinize yarar.. Sağlıklı yavrular
200 LT YENİ AKVARYUMUM ( yeni resimleer )
[QUOTE=lewent81]Açıkçası ben de sizin gibi yeniyim Enez Bey, ve akvaryumumu sizin gibi tv nin yanına koydum ve şimdi böyle bir soru benim de aklımı kurcalıyor.
Evet, acaba tv nin balıklar üzerinde çok fala etkisi olur mu ? Yoksa tv ye bakan tarafı da folyo ile mi kaplasak ? Ben pek istemem gerçi ama..
[/QUOTE]
 
Big%20smile aslında olabilir ama oda pek hoş durmaz aaçıkçası. Neyse şimdilik böyle idare edicez birde benim 3 tane lepstesim hamile gibi ama tam emin olamıyorum sizde bir bakarmısınız..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.