ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leopard
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2009 20:47
Son Ziyaret:
17 Ocak 2011 14:01
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat akasya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Leopard

SON 6 MESAJI

dış filitrede büyüyen 3 cm msobo
Elyafı 15 gün önce değiştirdiğinde farketmediğine göre , yavrunun dış filtre tarafından çekilmesi en fazla 15 gün belkide daha da kısa bir zaman içinde olmuş.  3 cm boya ulaşmasının  tek ihtimali ise ağzı dolu dişinin sandığın gibi tüm yumurtaları atmayıp, bir yada bir kaç tane yavruyu sana da farkettirmeden büyütmüş olması.
elektriğe altermatif akvaryum ısıtma sistemi.
Öncelikle yaptığınız bu güzel çalışma ve bizlerle paylaşımınız için teşekkürler. Birçok olumlu yada olumsuz yorum yapılmış projenizle ilgili. Ben işin faturalara yansımasıyla daha çok ilgiliyim ve kesinlikle bir tasarruf olacağına inanıyorum .Ancak vermiş olduğunuz rakamlarda bilmediğimiz şey kapatılan peteğin ne kadar sarfiyat yaptığıydı. Keşke o petekde eski pozisyonunda kalmış olsaydı da ortaya tam maliyet hesabını koyabilmiş olsaydık.
demasoni
[QUOTE=darXis] [QUOTE=leopard][
Hiç bir sorun yaşamazsın demasonilerinden yavru almak isteyene kadar. Yavru almaya niyetlenirsen işte sıkıntın orada başlıycak. Demasonilerin bir taraftan yumurta dökerken Icemanlerin diğer taraftan afiyetle yutacaklar...[/QUOTE]
Demasoniler ağızda kuluçka yapar.İcemanler de öyle yumurta avcısı türler değildir.Rahat rahat beslersiniz bu balıkları birarada.Lütfen yanlış yönlendirmede bulunmayalım.
[/QUOTE]
 
Yumurta dökmek tabiri tüm balıklar için geçerlidir, eğer memeli değilse. Kimisi yumurtasını döker ve bir yerlere yapıştırır. Mesela leleupi ,  nöbette  bekler avcılara yedirmez bir kaç gün içinde yumurtalar çatlayıp yavrular döküldükçe yem bile yemez olur erkek ve dişi , ancak discus gibi mukozasıyla beslemez. Kimilerininde yumurta döküm anında yumurtası çatlar ve yavrular çıkmaya başlar , sanki canlı doğum izlenimi verir. Demasonide yumurta döker ve yumurtasını bir taraftan ağzıyla toplar buna ağızda kuluçka denir. Yumurtalar dişi tarafından yere döküldükçe diğer taraftan erkek döllemeyi yapar ve sonra dişi yumurtayı ağzında kuluçkaya yatırır .Anlaşıldığı üzere yumurta kısa da olsa bir süre akvaryum tabanında kalmış olur. Demasoni ve doğal olarak yumurtaları , Icemanlere oranla çok küçük olduğu için baskın Iceman , eğer dikkatinden kaçmış değilse, kendisine sunulan bu güzel hediyeye hayır demez. Etçil yada otçul tüm balıklar için lezzetlidir çünki. Tabi yumurtasına talip olduğu balığa kurabileceği otoriteylede ilgilidir bu durum. Hiç bir balık için avcı denmemelidir bencede, ancak etçil yada otçul sakin yada agresif farketmez "büyük balık küçük balığı yutar". Yapılan yönlendirmeler ile ilgili yorum yaparken ukelalık yaparak insanları germek yerine,  bireye ve yaşanarak tecrübe edilmiş olaylara saygı göstererek, burada birşeyler öğrenmek isteyen insanlara yardımcı olmaya çalışmak, hem hobiye hem siteye olumlu katkılar sağlayacaktır.
demasoni
[

Bende yeni bir tank yaptırıyorum. 390 litre olacak. Sarıprenses, Iceman ve demosoni beslemeyi düşünüyordum. Çoğu arkadaşta üçünün bi arada olabileceğini söylemişti. Siz sorun çıkabilir demişsiniz. Ne gibi sorunlar çıkabilir bu türler bir arada olmaz mı?


[/QUOTE]
 
Hiç bir sorun yaşamazsın demasonilerinden yavru almak isteyene kadar. Yavru almaya niyetlenirsen işte sıkıntın orada başlıycak. Demasonilerin bir taraftan yumurta dökerken Icemanlerin diğer taraftan afiyetle yutacaklar...
Yavrulu Demasonide Beyaz Benek Hastalıgı
Karşı olsamda yavruların sağlığı için kusturmanı tavsiye ederim
Balığın Cinsi,Adı
Resimdeki balık kesinlikle Aurotus değil. Ama akvaryumcuda görmüş olduğun balık bence kesinlikle Aurotus.leopard2009-10-27 15:17:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.