ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EdwinOdesseiron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2010 16:13
Son Ziyaret:
18 Ocak 2010 22:07
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Durakoğulları
Doğum Tarihi:
07 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Open your eyes, release your astral ties, and you will transcend, beyond the stars...

Özgür Durakoğulları

SON 9 MESAJI

Balık ve İnsan
Sizin yunus besleme olayınız biraz farklı olabilir, bilinç düzeyinde olmasa da bilinç dışınızda adınız Yunus olduğu için balığa bir sempati beslemiş olabilirsiniz. Köpeklerde olur, kimisi az da olsa mimik bile taklit eder. Zaten sahiplerinden çok etkilenirler kişilik olarak. Ama nice iri cüsseli fino besleyen kadına da rastlamadım değil. :) Balıklarda biz kendimize yakın gördüğümüz, davranışını beğendiğimiz balıkları seçiyoruzdur belki. Bir alaka var, ama orta düzeyden fazla da genellememek lazım. Örneğin kediler, pek sahiplerinin karakterinden etkilenmezler. Balıklar da etkilenmezler, ama davranışlarından etkilenebilirler. Mesela sürekli cama vuran "rahatsız" bir kişinin balıkları da aynı şekilde "rahatsız" olacaktır :D
Jager Ehiem 300 Watt Isıtıcı
Isıtıcı'nın derecesi ve gerçek derece arasında fark olabiliyor. Bende de oldu aynısı. Şu anda 28 dereceye ayarlı ama 24-26 arası görünüyor dış termometrede. Ki ihtiyacım olan sıcaklık bu. Tahminen 26 ya falan çekersen 28 civarına düşer. Azar azar ibreyi azaltmanı tavsiye ederim.
İtiraf edin.
Bi keresinde de tuzluk gibi bi muhafazada siyah ince taneli yemlerimiz vardı. (hatırlamıyorum ne tür yem olduğunu). Uzaktan akraba küçük bi çocuk misafirliğe gelmişti. Biz de o baharatlık gibi kaptan balıklara yem attık. Çocuk hayretler içinde "Abi sen neden o balıklara karaböber (evet böber dedi :D ) serpiyosun?" dedi. Yerlere düştüm gülmekten. :D (Pek itiraf gibi olmadı, ama paylaşayım dedim).
İtiraf edin.
Küçükken iki tane orta boy akvaryumumuz vardı. Alttakinde piranhalar üsttekinde de lepistes, plati falan vardı. Bi kere bi piranhayı üst akvaryuma koymuştuk. Başlarda keyifliydi, ama derler ya bir şiddete yakından şahit olursanız, o sizde daha fazla duygusal etkiye neden olur diye. Aynen öyle. Hadi vahşi piranha olsa bi ısırıkta öldürür platiyi, ama bizimki neredeyse 5 dakikada öldürdü. Zaten ilk yaralanmadan sonra rahatsız olmuştum ama balık kurtarılamaz hale gelmişti. O platinin işi bitene kadar piranayı ayırmadım. Şimdi olsa hayatta yapmam. Doğada bir hayvanın başka hayvanı parçalamasına tolare edebilirim, hatta izleyebilirim de. Ama böylesi kötü bir deneyimdi.
Fanusta neden balık beslenmez!
Ülkemizde anlayamadığım bir zihniyet var. Şöyle ki "bettalar kavanozda bakılıyorlar akvaryumcularda, bir tanesini de ben kurtardım hayır işledim" veya aynı şekilde süs köpekleri kediler gibi hayvanlarda da aynı mantığa çok rastlıyorum, hatta hemen hemen her yerde rastlıyorum. Kimse kendini kandırmasın, arz talep denen şey vardır, sen kurtardın o kurtardı, bu kurtardı derken, bir bakıyorsun bu canlıların üretimi katlanarak artmış ve çok daha fazla hayvan yine minicik kafeslerde, ufacık kavanozlarda bakılmaya mahkum edilmiş. Analitik düşünmek lazım, hemen hemen kimsede göremiyorum bunu. Çözüm nedir derseniz, (klasik splendens vt için konuşuyorum) betta için kolay. 3.5 lira olacağına 15 lira olsun ama adam gibi en az 10 ar litrelik dikdörtgen akvaryumlarda bakılsınlar akvaryumcularda. Kolay derken, yerleşmiş alışkanlıkları değiştirmek kolay değildir, ama teoride mümkün zira 2-3 yıl yaşayan bi hayvana 15 lira vermek pek de bişey değil bence çoğu kişi için. Kavanoz ve fanus elbette kötü ama daha kötüsü de varmış, şarap kadehinde bakılması. Şu linke bakın bir de utanmadan 25 lira demişler. Bu ne onursuzluk yahu.  http://www.eskisehircicekcilik.net/cicekci.asp?cicek=136
Masa lambası ile ışıklandırma
Teşekkürler hepinize. daylight  almam gerekiyor sanırım, öyle mi? Dediğim gibi hiç anlamıyorum. :) Google da arattım şöyle bi cümle gördüm: "Sadece daylight florasan alırsanız bitkilerinizin yaprak aralıkları açık olacak şekilde boyuna uzar ve cılız kalır"

Neticede saz kolay yetişen bir bitki diye biliyorum. Bir tane 18 wattlık daylight iyi olur sanırım? Teşekkürler tekrar.
Masa lambası ile ışıklandırma
Selamlar. 15 litrelik ufak bi betta akvaryumum var. Bir kök saz bitkisi ektim sağ köşeye. Akvaryumumu 9 wattlık tasarruflu ampülü olan bi masa lambası ile ışıklandırsam bitki için yeterli olur mu? Sadece o köşede bitki yetiştireceğim. Hiç anlamıyorum bu işten. Yeterli olmaz diyorsanız kaç wattlık bir ampül almalıyım? Lamba uzun ince olduğu için alan olarak bitkiye yeterli ışık veriyor. Ama wattı yeterli olur mu? Bitki ile ilgili bilgi toplarken, "light shade" (ışığa doğrudan maruz kalmayan yer anlamında sanırım) de de yetişebilir şekline bir yazı okudum. Tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Akvaryumum ve bitki 3 günlük. Şimdilik bi deformasyon veya çürümeye rastlamadım. Kum olarak aqua clay kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler.
saldırgan olmayan bettama arkadaş
Biraz araştırdım, "african dwarf frog" (cüce afrika kurbağası'dır sanırım Türkçesi) en çok tavsiye ediliyor beraber beslemek için. Dip balığı almak istemiyorum. Diğer türlerle de geçinebiliyormuş ama bettanın karakterine bağlıymış. Sikkin
saldırgan olmayan bettama arkadaş
Selamlar. 15 litrelik bir akvaryum aldım. 25 derece ısıda tutuyorum ve bir kök saz bitkisi ektim. İçinde bir tane erkek betta splendens veiltail besliyorum. Salondaki büyük akvaryumdan kepçe ile bir grup taş alırken bettamın yanına bir tane lepistes yavrusu kazayla girmiş. Taşları koyalı da 2 gün oldu. birkaç saat gözlemledim bettam pek ilgilenmiyor yavruyla. Biliyorum erkek bettalara tek bakmakta fayda var, ama yabancı forumlarda gördüğüme göre bettaların da kişilikleri değişkenlik gösteriyormuş. Başlıkta saldırgan olmayan dedim, ama bu sadece bir ihtimal elbette. Başlık kısa olduğundan başka bişey yazamadım.

Sormak istediğim şu. İlk olarak akvaryumda bitki dışında bir havalandırma yok. Ayrıca ufak bir akvaryum. ekstra oksijene ihtiyaç duymayacak bir balık besleyebilir miyim betta ile? Ama şöyle bir şansım da var, anlaşamazlarsa salondaki lepistes akvaryumuna koyabilirim aldığım balığı. Burada esas önemli olan, beslemeyi deneyeceğim balığın KESİNLİKLE lepistes yavrusu yememesi gerekiyor, eğer betta ile anlaşamazsa ve diğer akvaryuma koymam gerekirse. Neticede betta tek kalsa da olur, ama güzel bir tavsiyeniz varsa duymak isterim. :)
Edwin Odesseiro2010-01-09 16:37:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.