ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
upper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2010 21:47
Son Ziyaret:
25 Şubat 2010 18:53
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem kaya
Doğum Tarihi:
28 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Meslek:
ziraat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erdem kaya

SON 7 MESAJI

58 lt'lik akvaryuma tür tavsiyesi

Akvaryumu camla 2 ye bölüp 2 çift beta besliyebilirsin.

Dış Filtre yeterince temizlemiyor
Karbon kullanmadınız herhalde ? Karbon 8 saatde akvaryumu cam gibi yapar ama çıkarmayı unutmamak lazım yoksa geri salınım yapıyor.
BU HOBİDEKİ EN SİNİR OLDUĞUNUZ ŞEY?
Akvaryum ve dış filtrenin temizlenmesi, birde yeni aldığım balığın 1 hafta içinde ölmesi
60 lt tank için balık türü önerisi rica e
Canlı doğuranlar çok hassas balıklar olduğunu sanmıyorum. Şuan japon akvaryumum var ama canlı doğuranlardan üremeleri nedeniyle japona geçmiş biri olarak size tavsiyem, hiç korkmadan alıp besliyebilirsiniz. 50 cm lik ne ilaç ne su düzenleyicisi kullandığım akvaryumda devamlı üreyip duruyorardı. Balık ölümlerinin fazla olmasıda doğanın bir nevi dengesi diyebiliriz. Zaten bir kısmı ölmese akvaryum belediye otobüsüne dönerdi :)  
Toplu ölüm bir defa başıma geldi onun nedenide kalitesiz ısıtıcım balıkları haşlamışdı.
Canlı doğuranlardan çok yavru istiyorsanız, iyi yem ve yavruları saklanacakları bitkilerin bol olması lazım yada daha küçük bir akvaryum alırsanız, yavru orda rahat rahat büyürler. En çok kaybı akvaryumun içine konan küçük yavruluklardan dolayı yaşadım. Hem balık strese giriyor hemde yavru havasızlıkdan ölüyor galiba.
Elektrik faturası içinde ısıtıcınızı 24-26 dereceye ayarlamanızı tavsiye ederim.
Birde bunu söylediğim için arkadaşlar kızabilirler ama lepistes 1 TL, Allah korusun ölmesinde ama ölsede manevi üzüntünün dışında çok dert etmenize deymez, çünkü ne kadar araştırsakda en iyi tecrübe deneyimle kazanılıyor.
 
Yeni Akvaryum
Bitkiyi internetden siparış vermeniz daha kolay, dereden toplamak ve adaptasyonunu sağlamakdansa. Forumda çok güzel örnek akvaryumlar var dekor olarakda kafana çok yatkın olanları ordan bulabilirsin. İnternetden sipariş verirken dekor, bitki, filtre, yem olarak sipariş verirsen kargo masrafında düşer ( otuz.com da 75 tl üzeri kargo bedava ) 1 senelik yemini şimdiden satın alırsın, kargoda bedavaya gelir. Ben Ankarada yaşamama rağmen internetden alışveriş yapıyorum. İnan yakacağım benzin parasından daha ucuza geliyor bu yöntem hemde mahalle arası akvaryumun a sından anlamayan adamlarla muhattap olmuyorum. Tüm ihtiyaclarını bir yere yaz sonra toptan siparışını vermeni tavsiye ederim. Yaşadığın yere kargo gelmiyorsa, sana tavsiyem merkezdeki bir tanıdığının adresini yazman. Müsait olduğunda gidip kargonun alman kolay olur. Kargo firmaları en fazla 2-3 bilemedin 5 gün saklıyorlar sonra geri gönderiyorlar.
Japon tankı nasıl olmalı?

Uzun yıllardır japon besliyorum, size tavsiyem. Canlı bitki sakin koymayın. Çöpçü yerine vatoz almanız daha iyi olur. Balıkları seçerken bir örnek olmasına dikkat edin. Teleskop türleri daha az dayanıklı. Birde balıklardan kolay yavru almak istiyorsanız başka bir türe yönelmelisiniz. Akvaryumcularda satılan açık yemlerden uzak durun. Sera gold ve tetranin japon yemi çok kaliteli, hemde çok pahalı değiller. Ancak ek olarak cama yapışan yeşil renkdeki yemden almanızı tavsiye ederim. Japonlar akvaryumu çok kirleten ve obur balıklardır, bunun için temizlik içinde dış filtre almanızı tavsiye ederim. İç filtre kullandığım yıllarda akvaryum aşırı bulanıkdı, 2 senedir atman dış fitre kullanıyorum, maşallah bulanıklık sorunu kalmadı.

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba, siteyi yapanlardan Allah razı olsun. Sayelerınde bir çok bilgi sahibi olduk.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.