ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagatay1313
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2010 15:04
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2018 23:57
Toplam Mesaj:
144 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mayalı CO2 Performans Düşüklüğü
Merhaba,

1 hafta önce mayalı CO2 kurdum. Fakat son 2-3 gündür verdiği CO2 miktarında azalma gözledim. Şu anda çok az miktarda CO2 veriyor. Normalde 2,5 hafta yeterli miktarda CO2 sağladığını duymuştum.

Şişe ışık ve az miktarda ısı alan bir yerde kaldı bunun etkisi olabilir mi? Tarif olarak da 2 litre su, 2 su bardağı şeker ve 2,5 çay kaşığı maya kullandım.
Salyangoz istilası..
Konu dışı birşey sormak istiyorum. Taban çok hoşuma gitti. Dışarıdan CO2 takviyesi yapıyor musunuz? Bu tabanı ne kadar sürede bu hale getirebildiniz? Bende bu şekilde bir taban düşünüyorum da :)
Bitkiliye Geçtim Çürümeler Var
Akvaryumu yeni kurdum. Yani suyu daha yeni içinde canlı yok henüz.
Bitkiliye Geçtim Çürümeler Var
Akvaryum ölçülerimiz aynı :) CO2 mayalı sistem yapıp veriyim diycem ama canlı ekleyince onlara zarar vermekten korkuyorum. Gübre olarak Seachem potassium ile başlamayı düşünüyorum. Yanında Seachem florusihte vermeyi düşünüyorum. Ama mantıklı mı bilemedim.

Led sistemini düşünüyorum ama boşuna da yapmış olmuyum :D
Bitkiliye Geçtim Çürümeler Var
Işık floreson ekleyecek yerim yok kapakta. Led sistemli birşey eklesem faydası olur mu? Birde CO2 veya gübre takviyesine başlıyım mı?
Bitkiliye Geçtim Çürümeler Var
Bu çakıl taşı gibi duran kumlardan var. Işık 16'dan 2'ye kadar açık duruyor. Gübre hiç kullanmadım daha CO2 takviyesi de yok. Canlıda eklemedim.
Bitkiliye Geçtim Çürümeler Var
Merhaba,

Akvaryumu yeni kurdum. Bitkileri 2 gün önce ekledim. Bugünde aquata ve nitrivec ekledim. Taban normal kum bitki köklerinde lav taşı var. Akvaryumda birde mango kökü var. Işık 18W floresan var. Fakat bitkilerimin yapraklarında sararma ve kararmalar gördüm. Subatalalar ise iyice kendini bıraktı ve sarardı.

Gübre ve CO2 takviyem olmadı. CO2 mayalı sistem hazırlayıp vermeyi düşünüyorum fakat CO2 konusunda bilgim az iyice berbat etmek istemiyorum. Seachem Flourish ve potassium vermeyi düşündüm.  Ne önerirsiniz?

Edit : Akvaryumda elodea, cabomba, gül, sabatula, saz(farklı bir tür), ismini şu anda hatırlayamadığım 2 tür daha.
cagatayozata2011-06-10 17:12:16
Aquatan ve Nitrivec Ölçüleri
Merhaba,

Yeni bir akvaryum kurdum. Bitkileri de ekledim. Bu kurulumda eskisi gibi acemice yapmak istemedim. Aquatan ve nitrivec de aldım. Aquatan su değişimlerinde kullanıyordum fakat nitrivec hiç kullanmadım. Nitrivec üzerini okudum ama kullanımını tam anlamadım.

Aquatan'ı akvaryuma direk ilave etsem sorun olur mu? Nitrivec de direk akvaryuma ekleniyor sanırım fakat 70lt akvaryumda kullanmam gereken ölçü nedir? Birde kaç gün kullanmam gerekir?

Teşekkürler...
Filtre Değişikliği
Şu anda 2 çöpçü,1 lepistes, 1 velifera, 1 tetra, 1 de köpekbalığı. Uzun süredir kurulumda sorun olmasın diye balık alamadım. İnşallah kurulumdan sonra hepsinin sayılarını dengeliyececeğim.

Kurulumu balıkları taşıyınca hemen başlayacağım. O zaman akvaryumdaki suyu küçüğe alsam balıkları da alsam birde iç filtre koysam sorun olmaz yani?

Bu arada hava motorum var bağlıyacağım.
Filtre Değişikliği
Merhaba,

Akvaryumum için yeni sepha yaptırdım. Sıfırdan bir kurulum yapacağım. Şu anda balıklar kendi akvaryumunda içinde bir iç filtre birde dış filtre bağlı. Akvaryum kurulum bitene kadar küçük litreli akvaryuma taşımayı düşünüyorum.

Suyu ve balıkları küçük akvaryuma koysam sorun olur mu? Yalnız asıl kafamın takıldığı nokta filtr. Dış filtre bakımı yapılacak o da yeni kurulana bağlanacak. Sadece iç filtreyi küçük akvaryuma koysam sorun bakteri açısından sorun olur mu? :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.