ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asy37
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2010 12:54
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2012 21:50
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Salih Yılmaz
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150.50.65    bos
80.30.40     120 yavru sp
50.25.15      bos
Ahmet Salih Yilmaz

SON 10 MESAJI

Balıklarım (yunus) kırma mı ?
Çok teşekkür ederim Muammer Abi. Derin bir oh çektim gerçekten. Bana da artık büyüyüp kafa yapmalarını izlemek kaldı 
Balıklarım (yunus) kırma mı ?
Öncelikle merhabalar.. Arkadaşlar 3 gün önce uzun ugraslar sonucunda akvaryumuma 10 adet yunus aldım.2e 8d.Ama bugün fiyatların benim aldığım fiyattan çok daha düşük oldugunu görünce ''Acaba balıklar kırma falan mı ?'' diye düşünmeye başladım. Yardımcı olursanız eğer çok sevinirim..

 
150.65.50 lik akvaryum icin


Herkese hayirli cumalar arkadaslar...

Akvaryumum su an icin bombos.Tam damizlik yunus almayi planlarken aslinda yavrudan buyutup tadini cikarmanin daha iyi olucagini dusundum.Tur olarak da chewere ve bulabilirsem polit karmasi dusunuyorum.Bulamazsam da polit yerine afra hara alacagim.Yani su anki dusuncem boyle.Ama polit i nerden bulacagim hakkinda hic bir fikrim yok.Ve balik orani nasil olmali ben 15 e 15 ya da 20 ye 20 dusunuyorum.Dogru olur mu ?
Akvaryum caminda kucuk kurtlar


Simdi tekrar baktim da Erdal abi gercekten ne olduklarini belirleyemiycegim kadar kucukler :/ ama solucan gibi hareket etmiyorlar onu soyleyebilirim.hani arka kismini cekip on kismi ileri atmiyolar.ayaklari varmis gibi hareket ediyorlar.
Akvaryum caminda kucuk kurtlar


Hayir Erdal abi.yani daha cokkucukler buyuduklerinde boyle olabilirler mi bilmiyorum ama daha cok silindirik yapidaymis gibi gozukuyorlar.fotograflarini cekemeyecegim kadar kucukler resim koyamiyorum oyuzden :( sans eseri farkettim zaten ciddi manada cok kucukler.camdan ayrildiklarini da hic gormedim sanki camda olusan yosun tabakasiyla besleniyomus gibiler anlamadim gitti valla :/ hala klor kokan tertemiz suda neden cikarlarki bunlar :/ cesme sularinda nematodlarin oldugunu duymustum acaba bunlar nematod mu ki ?
Akvaryum caminda kucuk kurtlar

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Gecen hafta yunus almak amaciyla sari prenseslerimi sattim ve yuzde yuz su degisimi yaptim.bi kac gune yunuslari alacagim fakat dun camda yaklasik 1 mm lik kurtlar oldugunu gordum.asiri derecede fazla degiller ama genede coklar.care olur diye kaya tuzu doktum.bugun biraz azalma var gibi ama hala coklar.bunlar acaba alacagim yunuslara bir zarar verir mi ? Ve nasil yok edebilirim.akvaryum su an tamamen bos.
Yarım tonluk resifim
Maşallah süper bir akvaryum yapmışsınız resiften alınmış bir parça gibi duruyor Sok Allah nazardan saklasın...Yanlız videoda ilk başta balıklardan çok fon müziği dikkatimi çekti Big%20smile 
Balıklarım korkuyor?
[QUOTE=3kilo1milyon]Değermi anlamıyorum bu kadar çabaya beslenecek tek malawi türü sarı prenses mi başka renkli balık yokmu allah aşkına ya bu ne sevda böyle almış başını gidiyor sp hayranlığı bir imparator bir ahli bir auratus bir aysman olmazmı ha ne dersiniz[/QUOTE]
 
Rıza bey bu balığa sizin gözünüzde verilicek zahmet (başka tür eklenmesi) diğer balıklar için de verilmezse aynı durum olacaktır emin olun.
Ayrıca balık beslemek tamamen zevk meselesidir emin olun...Açıkçası herkes besliyor diye beğendiğiniz balıktan vazgeçmek saçma olur.
Sarı prenses hayranlığı evet genel olarak var herkes farkında bunun.Sanırım bu hem barışçıl ve oyuncu tavırlarından hem de sarı renginden kaynaklanıyor sanırım.Ayrıca yeni başlayanlar için kolay bakımı ve dayanıklı yapısı malawi ye başlayanlar için iyi bir başlangıç.O yüzden tavsiye edeni çok


[QUOTE=HeromenTR]İyide o doğalarınd vardır.Balıklar hiç bir zaman sabit durmazlarki sonuçta vahşi doğada bir balık hıphızlı gelip onları yiyebilir.Bu yüzden balıkların refleksleri gelişmiştir.1 yıl değil ömrü boyunca bu olur. [/QUOTE]
 
Burak bey söyldiklerinizde haklısınız.Fakat balıklar gelişmiş beyinciklerini tehlike anında kaçmak ve avlanmak için kullanırlar.Yanlarına başka bir tür eklemekse sizi onların gözünde potansiyel avcı konumundan çıkarıcaktır.
 
 
 
Saygılar. . .
Balıklarım korkuyor?


Farkli bi tur koy yanlarina.Baska turlu kisa sureli cozersin olayi.Sonra yine ayni sey olur



Yanliz kalirlarsa bir yil baslarinda otursan da gezinsen de en ufak farkli hareketinde kacisirlar



Yanliz kalirlarsa bir yil baslarinda otursan da gezinsen de en ufak farkli hareketinde kacisirlar
100 lt akvaryum tavsiye
1- O akvaryuma bir dis filtre alman olmazsa olmaz bir gereklilik degil.Ama dis filtre isini cok daha kolaylastiracak bu da bir gercek.O yuzden hic yuksek miktar da para vermeden kendin bi dis filtre yapmani tavsiye ederim forumda bunlar bir cok kere ayrintili ve guzel bir sekilde anlatilmis.Ve maliyet yok denicek kadar az.Eger dis filtre istiyorsan bunu denemelisin.Ama ''sart mi?'' dersen degil tabiki.
2- Ic filtren alicagin baliga gore degisir
3- Isitici 100 W gayet yeterli
4- Tur tamamen size kalmis.neticede bu hobi meselesi.Ve oraya begenmiyceginiz bir balik koymaniz sizi bu hobiden sogutur.Ama cichlid almanizi onermem.Yavrular icin guzel bir akvaryum olabilir ama kisa bi sure icin...O yuzden tropikallere yonelmenizi oneririm.
5- Ne alicaksiniz bilemem ama cichlid alirsaniz kayaliktan olusan magaralar lazim (bu da hacmi iyice kucultur).Tropikal alicaksaniz bitkiler ve yavrularin kacabilecegi kucuk yerler yapmaniz yeterli olur.Anliycaginiz cichlid dekoru o akvaryumda sizin icin sinirlidir tropikaldeyse dilediginiz yapabilirsiniz.Bitki tavsiyesi vermek isterdim ama hic bitkili bir akvaryum yapmadim bu konuda bilgim yok

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.