ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Kese içinde büyüme gözlemleyemezsiniz keseden çıkış zamanına yakın ortada gördüğünüz beyazlık kese kenarına doğru kayar vaziyette görünür. Emiş borusunu kapatmışsanız bir sorun olmaz ama gözeneklerin kese içinde gördüğünüz beyaz kısımdan daha küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık bir iki ay yavruları gözlemleme durumunuz olmayacaktır o nedenle boş keseleri gördüğünüzde filitrenin yutmuş olduğunu düşünmeyin.
Göle balık salmak doğru bir olay değildir eğer elinizde fazla balık varsa ve verecek kimseyi bulamıyorsanız öldürün. Balıkların bir çok parazit türünü taşıyabilme ihtimali var akvaryumdaki balığı göle saldığınızda bu parazitleride göle salmış olursunuz. Gölden alıp akvaryuma koduğunuz balığı bile tekrar göle salmak doğru bir şey değildir. Bir kaç balığın hayatını kurtardığınızı ya da çevrenizdeki gölleri daha elverişli renkli verimli hale getirdiğinizi düşünerek bu işi yapmak istiyorsanız yanılıyorsunuz. Göldeki ekosistemi bozup bir sürü canlıyı yok ediyorsunuz. Yaptığınızın hiç bir mantıklı ve iyi yönü yok. Göle balık ya da ormana hayvan salınması gerekiyorsa bu işin araştırmasını yapanlar var onlar gereken canlıyı salarlar. Eğer gerekiyorsa tabi. Yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi bir tane salyangoz bile büyük sorunlar oluşturabiliyor. Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera türleri dünyaya kuşlar ve akvaristler tarafından yayılmıştır. Şu anda bir çok ülkeye çok büyük maddi zarar veriyorlar ve bulaştıkları sulardan temizlenmeleri imkansız.
Dünyaya akvaristler tarafından yayılan salyangoz türleri şu anda bildiğim kadarı ile Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera ve japon trapdoorlar. Bir kaç yıldır helanalar popüler olmaya başladı yakında onları yayıp bütün salyangoz türlerini yok etmemiz olası.
Japanese trapdoor'a benzemiyorlar. Suya salınma olayından kastım sizin köyden olabilir anlamında algılanmamalı. Su sizin bulunduğunuz yere nereden geliyorsa her hangi bir noktadan salınmış olabilir. Tabi bu daha önceki karışma ihtimali durumundaydı şimdiki olay farklı sanırım sizdeki yerli bir tür. Bence akvaryumdan ne kadar erken çıkarırsanız o kadar iyi edersiniz. Başka boş kum olmayan bir akvaryum ya da kavanoz gibi bir şey varsa bir kaç ay orada ne yediklerini nasıl davrandıklarını ve ne kadar çok ürediklerini kontrol edip iyice öğrendikten sonra akvaryuma almanız bitkileriniz açısından faydalı olur. Resimler net değil ama bitki ile beslenen türlere benziyorlar. Akvaryumunuzdan tamamen çıkarmanız zor olabilir. Örneğin MTS türlerinin kurutulmuş kumu bir ay bekletip daha sonra akvaryuma koyduktan sonra bile hayata döndükleri görülmüştür. Türkiyede bulunan su salyangozlarını araştırın sanırım salyangozunuzun türü yerli.
Limpetleri yapıştığı yerden söküp yeme ihtimali çok zor ihtimal. Benim akvaryumda da var ama hiç yediklerine rastlamadım. Kankurdu verebilirseniz gereğinden fazla mutlu olurlar. Hatta üremeyenleri hemen üremeye geçiyor.
Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz. Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz.
Deniz salyangozu tatlı suda yaşamaz ama sizin anlattığınız salyangoz Nerite türü salyangozlar. Bunların bazı türleri tatlı su ve tuzlu su arasında yaşıyorlar. Bu türleri tatlı su akvaryumunda besleyebilirsiniz. Zebra nerite en çok bilinen türlerinden biridir. Ayrıca boynuzlu nerite gibi türleride var. Neritleri araştırırsanız sanırım hangisini istediğiniz bulacaksınız.
Yabani minare salyangozundan kastınız MTS ise onları yiyorlar. MTSlerin hemen hemen her türünü yerler ama genelde boylarından büyük salyangozlara iyice acıkmayana kadar dokunmuyorlar. Yani yemek seçimleri küçükten büyüğe doğru sıralamalı. Ayrıca başka bir yiyecek bulurlarsa hiç bir salyangozu yemeyi tercih etmezler. Örneğin kankurdu verdiğiniz zaman diğer bütün salyangozlarla mutlu mesut bir yaşam sürerler.
Kankurdu bulabilirseniz yanına bırakın hemen harekete geçecektir.
Hangi tür salyangoz olduğunu bulduktan sonra önlem almaya çalışsanız daha doğru olur. Her salyangoz bitki yemez çoğu zararlı değildir. Örneğin mtsler biyolojik filtre görevi bile görüyorlar. Kimyasallar genelde bakır içeriyorlar ve bakırı akvaryumdan temizlemek milyonlarca salyangozu temizlemekten daha zordur. Salyangoz yiyen balıklar başka bir çözüm yoludur ama akvaryumda yer kaplamaları diğer balıkların üzerinde salyangozlardan daha çok olumsuz etki yapar. Katil salyangozlar en doğal çözümdür ama bir anda bütün akvaryumu diğer salyangozlardan arındıracaklarını beklemeyin. İstmediğiniz salyangozlar bittiğinde bu salyangozların bakımına dikkat etmeniz gerekecek. Genel olarak kankurdu vermeniz en doğru yoldur. Ayrıca salyangoz sevmeyen biriyseniz sadece erkek katil salyangoz bulmanız gerekecek uygun ortamda bol bol ürüyorlar. Bir tanesinin ayda bir yumurta yaptığı gerkeç değildir. Bir tanesinin ayda 50 den fazla yumurta bıraktığını gözlemledim. Yumurtaların açılması iki hafta ile bir ay arasında değişiyor. Akvaryumdaki diğer canlılara zarar verdiklerini görmedim ama hiç uzun zaman aç bırakıp gözlemlemekte istmedim. Kankurdu verildiğinde başka bir şeyi yemeyi tercih etmiyorlar salyangozlar üzerlerinde geziniyor dokunmuyorlar. Kankurdunu kesince acıkıp tekrar salyangoz avlamaya başlıyorlar. Acıktıklarında eğer karides ve balıkları yakalayabilirlerse yiyeceklerinden eminim ama o kadar hızlı değiller.
SON MESAJLAR
- Bitki Gübresi Önerisi KaanE, 06:56
Malzemeler ve Yemler Forumu - 40x30x20 Bitkili Tank bendeniztayfun, 06:39
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetra Neden Sevilmiyor? Akvaryumistoluca, 03:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Balık Kitapları Akvaryumistoluca, 02:52
Yeni Üye Forumu - İlk Yumurtalarımı Aldım 😊 Fthpslnmz, 02:34
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Channa Alternatifi Balık Önerisi Enes Arda, 02:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Macrostoma Dogukan1605, 01:44
Labirentliler Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Hk Gsdnz, 01:25
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Elma Salyangozu Mu ? Akvaryumistoluca, 01:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Elektrik Blue Acara Yavru Hakkında Eminsa, 01:16
Yeni Üye Forumu - Nano Tank İçin Isıtıcı Tavsiyesi; Akvaryumistoluca, 01:15
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bettam Çok Korkuyor ? harpet, 01:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Axolotl Akvaryumu Akvaryumistoluca, 01:11
Yeni Üye Forumu - Kompakt Lowtech Tank bendeniztayfun, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Sonrası Sorular Merdow, 23:56
Yeni Üye Forumu - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 23:10
Filtreleme Seçenekleri - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 23:00
Akvaryum Tanıtımı - Guramiler Cinsi Ve Cinsiyet Ayrımı Hakkında Cyber_Scout, 22:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dış Filtre Önerisi Fatih_hakankaan, 22:02
Filtreleme Seçenekleri - Kavanoz Ekosistem ternapi, 21:38
Yeni Üye Forumu - Betta Doğal Ekosistem Göleti GhostKoi, 21:11
Yeni Üye Forumu - Power Led - Son Geldiğim Nokta . compassheart1, 20:51
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kaplumbağam İçin Uvb Işığı Hoppala, 19:46
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Bu Yemleri Kullanmamda Sakınca Var Mı? adem5454, 19:33
Malzemeler ve Yemler Forumu - 3,5 Aylık Lepistes Hamile Mi ? ternapi, 19:29
Canlı Doğuranlar - Balık Sayısına Göre Bezelye mightymurat, 19:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Akvaryumu TheDS, 19:06
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetra Hk. Amatör balıkçı, 18:59
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Hangi Tür ? kralsakir, 18:15
Yeni Üye Forumu - Tuz Miktarı bursa98, 17:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Beyaz Şeffaf Dışkı bursa98, 17:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum emirarslan5959, 15:46
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Düzeni Muhammed demir, 15:22
Bitki Akvaryumları Genel - Frontoza İçin 150x70x50 İyi Midir? kralsakir, 15:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Dere Kumu Koymak kralsakir, 15:17
Yeni Üye Forumu - İlk Kez Akvaryum Kuracağım, Tavsiye İstiyorum. Fatih_hakankaan, 14:38
Yeni Üye Forumu - Balık Uyum Tablosu Akvaryum57, 13:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gövdeli Bitki Nedir ternapi, 11:47
Bitkili Akvaryum Canlıları - Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu Kaangzkr, 10:51
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Cihazı? MCY4, 09:57
Yeni Üye Forumu - Ramirezi Cinsiyet Hakkında Bilgi Mirza Adar, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 70 Litre Akvaryum Tür Önerisi HydroLeaf, 08:33
Yeni Üye Forumu - Co2 Dalma Sayısı Azalıyor Eminsalih, 05:41
Yeni Üye Forumu - 15 Litrede Japon Balığı Bakmak Suprabranchial, 03:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hakkında Öneri Ve Yorum MCY4, 00:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Anubias Bitkisinin Taşa Bağlanması Ve Kesimi Bariscs, 00:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Üretimi BeratCavus, 23:51
Canlı Doğuranlar - 200 Litre Japon Akvaryumu adem5454, 22:59
Sazansıgiller - Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides TayfunSylkn, 21:37
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetraların Cinsiyet Ayrımı Bariscs, 21:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:04
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 09:04
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 09:04
- 150*50*55 Ön Ve Yan Camlar Ultra Clear. Wukos 09:03
- 3 Katlı Set Caylak adem 07:04
- Sfp34 Arıyorum Caylak adem 07:04
- Kriza Gold Yavru emree06 06:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 04:03
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 04:03
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 02:35
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 02:35
- Apistogramma Şahinöztürk 02:08
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 00:46
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 00:46
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:43
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:43
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 00:42
- Astro Dış Filtre Uriel 00:42
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 00:42
- Tasarımlı Akvaryum Tonikross 00:13
- Afrika Cichlidleri devito 00:07
- F0 İkola Kolonisi - 2 Erkek 15 Dişi Recoba10 23:51
- Foai Mpimbwe Blue Dişileri Ve Ventralis Kalubamba Recoba10 23:51
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 22:36
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 22:36
- Hediye Japon Baligı-hediye Melek Balıgı demasonici 22:22
- Satılık Malzeme demasonici 22:22
- Hb White Lepistes (damızlık Altı Yavru) omererbas 21:54
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 21:54
- Nymphoides Hydrophylla Taiwan Arıyorum GokturkEkinci 21:52
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 21:52
- Kuru Yaprak - Jack Fruit Ve Vatoz Küpü İnci Kefali 21:36
- Çift Parlayan Gurami İnci Kefali 21:36
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 21:36
- Akvaryum 30*30 metsi 21:36
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:32
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:32
- Özel Tür Lepistesler Kaçıran Üzülür Devamı Yok FULL RED MEHMET 21:13
- Akvaryum Dophin Dış Filtre-sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 21:13
- Poso Salyangoz Arıyorum ilkayocak 21:09
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 20:32
- Akvaryuma Dair Herşey Takaslık sselcuks 20:07
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 19:58
- 2.67 Tüp Furcifer 19:57
- Satılık Veya Takaslı Sae (yosun Yiyici) gokhansar 19:56
- Lepistes/plati/neon/gurami/sae İASK77 19:53
- İç Filtreler İASK77 19:53
- Karışık Tür Balıklar Ne Ararsan Var :) İASK77 19:53
- Tasarım Tadında Kök Çeşitleri /bitki Ekimine Uygun İASK77 19:53
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 19:47
KULLANICILAR
- 28 Online Kullanıcı, 15 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

