ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omer_irfan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2010 14:56
Son Ziyaret:
02 Eylül 2011 16:49
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer İrfan GÜNEŞ
Doğum Tarihi:
02 Aralık 1990
Yaş:
33
İl:
Denizli
Meslek:
Programcı(Programmer)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ömer İrfan GÜNEŞ
Silver Molly, Kılıç Kuyruk, Tülü Zebra, Elma Salyangozu, Minare Salyangozu
12*140Lt

SON 10 MESAJI

Özel Irk Lepistes Üretimhanem (Full video)
Evet doğru söylüyorsunuz Mollyler içinde aynını söylüyorlar ama benim gördüğüm kadarıyla pek farketmiyor. İllaki ne kadar iyi yemlesende araya geldiyse doğum o anki hafif aça bile olsa o açlığı kapatma çabası var. Daha sonra aç kalacaklarını sanıyorlar galiba. Yani koruma olmadan yavruları tam olarak almak zor gibi
Özel Irk Lepistes Üretimhanem (Full video)
Merhaba, tebrik ederim çok güzel sağlıklı neşeli balıklarınız var. Allah nazardan saklasın. Benim merak ettiğim olay yavrularla damızlıkları ayırmamışsınız galiba kendi yavrularını yemiyorlarmı yoksa çünkü saklanma malzemeniz çok az göründü gözüme. Birde ilk videoda akvaryumu camla 3 e bölmüşsünüz galiba bunun amacı nedir merak ettim. Eğer püf noktası varsa hobihanemde uygulamak isterim.
Lepistes yavrusu başka cins olabilir mi?
[QUOTE=40fatih40]Ama o zaman özel ırklar nasıl yetiştiriliyor bir dişi nin yanına ilk erkek alman kırma bişey koysak sonra alsak yanına aynı ırktan koysak bu alman lepistesinin yavrularımı olcak? [/QUOTE]
Kırma ile çiftleşirlerse evet öyle olacak. Dişiler erkekten aldıkları spermi depolarlar 3 defa aynı spermden yavru verebilirler.
Lepistes doğum
Büyük bir ihtimal erkek yetersiz. Grup olarak devamlı 3D 1E yaparsanız verim alırsınız. Erkekde sorun olmadıkça hepsini hakkından gelir merak etmeyin. 
Pul Yem Yapımı
Ben %60-70 aynı malzemelerle yaptım 2 ay boyunca iştahla yediler saklama kabında muhafaza ettim. Zararı dokunmadı sadece akvaryumda çok fazla alg üremeye başladı balıklarda halletti onu zaten. 2 defa yaptım her seferinde farklı bir karışım ve genel olarak 2500-3500 Balık Üstünde denedim. Canlıdoğuranlar için Bir Zararı dokunmadı.
Canlı Doğuranlar İçin Yem Tavsiyesi
Ev üretimhanem var. Tetramin daha revaçta galiba birde sera san varmış kullanan oldumu hiç ?
Canlı Doğuranlar İçin Yem Tavsiyesi
Merhaba, ben balık üretimi yapıyorum. Sera flora yem kullanıyorum balıklarım gayet memnunlar. Ancak okuduğum bir kaç makalelerde sera floranın doğurganlığı azalttığı yazıl kılıçlarımda sorun yok ama molilerimden uzun zamandır verim alamıyorum. Acaba etkisi olabilir mi ? Deneyimleriniz neler ? Birde Kova yemlede balıkların hızlı ve sağlıklı büyümesi doğurganlığa zararı olmayan kısırlık yapmayan tavsiye edebileceğiniz yemler var mı ? Benim için öncelik balığın sağlığı sağlıklı olsun 1 ay geç büyüsün. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Yeni hobihanem..
Tebrikler çok güzel.. Bir sorum olacak. sump sistem nedir ? Akvaryumun içindeki aşağılı yukarılı camları niçin koydunuz..
Pul Yem Yapımı
Bende yakşalık bu tarifte bir yem yapmıştım ama benimki pul yemlerden 3-4 kat daha kalındı bir zararıda olmadı yaklaşık 1-2 kilo yem yaptım kullandım. Buradaki kalınlık satın aldıklarımızla aynı mı oluyor. Öyle olmasının sırrı nedir? Birde benim yemimi yedikten sonra balık dışkıları suyu bulandırıyordu ve kesede oldukları için çok fazla alg ürüyordu.
Su Piresi Üretiminde Yumurta Sarısı Kullanımı
Bende daphnia üretmek istiyorum ve aklımda bazı sorular var bunları size sorabilirim galiba.

1. Uygun sıcaklık olarak 19 ile 21 arası olduğunu okudum kışın bunu yapmak pek zor değil benim için ama yazın normal hava sıcaklığına göre su sıcaklığı 30 u buluyor. Bunun zararı nasıl olur ?

2. Ben ilk defa üretimini deneyeceğim bunun için daha akvaryum almayı düşünmüyorum, onun yerine 20lt hacimli leğende denemeyi düşünüyorum olur mu ?

3. Havalandırmanın iyi olması olması yavru oranını ve taşıma kapasitesini yükselyitormuş bu doğrumu ?

4. Bir tanesinden haftada ne kadar yavru alınabildiği yazılmış bir çok yerde ama yeni doğan bireyim ne kadar zamanda ergin boya geldiği yazılmamış yani yeni yavrum ne zaman yavru yapar ve kaç tane yapar ?

Şimdiden teşekkür ederim.. iyi günler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.