ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Erdemmani
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Aralık 2011 20:48
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Erdem Manisalı
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1987
İl:
Izmir
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Erdem Manisalı
100x30x40
100x30x40
SON 10 MESAJI
Yeni üyeye akvaryum :)
Bu gün 1 adet Sylvania Grolux ve bir adet sylvania Aquastar aldım. 2 Adet dijital balastla birlikte bağlantıları yaptım. bir de balık koydum 4-5 adet yavaş yavaş kurulum gerçekleşiyor.
Bu gün 1 adet Sylvania Grolux ve bir adet sylvania Aquastar aldım. 2 Adet dijital balastla birlikte bağlantıları yaptım. bir de balık koydum 4-5 adet yavaş yavaş kurulum gerçekleşiyor.
Bu gün sonunda akvaryumumu kurdum. Taban malzemesi olarak sadece aquaclay kullandım. 100lt suya 12 çay kaşığı kaya tuzu koydum. TetraTec EX700 filtremi bağladım. su sıcaklığını 27 dereceye ayarladım. içine küçük akvaryumdan 10 lt kadar su aktardım bir de oranın filtresinin süngerini yeni akvaryumun içinde yıkadım ki içindeki artıklar yeni filtreme yerleşerek bakteri üremesine imkan versin. Bu şekilde 2 gün çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş balık ve bitki koymaya başlayacağım akvaryumuma. Yarın da aydınlatma sistemini yenileyip 2 grolüx ve bir adet gün ışığı koymayı planlıyorum.
Bu gün sonunda akvaryumumu kurdum. Taban malzemesi olarak sadece aquaclay kullandım. 100lt suya 12 çay kaşığı kaya tuzu koydum. TetraTec EX700 filtremi bağladım. su sıcaklığını 27 dereceye ayarladım. içine küçük akvaryumdan 10 lt kadar su aktardım bir de oranın filtresinin süngerini yeni akvaryumun içinde yıkadım ki içindeki artıklar yeni filtreme yerleşerek bakteri üremesine imkan versin. Bu şekilde 2 gün çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş balık ve bitki koymaya başlayacağım akvaryumuma. Yarın da aydınlatma sistemini yenileyip 2 grolüx ve bir adet gün ışığı koymayı planlıyorum.
120 LT için kararsızım
Maddi imkansızlıklardan dolayı projemi ertelemiştim ama bu gün sonunda cesaret edip akvaryumcunun yolunu tuttum. KOuşmalarımız sonucunda TetraTec EX700 filtremi aldım. bir kaç malzeme daha aldım. Filtrenin kurulumu kolaydı ve sorunsuz çalıştı. Çok sessiz çalışan bir makina. Çalışıp çalışmadığı bile belli değil. ilk izlenimime göre tavsiye edeceğim bir filtre.
Maddi imkansızlıklardan dolayı projemi ertelemiştim ama bu gün sonunda cesaret edip akvaryumcunun yolunu tuttum. KOuşmalarımız sonucunda TetraTec EX700 filtremi aldım. bir kaç malzeme daha aldım. Filtrenin kurulumu kolaydı ve sorunsuz çalıştı. Çok sessiz çalışan bir makina. Çalışıp çalışmadığı bile belli değil. ilk izlenimime göre tavsiye edeceğim bir filtre.
[QUOTE=kasim1986]
Rengarenk kuyruğunu dalga dalga salalması ardaki yavruların zaman içinde renklenmesi zaten beni cezbeden.
[QUOTE=Nymphodora] [QUOTE=kasim1986]
Sadece cichlid konusunda düşüncesini merak ederek sorduğum bir soruydu.
Kesinlikle katılıyorum.Ama süre gelen bir tabudan mıdır bilmem büyük hacimde lepistes bakanların sayısı bana göre oldukça az.Erdem bu tabuyu yıkanlar arasına katılırsa ne mutlu bize.
[/QUOTE]
Tabular hep bana ters gelri zaten. Cihclidler baan hep itici geldi. Balıklara bir zerafet yok benim gözümde. Renkleri falan da düz oluyor ya komple sarı ya mavi vs. NArin görünümlü ince balıklar tercihimdir hep :)
Ufuk arkadaşımızdan başka Filtre için tavsiye verebilecek kimse yok mu peki?
[QUOTE=kasim1986]
Bitkili bir tankda kelebek gibi dolasan lepistesin gorunumunu hicbir baliga degismem. :D
[/QUOTE]Rengarenk kuyruğunu dalga dalga salalması ardaki yavruların zaman içinde renklenmesi zaten beni cezbeden.
[QUOTE=Nymphodora] [QUOTE=kasim1986]
Bitkili bir tankda kelebek gibi dolasan lepistesin gorunumunu hicbir baliga degismem. :D
[/QUOTE]Sadece cichlid konusunda düşüncesini merak ederek sorduğum bir soruydu.
Kesinlikle katılıyorum.Ama süre gelen bir tabudan mıdır bilmem büyük hacimde lepistes bakanların sayısı bana göre oldukça az.Erdem bu tabuyu yıkanlar arasına katılırsa ne mutlu bize.

[/QUOTE]
Tabular hep bana ters gelri zaten. Cihclidler baan hep itici geldi. Balıklara bir zerafet yok benim gözümde. Renkleri falan da düz oluyor ya komple sarı ya mavi vs. NArin görünümlü ince balıklar tercihimdir hep :)
Ufuk arkadaşımızdan başka Filtre için tavsiye verebilecek kimse yok mu peki?
Ufuk ben bir türlü chiclid e alışamadım ısınamadım. lepsites ve neon gibi balıklar bana daha sıcak geliyor :)
Ufuk ben bir türlü chiclid e alışamadım ısınamadım. lepsites ve neon gibi balıklar bana daha sıcak geliyor :)
O iş benim elektronik bahtıma kalırsa bir senede 3 tane filtreyi yakarım sanırım :D Çok şanssızımdır o konularda :D Sınavım hakimlik sınavı yaklaşık 1 ay kaldı. Stres bol yani :)
O iş benim elektronik bahtıma kalırsa bir senede 3 tane filtreyi yakarım sanırım :D Çok şanssızımdır o konularda :D Sınavım hakimlik sınavı yaklaşık 1 ay kaldı. Stres bol yani :)
Teşekkürler Ufuk. bu arada ufuk diye hitap etmein bir sakıncası yoktur umarım. Bakıyorum zamanım bu aralar biraz sınırlı ondan makaleleleri çok fazla okuyomıyorum. önümde ciddi bir sınavım var ve 1 ay kadar bir zamanım kaldı. 3336 aslında mantıklı gibi düşüncem.
Teşekkürler Ufuk. bu arada ufuk diye hitap etmein bir sakıncası yoktur umarım. Bakıyorum zamanım bu aralar biraz sınırlı ondan makaleleleri çok fazla okuyomıyorum. önümde ciddi bir sınavım var ve 1 ay kadar bir zamanım kaldı. 3336 aslında mantıklı gibi düşüncem.
Ateş bey tekrardan teşekkür ediyorum yardımlarınız için. İlk mesajda akvaryumumun boyutlarını yazmıştım ama gözünüzden kaçmış olsa gerek. Ben tekrar yazıyorum ayrıca imzama da ekliyorum. 100x30x40 boyutlarında 120 lt lik bir akvaryumum var. Kumu fazlaca aldım yaklaşık 6-7 cm kum kalınlığının bitkiler için faydalı olacağını söylediler ki ben de öyle biliyorum. Eğer artarsa da yavru akvaryumuma da koyucam.
Şimdi filtrasyona geldik. İşin çetrefilli noktası. Piyasada çok farklı kalitede ve özleliklerde ürünler var. Hele ki balıkçılara gittiğinizde sorduğunuzda direk öpmeye çalışıyorlar :) Söylüyosun hemen 1000lt çeviren filtrelerden balıyorlar. Ben zamanında akvaryumumda bir tane atman 1000lik filtre çalıştırdım akvaryumun içinde resmen kasırga çıktı :D Birazcık araştırdım sanırım uygun bir filtre grubu buldum. Benim istediğim kalitesi belli bir noktada olan, sorun çıkarmayacak, zaman içinde su sızdırmayacak, gerektiğinde contasını, pervanesini, yedek parçasını teminedebileceğim bir uzun ömürlü filtre. Bir diğer nokta ise sanırım sepet sayısı 2 yerine 3 olanı tercih etmeliyim gibi :) Eğer sayısı artarsa kullanımı doldurması daha kolay olucak sanırım.
Bir kaç sorum olucak
1- Seramik sadece su akışını filtrenin içinde düzenleyen birşey mi? yoksa su üzerinde sertleştirme, yumuşatma, dezenfekte yada bakterilere barınak olma gibi bir işleve sahip olan birşey mi?
2- Bioball nedir?
3- Biyolojik sünger nedir?
4- Karbon sadece yeni kurulum ve ilaçlamadan sonra mı kullanılıyor? Yani normal zamanda çıkarmama gerek varmı? Filtrenin içinde kalmasının bir sakınası olur mu?
5- Biyolojik sünger ve bioball bir arada kullanılır mı?
6- Bunları bir süre sonra çıkarıp yerine elyaf koymalımıyım ekstradan? Elyaf bildiğim kadarıyla mekanik bir temizlik sağlar ken bir taraftan da bakterilerin yerleşmesine fırsat veriyor?
Bunlar bulduğum filtreler. Başka tavsiyeniz olur mu yada bunalrın arasından hangisini seçerdiniz?
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1760&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4277&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1150&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4349&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=2567&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=910&CatID=576
Ateş bey tekrardan teşekkür ediyorum yardımlarınız için. İlk mesajda akvaryumumun boyutlarını yazmıştım ama gözünüzden kaçmış olsa gerek. Ben tekrar yazıyorum ayrıca imzama da ekliyorum. 100x30x40 boyutlarında 120 lt lik bir akvaryumum var. Kumu fazlaca aldım yaklaşık 6-7 cm kum kalınlığının bitkiler için faydalı olacağını söylediler ki ben de öyle biliyorum. Eğer artarsa da yavru akvaryumuma da koyucam.
Şimdi filtrasyona geldik. İşin çetrefilli noktası. Piyasada çok farklı kalitede ve özleliklerde ürünler var. Hele ki balıkçılara gittiğinizde sorduğunuzda direk öpmeye çalışıyorlar :) Söylüyosun hemen 1000lt çeviren filtrelerden balıyorlar. Ben zamanında akvaryumumda bir tane atman 1000lik filtre çalıştırdım akvaryumun içinde resmen kasırga çıktı :D Birazcık araştırdım sanırım uygun bir filtre grubu buldum. Benim istediğim kalitesi belli bir noktada olan, sorun çıkarmayacak, zaman içinde su sızdırmayacak, gerektiğinde contasını, pervanesini, yedek parçasını teminedebileceğim bir uzun ömürlü filtre. Bir diğer nokta ise sanırım sepet sayısı 2 yerine 3 olanı tercih etmeliyim gibi :) Eğer sayısı artarsa kullanımı doldurması daha kolay olucak sanırım.
Bir kaç sorum olucak
1- Seramik sadece su akışını filtrenin içinde düzenleyen birşey mi? yoksa su üzerinde sertleştirme, yumuşatma, dezenfekte yada bakterilere barınak olma gibi bir işleve sahip olan birşey mi?
2- Bioball nedir?
3- Biyolojik sünger nedir?
4- Karbon sadece yeni kurulum ve ilaçlamadan sonra mı kullanılıyor? Yani normal zamanda çıkarmama gerek varmı? Filtrenin içinde kalmasının bir sakınası olur mu?
5- Biyolojik sünger ve bioball bir arada kullanılır mı?
6- Bunları bir süre sonra çıkarıp yerine elyaf koymalımıyım ekstradan? Elyaf bildiğim kadarıyla mekanik bir temizlik sağlar ken bir taraftan da bakterilerin yerleşmesine fırsat veriyor?
Bunlar bulduğum filtreler. Başka tavsiyeniz olur mu yada bunalrın arasından hangisini seçerdiniz?
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1760&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4277&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1150&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4349&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=2567&CatID=576
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=910&CatID=576
Hagenle ilgili çok sayıda yazı okudum olumlu ve olumsuzdu bu yazılar. Ondan güvenemedim ve bulması da zordu. Bende aquaclay buldum ve 15 kg aquaclay ı 35tl ye aldım. Gerçek aquaclay dı adam 50 kg lık çuvalı benim önümde açtı. Sıra geldi filtreye...
Bu arada ISLAK, ATES VE KASIM1986 nickli arkadaşlara da bilgileri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Erdemmani 2011-03-16 01:54:45
Hagenle ilgili çok sayıda yazı okudum olumlu ve olumsuzdu bu yazılar. Ondan güvenemedim ve bulması da zordu. Bende aquaclay buldum ve 15 kg aquaclay ı 35tl ye aldım. Gerçek aquaclay dı adam 50 kg lık çuvalı benim önümde açtı. Sıra geldi filtreye...
Bu arada ISLAK, ATES VE KASIM1986 nickli arkadaşlara da bilgileri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
120 LT için kararsızım
Teşeşkür ederim. Bu gün akşamüstü gidip bir bakayım ne olur ne olmaz belki bu gün filtre almayabilirim ama araştırmam gerektiği kesin. İzmirde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı peki?
Teşeşkür ederim. Bu gün akşamüstü gidip bir bakayım ne olur ne olmaz belki bu gün filtre almayabilirim ama araştırmam gerektiği kesin. İzmirde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı peki?
SON MESAJLAR
- 50lt Karides Akvaryumumda Tetra Ex600 Cyber_Scout, 03:35
Yeni Üye Forumu - Dünyada Akvaristlik Ehtiyar, 03:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - 40 Litre Betta Tankı Taha Yanık, 03:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Yosunla Mücadele baron70, 02:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumumda Beyaz Benek Sorunu Cyber_Scout, 02:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklar Yeme Karşı İsteksiz baron70, 02:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yandan Sump Akvaryum İçin Kafa Motoru Önerisi K0L0Ni, 01:53
Filtreleme Seçenekleri - 70 Litre Akvaryum Hangi Balığı Seçeyim Muhendis39, 01:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıfırdan Akvaryum Kuruyorum Myilmaz6161, 01:33
Yeni Üye Forumu - 30l Akvaryumum Ucurucuruk, 00:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Samoo, 00:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 00:49
Akvaryum Tanıtımı - Komidinim Akvaryumu Taşır Mı? Marinette, 00:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Piresi Hakkında Bilinen Ve Unutulan Bilgiler beary, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Modül Led İle Bitki Yetiştime Kaangzkr, 23:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistes Bakımı İçin Bilgi. 🤕 GuppyPulpy07, 23:01
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! eackgzz, 22:37
Labirentliler - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Samnastrp, 22:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karma Akvaryum PufferKingdom, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ada 45p & Ada 45f - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu mrah, 22:09
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Bettalar Arası Agresiflik İçin Çözüm PufferKingdom, 22:05
Labirentliler - Shallow 60cm Slyhalandra, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı İle Ne Yaşar? fishhyy, 21:51
Yeni Üye Forumu - 100/50/45 Discus umitopall, 21:40
Akvaryum Tanıtımı - Okyanusun Derinliklerine fishhyy, 19:48
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Samnastrp, 19:06
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sıfırdan Co2 Sistem Önerisi Cyber_Scout, 18:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Temizlik Kazaritachi, 18:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bunlar Yumurta Mı? mesuteroglu, 17:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçerisindeki Canlılar Nedir Kuzey 01, 15:21
Akvaryum Tanıtımı - Pigme Çöpcü Yumurtası Acemi balıkcı28, 14:41
Kedi Balıkları Forumu - Çöken Grindal Kurt Kültürünün Hayata Dönmesi eackgzz, 14:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Kurulum Hightech ahmetbenli, 13:59
Bitki Akvaryumları Genel - 10 Yıl Sonra Dönüş K0L0Ni, 13:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Baligimin Kuyruk Erimesi Wark00, 13:55
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İlk Tecrübem RedJohn, 13:26
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Discus Hastalik neomeo, 13:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Aquael Platinium Heater Nasıl? neomeo, 13:08
Yeni Üye Forumu - Poecilia Sphenops (siyah Moli - Black Molly) Sorusu 0nurr, 13:00
Canlı Doğuranlar - Betta Karides RedJohn, 12:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin 0nurr, 12:42
Yeni Üye Forumu - Bare Bottom Minimalist Tarzı Yapan Var Mı Kazaritachi, 12:27
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Yan Dönüyor xiaovbn, 11:15
Yeni Üye Forumu - Sajica Yavru Bakımı K0L0Ni, 10:29
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Akvaryum K0L0Ni, 09:51
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Spum Pipo Filtre Efe Tek, 09:27
Yeni Üye Forumu - Sump Çıkısı Şelale Aparatı Yapımı. nailsanver, 08:05
Filtre ve Sump Yapımı - Sehpa Hakkında Fikir KaanE, 03:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Mesutok Vefat Etmiş bayramses, 02:06
İstanbullu Akvaristler - L144 Vatoz osmansen22, 00:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 01:31
- 2 Adet Dantum Melek Tekin35 01:24
- Co2 İndikatör Setler cagdas_0606 01:13
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 01:09
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 00:55
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 00:32
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 00:32
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:22
- Akvaryum 30*30 metsi 00:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 00:20
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 00:20
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 00:17
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 00:17
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 00:17
- Süper Red Vatoz Çifti Kemalk41 00:15
- Foai Sibwesa Kolonisi Kemalk41 00:15
- Hb White Lepistes omererbas 00:07
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 00:07
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 00:01
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 00:01
- Artemia & Microfex betta.ist 00:01
- Akvaryum Dekor Kum Kaya Motor Vs Kaya ankara 23:15
- Akvaryum Ve Malzeme Balık Kaya ankara 23:15
- Akvaryum Balıkları Ve Malzeme Kaya ankara 23:15
- Akvaryum Balıkları Ve Malzeme Kaya ankara 23:15
- Balık Malzeme Yem Vs Kaya ankara 23:15
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 23:13
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:50
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:50
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 22:50
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 22:34
- Needle Leaf Java Fern egedin 22:34
- Malawi Erkekleri AlisBaba 22:32
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 22:23
- Sıfır Ultra Clear Akvaryumlar GreeNWooD 22:23
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:38
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 21:34
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 21:34
- Powerled Armatür Bysam 21:34
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 21:34
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 21:34
- Dalgıç, Su İçi Aydınlatma ihunal 21:34
- Mobilyalı Akvaryum ihunal 21:33
- Satılık 4 Katlı Demir Profil Set ezzalisi 21:21
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 21:08
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 21:08
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 21:08
- 2.67 Tüp Furcifer 20:13
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:13
KULLANICILAR
- 129 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
noobsaibot,
hurcemm,
MertSoyumert,
GhostKoi,
rolll,
Hidro Dinamik,
AreS,
ezzalisi,
CoryCory,
cyrex,
faysall,
thejaponcu,
urzais,
mcakir17,
ahmetakkus0650,
MiSoSiKiaN,
mrah,
Sütçü,
esperaldes,
Dotkor,
osmandbnl,
Liga,
Tata,
fobko,
Muhendis39,
EKAR,
ziglog,
IymaI,
sina cen,
mlh06,
ozksrt,
Cyber_Scout,
AtlasPoyraz,
ardaagnaday,
BREGO,
Kazaritachi,
ka2n,
Akvarist Batuhan,
HydroLeaf,
omer417,
Kaanaras.,
omrsyn,
Vlademirol,
Fishbone,
VEGA,
Blackant,
Uguzel,
gazoz34,
İsmail_96965,
ThunderstrucK,
Gökdeniz Kale,
TheDS,
Samnastrp,
fishhyy,
Aspendos,
sefo,
Ehtiyar,
nurtensultan,
ziyaaksoy,
Poyrazsaraço,
KaanE,
Standart Moss,
Laetacara,
Kemalk41,
Delta Hoby,
Srhtylcn,
metsi,
Angelguy,
DarkDoodad,
GOLDFISH,
Naturality00,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.