ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tragos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Şubat 2018 01:56
Toplam Mesaj:
215 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Taylan Bilgin
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1987
İl:
Antalya
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/108634.jpg[/img]
[b][size=4][color=RED]220 lt Malawi (Yunus, SP )
170 lt yavru,40 ve 30 lt yenidoğan yavru
90 lt Bitkili
45 lt Karides[/color][/size][/b]
SON 10 MESAJI
Hightech Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Power led baya pahalı ve ve kurulumu konusunda elektikçilere güvenemiyorum. O işi sanki biraz bilmek gerekiyor gibi geliyor bana.
Power led baya pahalı ve ve kurulumu konusunda elektikçilere güvenemiyorum. O işi sanki biraz bilmek gerekiyor gibi geliyor bana.
Hightech Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar Ben Taylan yıllarca akvaryum sevdasıyla uğraştım fakat uzunca bir süre ilgilenemiyordum. Bitkiliye geri dönüş yapmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı esirgemiyeceğnizi düşünüyoum. 120x55x55 boyutlarında mobilyalı akvaryumum var. Akvaryum içeriği şu şekilde.
TABAN
En altta zeolit parçaları
ortada hindistan cevizi torfu
En üstte Heagen kum
MALZEMELER
Life Tech 839 dış Filtre
5 litrelik CO2 tüpü
Selenoid valf
UP 16/22 atomizer
maşa, makas, Ph metre (yolda geliyor :D)
IŞIKLANDIRMA
Mevcut ışık tesisatım bozulduğundan baştan yapıcam . Şu şekilde sipariş vermeyi düşünüyorum.
T5 florasan
2 x 39 W 85 Cm Grolüx
2 x 39 W 85 Cm Daylight
2 x 39 W 85 Cm Aquastar
Florasan sistemini ikiye bölüp ilk birini 1 2 saat sonra birini yakıp en son yine kapatırken 2 saat arayla kapatmayı ve toplamda 11 saat ışıklandırma yapmayı planlıyorum.
Şimdi bu şartlar altında nasıl bir bitkilendirme önerirsiniz. tabanı kısa ve yeşil istiyorum. onun dışında doğal bir görüntü yaratmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca sistem konusundada her türlü öneriye açığım.
Akvaryumu ilk kurduğumdaki halini atıyorum fakat şu anda içinde hiçbir bitki yok ama dekor olduğu gibi duruyor. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108634/101020172350381.jpg[/IMG]
Merhaba Arkadaşlar Ben Taylan yıllarca akvaryum sevdasıyla uğraştım fakat uzunca bir süre ilgilenemiyordum. Bitkiliye geri dönüş yapmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı esirgemiyeceğnizi düşünüyoum. 120x55x55 boyutlarında mobilyalı akvaryumum var. Akvaryum içeriği şu şekilde.
TABAN
En altta zeolit parçaları
ortada hindistan cevizi torfu
En üstte Heagen kum
MALZEMELER
Life Tech 839 dış Filtre
5 litrelik CO2 tüpü
Selenoid valf
UP 16/22 atomizer
maşa, makas, Ph metre (yolda geliyor :D)
IŞIKLANDIRMA
Mevcut ışık tesisatım bozulduğundan baştan yapıcam . Şu şekilde sipariş vermeyi düşünüyorum.
T5 florasan
2 x 39 W 85 Cm Grolüx
2 x 39 W 85 Cm Daylight
2 x 39 W 85 Cm Aquastar
Florasan sistemini ikiye bölüp ilk birini 1 2 saat sonra birini yakıp en son yine kapatırken 2 saat arayla kapatmayı ve toplamda 11 saat ışıklandırma yapmayı planlıyorum.
Şimdi bu şartlar altında nasıl bir bitkilendirme önerirsiniz. tabanı kısa ve yeşil istiyorum. onun dışında doğal bir görüntü yaratmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca sistem konusundada her türlü öneriye açığım.
Akvaryumu ilk kurduğumdaki halini atıyorum fakat şu anda içinde hiçbir bitki yok ama dekor olduğu gibi duruyor. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108634/101020172350381.jpg[/IMG]
ATLANTİS PET MARKET AÇILDI!
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.
Yosun gibi ama hareketli :S
Arkadaşlar sakura akvaryumumda daha önceleri farketmiştim yosun sanıp dokunmamıştım. Fakat helenelar için attığım protein yeme yapışmış ve kollarıyla onu sarmaya başladığını görünce hayretler içerisinde kaldım. Resmen denizdeki anemonlar gibi bir tipi var ve onlar gibi hareketli. Yardımcı olurmusunuz bir zararı olurmu karideslere? Çünkü ben akvaryumdaki yosunlara dahi dokunmuyorum doğal ortam gibi olsun diye.

Arkadaşlar sakura akvaryumumda daha önceleri farketmiştim yosun sanıp dokunmamıştım. Fakat helenelar için attığım protein yeme yapışmış ve kollarıyla onu sarmaya başladığını görünce hayretler içerisinde kaldım. Resmen denizdeki anemonlar gibi bir tipi var ve onlar gibi hareketli. Yardımcı olurmusunuz bir zararı olurmu karideslere? Çünkü ben akvaryumdaki yosunlara dahi dokunmuyorum doğal ortam gibi olsun diye.

Yapışık ikiz yunus yavruları
Arkadaşlar şimdi farkettim kuluçkadaki yumurtalardan birinde 2 tane baş ve 2 tane kılçık çıkmış. Yani tek yumurtadan 2 yavru olacak büyü ihtimal karnından yapışık siyam ikizi bir yunus yavrum olucak tabi yaşatabilirsem. Daha önce böyle bir şeye şahit olanınız varmı yada yaşatma imkanım varmı bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Tragos 2013-04-03 12:39:55
Arkadaşlar şimdi farkettim kuluçkadaki yumurtalardan birinde 2 tane baş ve 2 tane kılçık çıkmış. Yani tek yumurtadan 2 yavru olacak büyü ihtimal karnından yapışık siyam ikizi bir yunus yavrum olucak tabi yaşatabilirsem. Daha önce böyle bir şeye şahit olanınız varmı yada yaşatma imkanım varmı bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Fotoğraf çok değil kusura bakmayıın diğer yumurtalardan ayrıldığında yakaladığım en net pozu yakınlaştırdım fakat iki tane kuyruk ve başın tek yumurtada olduğu belli oluyor.

Eskişehirde Co2 tüpü
Yangın söndürme tüplerinden uzak durun bence. Çünkü Co2 düpleri daha yüksek basınca göre üretiliyor. Eskişehirdeki Co2 ve petshoplar hakkında bir bilgim yok ama sanayi ve organize sanayi varsa. Büyük ihtimal bulabilirsiniz. Zira gaz altı kaynak makinalarında Co2 gazı kullanılır ve tüpleri Co2 tüpüdür onun tedarikcisi ve dolumcusu mutlaka ve mutlaka vardır eskişehirde.
Yangın söndürme tüplerinden uzak durun bence. Çünkü Co2 düpleri daha yüksek basınca göre üretiliyor. Eskişehirdeki Co2 ve petshoplar hakkında bir bilgim yok ama sanayi ve organize sanayi varsa. Büyük ihtimal bulabilirsiniz. Zira gaz altı kaynak makinalarında Co2 gazı kullanılır ve tüpleri Co2 tüpüdür onun tedarikcisi ve dolumcusu mutlaka ve mutlaka vardır eskişehirde.
Kefirli yemlerin balıklar üzerindeki olumlu etkileri
Kefir bildiğim kadarıyla süt ürünü değil bir tür yararlı bakteri kolonisi. Probiyotik yapısından dolayı sütü mayalıyarak kefir haline geliyor.
Kefir bildiğim kadarıyla süt ürünü değil bir tür yararlı bakteri kolonisi. Probiyotik yapısından dolayı sütü mayalıyarak kefir haline geliyor.
Kefirli yemlerin balıklar üzerindeki olumlu etkileri
Üniversitemiz Süleyman Demirel üniversitesi kefirli yemlerle yaptığı denemeler sonucunda balıkların daha sağlıklı olduğunu ve hastalıklara daha dirençli olduğunu saptamış. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hem fikir paylaşım amaçlı hemde bilgilendirme amaçlı açıyorum konuyu. Bilginize.
[VID]http://www.sdu.edu.tr/Video.aspx?id=1587[/VID]
Üniversitemiz Süleyman Demirel üniversitesi kefirli yemlerle yaptığı denemeler sonucunda balıkların daha sağlıklı olduğunu ve hastalıklara daha dirençli olduğunu saptamış. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hem fikir paylaşım amaçlı hemde bilgilendirme amaçlı açıyorum konuyu. Bilginize.
[VID]http://www.sdu.edu.tr/Video.aspx?id=1587[/VID]
Tropheuslar altın olmuş haberimiz yok.
Balık fiyatları ucuzlamasına ucuzlasında herşeyinde bir değeri ve sınır olmalı bence.
Balık fiyatları ucuzlamasına ucuzlasında herşeyinde bir değeri ve sınır olmalı bence.
Neden diye soracak olursanız kendimden örnek vereyim. SP ve yunus besliyorum evde 6 tane akvaryum var. Sadece akvaryumların aylık gideri bana aylık 100 lirayı buluyor. Yem, elektirk, su, malzeme gibi. Şimdi benim elimdeki balıkların yavruları para etmiyor. Akvaryumcuya götürsem 1-1,5 liradan alıyor hemde 5 -6 cm lik balık istiyor. Siteden satayım diyorum 2 tl koyuyorumki bu fiyat benim aylık harcamamın yarısını karşılamıyor. Fiyat yüksek diyorlar. Yemin ederim anaçlarımı çok seviyorum ama yavru almasalar daha çok sevicem. Ne yapayım yani yavruları bırakayımda yesinlermi. Boşu boşuna masraf ettiğimle kalıyorum. Yavru derdim olmasa en azından zarardan kar ederim. Giderim düşer. Fiyatları düşürmeyi düşünürken bunlarıda göze alınız. 15 liralık yem kullanmak var 5 liralık yem kullanmak var. Bu sonucunda hobi ise tabiki bi bedeli olacak.
Böyle Balık Görmediniz - Aquarium Resarch
Gerçek olma ihtimalı var. Çünkü görüntü çok derin bir denizde çekilmiş gün ışığı yok. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1 km inildiğikten sonra böyle garip canlılar çok miktarda deniz dibinde. Ayrıca güneş ışığı giremediğinden dolayı renk pigmentleri olmayan, şeffaf, parlayan bir çok canlı çeşidi mevcut derin denizlerde.
Gerçek olma ihtimalı var. Çünkü görüntü çok derin bir denizde çekilmiş gün ışığı yok. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1 km inildiğikten sonra böyle garip canlılar çok miktarda deniz dibinde. Ayrıca güneş ışığı giremediğinden dolayı renk pigmentleri olmayan, şeffaf, parlayan bir çok canlı çeşidi mevcut derin denizlerde.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor Fishmaster, 14:00
Yeni Üye Forumu - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı KaanE, 13:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tataaa4325, 13:14
Bitki Türleri ve Bakımı - Hobi Olarak Lepistes Üretmek KaanE, 13:13
Yeni Üye Forumu - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı KaanE, 13:01
Yeni Üye Forumu - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce İzmirligenco 2.0, 12:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Amonyak Problemi Itokin, 12:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 13:59
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 13:45
- Blyxa Japonica osmandbnl 13:45
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 13:45
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 13:33
- Katil Salyangoz jezey 13:33
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 13:33
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 13:33
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 13:33
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 13:14
- Mangrow Kökü barsbingul 13:14
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 13:14
- Microfex Kültürü sefailgaz 13:13
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:04
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 13:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:47
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:45
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:45
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:50
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 11:46
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 11:46
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:31
- Malzeme propecia 11:07
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 11:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 11:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 10:56
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 10:56
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 10:56
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 10:56
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:44
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:28
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:28
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 10:28
- Anubias Stardust Mini Hiko 10:28
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:28
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
cyilmaz10,
Nickim10Harf,
kdrackgz,
Beratklnc,
yavuzsezgin,
ozelturlepistes,
KaanE,
Ankaragucu,
Tataaa4325,
karahanli,
demasoni1,
Erdal Hoca,
Koksal Gurkan,
ozanguppy,
aprancoz,
sıtkı,
blenny,
Azizdurdenn,
AtlasPoyraz,
Hoper,
mrah,
Berattt2,
Ramboy,
UEK,
Hllsperdvm,
mmemati,
MiSoSiKiaN,
saydemir,
İnci Kefali,
esensml,
YigitAlpCicek,
MeteAquascapes,
nevzatc,
MertSoyumert,
F13K,
Cherryk,
ardaagnaday,
ahmetfiratozkaya,
mertakbasoglu35,
urzais,
Tugberk,
ArifhbsAquatics,
mlh06,
iakyol,
şansal,
thecrow,
Vasfi,
ersintan,
mbehzat,
Burak PEKDEMİR,
Hidro Dinamik,
BRAND,
///////,
AlperenCan,
FurkanTezcan,
drderya,
DenizOlsam,
gorkypasa,
cihann7,
Tayyareci,
Laetacara,
B.CENİK,
reano,
lovtek,
mertt1925,
elgalad,
tayfur06120,
Furkancngr,
L.repens,
Redrainbow,
HarunYILDIRIM,
mgokturk,
hasan_tr_01,
Emirhangurbuz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.