ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
71
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor KaanE, 19:18
Yeni Üye Forumu - Amonyak Problemi YigitAlpCicek, 19:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lepistesler Hakkında Bilgi neomeo, 19:01
Yeni Üye Forumu - Lepistes Balıgı Hastalık Ömer türk, 18:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Lissotriton Vulgaris’lerim İçin Paladium Yaptım flanormimar, 18:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Danio Zebra Umut Gezer, 18:16
Sazansıgiller - Yeni Akvaryum Aldım Ne Beslemeliyim? mertakbasoglu35, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Garip Davranışlar koraykbl, 16:13
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı Ramboy, 15:33
Güney Amerikan Cichlidleri - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. CoryCory, 14:38
Bitki Akvaryumları Genel - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 14:26
Bitki Türleri ve Bakımı - Hobi Olarak Lepistes Üretmek KaanE, 13:13
Yeni Üye Forumu - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı KaanE, 13:01
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 60x40x40 Full Set Mobilyalı Akvaryum. koruyucu3443 18:53
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 18:18
- Discus 8-9cm Canahsha 18:10
- Takaslı Javafern(satılmıştır) MuratSt 18:07
- Takaslı Led Aydınlatma MuratSt 18:07
- Takaslı Windelov (satılmıştır) MuratSt 18:07
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 17:43
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:43
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 17:43
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 17:43
- Taymur Mobilya Ve Alt Sump FULL RED MEHMET 17:43
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 16:54
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 16:54
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 16:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:51
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:45
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:45
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:45
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:45
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:45
- Eheim Professionel 4+ egedin 16:42
- Phyllanthus Fluitans Red egedin 16:42
- Aponogeton Boivinianus egedin 16:42
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 16:42
- Nadir Tür Blood Womit Ve Diğerleri ERHAN ÖZAKSU 16:24
- Sıfır Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 15:48
- Manyetik Fileli Akvaryum Kapağı Thunderbird 15:48
- Genç Damızlık Üreyen Dark Moscow Blue 1dişi 1erkek aycaketenci 15:34
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 15:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:01
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 14:43
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 14:43
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 14:30
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 13:59
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 13:45
- Blyxa Japonica osmandbnl 13:45
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 13:45
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 13:33
- Katil Salyangoz jezey 13:33
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 13:33
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 13:33
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 13:33
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 13:14
- Mangrow Kökü barsbingul 13:14
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 13:14
- Microfex Kültürü sefailgaz 13:13
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:04
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 13:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:47
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:47
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
Gokay0,
Fishmaster,
Fatihkaya55,
AtuM,
baliksever3274,
YigitAlpCicek,
exCaLiSTa,
MosfeT,
Azizdurdenn,
Ömer türk,
Furkann,
MiSoSiKiaN,
M.FurkanK,
Anselmo458,
Bettacifaho,
Bıenko,
emreksk,
Koksal Gurkan,
kdrackgz,
yorgunsair,
egehamit,
yavuzsezgin,
esensml,
Canahsha,
flanormimar,
ekcengiz,
cilbay06,
Gastropoda,
neomeo,
UEK,
Yigitert123,
philopator,
Enes5206,
Bolubalik,
SBoztepe,
mightymurat,
İnci Kefali,
saydemir,
ismivil,
BurakAktepe,
İsmail_194606946,
Rafayel,
Mericerkek,
Nickim10Harf,
Itokin,
Azer63,
ardaagnaday,
Microp,
Aras5434,
eackgzz,
şansal,
Tatar7587,
Emregll,
GoktugEs,
Cücevatoz99,
Burak PEKDEMİR,
Waskof,
mrah,
drderya,
Redrainbow,
CevdetSERBEST,
tarbazonline,
Ynsmr,
AmatorBetaci,
Thunderbird,
1stEquaL,
Mithat Emre Pehl,
ahmetfiratozkaya,
Gemlik,
Tinazor,
Kaya ankara,
cyhn84,
Gül,
ErsinOğuz,
M.Murat Yavuz,
erdalakçay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.