ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Ayhan VATANSEVER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2013 15:29
Son Ziyaret:
02 Ocak 2017 22:00
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ayhan VATANSEVER
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1984
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
GARSON
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 4 MESAJI
Japon Baliği Akvaryumda Boylanirmi
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Japon Balıklarım Ve Gelişimleri
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ayhan VATANSEVER 2013-11-23 00:37:00
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ürüne gelecek olur isek;
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
SON MESAJLAR
- Ro Su İçin Gh-kh Kullanımı hakanmorcicek, 20:30
Akvaryum Bilimi - Hobiye Yeni Basladım Durustyilan, 19:42
Yeni Üye Forumu - Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum oguzsel, 19:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Tavşan Salyangozlarım Neden Ölüyor? salikk, 18:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Aquael Ultramax Dış Filtre İnceleme Birtek, 16:03
Filtreleme Seçenekleri - İmparator Black Tetra Problemi ADAMEHSER, 15:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerin Gelişmemesi Hk. murat94, 15:16
Bitki Akvaryumları Genel - Kardinal Tetralarım Durduk Yere Öldü sacityld, 14:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Karnı Şiş Ve Ters Dönüyor Betta_King, 13:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Hobisine Dönüş Yusufs, 11:41
Yeni Üye Forumu - Toprak Seçimi Kaangzkr, 01:48
Taban ve Gübreleme - Çatlak Mı Çizik Mi? VaranusSalvator, 01:18
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Sobo Sf-350f Askı Filtre Ve Elektrik Kesintisi Sufisu, 00:50
Filtreleme Seçenekleri - Çözemediğim Problem Firebolt, 23:55
Yeni Üye Forumu - Karideslerin Cinsiyeti Nedir? Cyber_Scout, 22:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Buhar Camı Ve Şelale Filtre Çıkmazı emocdgn06, 20:59
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Frkn, 20:57
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 20:51
Akvaryum Tanıtımı - Tankta Yosun İstilası Betta_King, 16:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:44
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Kum Ve Balık Tavsiyesi Cyber_Scout, 02:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Milners, 00:08
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım Hidro Dinamik, 19:00
Yeni Üye Forumu - Balkondaki Pondum Çok Isınıyor. SaviaSora, 18:18
Bitki Akvaryumları Genel - 3'lü Kartuş + Ro Filtre Sistemi Borulaması flanormimar, 15:11
Filtreleme Seçenekleri - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 14:42
Akvaryum Tanıtımı - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt Shortbuff, 11:22
Filtreleme Seçenekleri - 200 Litre Yeni Bitkili Tankım volkangunes, 11:06
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litre Akvaryumu Karides Tankına Çevirme ve Tavsiyeler Durustyilan, 00:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Aq 907 F Dış Filtre Pervane Ve Mil Omerdrms, 00:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sobo Aq 900 Serisi Dış Filtre Omerdrms, 23:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Tasarımı mahirbs1, 23:25
Yeni Üye Forumu - Co2 Dolum Yeri Duboisi_, 20:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tür Önerisi Ahmet53, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Bitkiler İle Hobiye Dönüş aydin3437, 17:48
Akvaryum Tanıtımı - Frontoza Cinsiyet akvaradam, 17:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ciklet Balığı Boy Aldırma Ygghjh, 17:00
Yeni Üye Forumu - Basit Melek Ve Cuce Vatoz Akvaryumu (200 Litre) saturday, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Sobo Sf 550f Filtre İçine Kaçabilir Mi Joec, 13:12
Omurgasızlar - Bitkili Akvaryuma İlk Adım saturday, 12:45
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin wolk23, 12:03
Yeni Üye Forumu - Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor,gece 3 😊 MasterChiefHakan, 10:09
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı dreamcatcherr, 09:15
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dıy - Akvaryum Aydınlatması Hakkında Bilgi Minics, 01:42
Yeni Üye Forumu - 130 Lt 50+ Lepistes İçin8.500 Tl Bütçeli Dışfiltre Serpent, 00:15
Yeni Üye Forumu - Catappa Yetişiyorum Rafayel, 22:46
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaredden Gelen Bitkiler Sufisu, 21:48
Bitki Türleri ve Bakımı - 30x20x20 akvaristsaglam, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Yüzeyde Hava Almaya Çalışıyor Betta_King, 18:01
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu: Karideslerim Ölüyor ugurbaran, 17:24
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:27
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 19:27
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 18:51
- Hediye Tubifex Ve Killifish Yumurtası Bursa Rafayel 18:25
- Aykılıç, King Ve Düz Kılıç Yavruları A Kalite ali özer 18:15
- Lda16 Longfin Yavruları _rammstein_ 16:22
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 16:17
- 1 Yaş Leopar Melek Ve Siyah Şeytan Melek batuhan.ylmz 16:17
- Ler Armatür Işık Aydınlatma yaguara 16:12
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:56
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:56
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 15:49
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 15:35
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 15:25
- Su Ustu Bitkisi Frogbit ALTEMUR 15:18
- Acil Satılık Ekipmanlar ahmet22 14:51
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:43
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:43
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:43
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:43
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 14:20
- Katil Salyangoz stopsound 13:49
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 13:45
- Flame Moss , Java Moss gyunda 12:57
- Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 12:57
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 12:57
- Satılık Mobilyalı Akvaryum Ve Full Set 35 Küp Aporetti 11:21
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 10:42
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 10:42
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 10:42
- Satılık Geosesarma Dennerle Purple Vampir Yengeç Arch.Hüseyin 10:35
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 09:47
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 09:47
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 09:47
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 09:47
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 09:47
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 09:39
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 08:37
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 08:37
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 08:37
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 08:37
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 08:37
- 2 Torba Moss :) Filtre Isıtıcı AtlasPoyraz 07:54
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 07:37
- Orionled A 40 Armatür Sıfır Ayarında erimgorgulu 07:37
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 00:36
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 00:04
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 00:04
- Hb White Lepistes omererbas 23:51
KULLANICILAR
- 65 Online Kullanıcı, 35 Üye
Online Kullanıcılar
DigitalPen,
Tatar10,
osmandbnl,
AMANOGARDEN,
Akrattin,
flanormimar,
burock14,
BatuhanTufan,
aydin3437,
Onursalman,
alpernar,
Jeveux,
Durustyilan,
Öğretmen Ali,
Ozmoziz,
livindead,
MertSoyumert,
mert0310,
keskin55,
exCaLiSTa,
Efebru,
Mateach,
harun reşit,
Tortuga7,
Aquarist101,
Lychshie karnizi_hwe,
Lychshie karnizi_zyS,
FatihÇalışkan,
Burak çetin,
evilways,
Arch.Hüseyin,
Dunedain,
Kaangzkr,
darknessmania,
Hasan117,
akvaristsaglam,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
