ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okanbagiscan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2006 21:43
Son Ziyaret:
27 Mart 2022 09:41
Toplam Mesaj:
425 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Bağışcan
Doğum Tarihi:
24 Ağustos 1972
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Mekanik Atelye Sorumlusu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/16186.jpg[/img] İstanbul/Pendik 200x60x70 1E 6D F0 Frontosa moba

SON 10 MESAJI

frontoza su sıcaklığı
22-24 Arası idealdir.
frontosa karanliktan korkarmi?
Aydınlatmadaki ani değişimlere tepki vermeleri çok doğal.Ben bunun için odanın lambasını ayarlı dimer anahtarla değiştirdim önce akvaryumun ışıkları saati gelince kapanıyor odanın ışığınla idare ediyorlar.Yatacağım zaman odanın ışığını yavaş yavaş kısıyorum orada bile tepki veriyorlar ışığın şiddetine.Yavaş yavaş kısarak oda ışığını kapatıyorum kapatıncada yanlarına gitmiyorum.
Frontoza Beslemesi
120cm boyda 1e 1d bile olmaz.
Frontoza yavruların gözlerini kuma sürtme sebebi?
Sürtünmeyi kesmek için fitrasyona yüklenmeyin hele hele o tankta iç filtre hiç kullanmayın.Aşırı akıntıda balıklarınızın formu bozulacaktır.Yavru büyütmek özen ister mümkün olduğunca akıntısız suda büyütmeye çalışın ve tuz olayını kesin su değişimini haftada bire çıkarın.Aşırı su değişimide balığın hızlı büyümesine neden olacaktır.Hızlı büyümeside formunu bozacaktır.
Frontosa tankı uygun mu ?
Dediğiniz ölçülerdeki tankta 5 yada 6 frontosa düşünüyorsunuz ama o tanka 2d 1e bile olmaz.Hatta frontosa hiç olmaz.Koyarsanız belki bir ihtimal yavruda alabilirsiniz.Belki erkek dişileride tek tek öldürür.
Neden olmuyor? Frontosa.
Balıklar 2 yaşındaysa daha yeni üreme aşamasına gelmişlerdir.Yumurlayıp yumurta tutmaya başlamalı tecrübe kazanmaları falan bir 6 ay daha geçer.Frontosa sabır işidir.Gerçi brundi frontosalar içinde görece olarak daha kolay olmakla birlikte bir sarı prensesle mukayese olamayacak bir türdür.
Frontasa bilgi, resimli.
Erkek oranı çok fazla anüs ventten daha iyi anlaşılır ama 4 tane erkek var gibi duruyor.Net birşey söylemek için anüs vent resimlerini eklemeniz gerekecek.İlk resimdeki balıkta karın çökmesi var balık yem yiyormu iştağı nasıl ona bakmak lazım yemi iştahlı yiyorsa iç parazit frontosa için çok tehlikeli bir durum değildir.Güzel bakımla çok çabuk iyileştirilebilir.Frontozanın iç parazitten ölmesi çok zordur.Ama dediğim gibi yem yiyor olması lazım yem yemiyorsa orada çok sıkıntı yaşanır.
Sonunda frontosa
Ben olsam 7-8 santim olana kadar kaya yada yer tutacak herhangi bir obje koymazdım.Balıklar biraz ince uzun gözüküyor ve arkada iç filtre görüyorum.Frontozalarınızı mümkün mertebe en az akıntıda olacak şekilde büyütün.Fazla akıntı formlarının ince uzun olmasına sebep olur buda hiç istenen bişey değildir.
Tropheus için Vitamin
Bemiksin kullanımı gece zifiri karanlıkta tanka eklenmesi gerekiyor zira B vitamini ışıkta bozuluyor.Eklemede buna dikkat ediyormusunuz.Eğer gündüz yada ışıklar açıkken eklediyseniz hiç bir faydası olmaz.
Moba konusunda üstadlardan destek.
Belki alışma evresinde balık koyulabilir ama nasıl alışırlarsa oyle gidiyor.Bence balık koymadan alıştırmaya çalışın çok zorda kalırsanız balık eklemeyi denersiniz.Benim mobalar bana gelmeleri 5 ay olmasına rağmen erkek daha yeni son 15 gündür kendine geldi.Onda bile tam yüzde yüz alıştı diyemem.Sabredeceksiniz.Çok üzerlerine düşmiyeceksiniz bırakın rahat etsinler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.