ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
alperfiliz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Kasım 2014 14:39
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
alper filiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
alper filiz
SON 10 MESAJI
Protein skimmer (proje aşamasında)

Bu malzemeden protein skimmer yapacağım. Orta kısımdaki borunun içi boş. atık suyu diğer sistemlerden farklı olarak ortadan alacağım. Bunun için köpükler kenardan ortaya taşacak. "Sıcakçı" diye bir makina bu. Isıtma sistemi bozuk. Ayrıntılı resimlerini de yakın zamanda atacağım.
Projem şöyle:

Yaptıkça aşama aşama fotoğrafları ekleyeceğim inşaallah

Bu malzemeden protein skimmer yapacağım. Orta kısımdaki borunun içi boş. atık suyu diğer sistemlerden farklı olarak ortadan alacağım. Bunun için köpükler kenardan ortaya taşacak. "Sıcakçı" diye bir makina bu. Isıtma sistemi bozuk. Ayrıntılı resimlerini de yakın zamanda atacağım.
Projem şöyle:

Yaptıkça aşama aşama fotoğrafları ekleyeceğim inşaallah
İstanbulda Pleksiglas malzemeler nerede satılır

Bozuk şöyle bir alet buldum :) bunu protein skimmer için kullanacağım. Tuzlu su akvaryumum yok lakin yapmaktan zevk alacağım güzel bir alet. Tuzlu suya hazırlık olsun
alperfiliz 2014-09-22 09:56:47

Bozuk şöyle bir alet buldum :) bunu protein skimmer için kullanacağım. Tuzlu su akvaryumum yok lakin yapmaktan zevk alacağım güzel bir alet. Tuzlu suya hazırlık olsun
Yapay kayalar için kullanılan malzemeler nelerdir?
[QUOTE=babanus]Her zaman doğalı tercih etmenizi öneriyorum beslediğiniz canlıya doğal ortamına yakın bir tank dekoru her zaman daha güzel olacağı kanaatindeyim. Yinede tercih size kalmış.[/QUOTE]
Daha ucuz bir derz ile ufak bir kaç deneme yaptım. Gerçekten içime pek sinmedi. Şekil vermek kolay lakin kullandığım malzeme zararlı madde içermese bile doğal kaya gibi sağlam ve sağlıklı olmadığı bir kerçek. şahsen bu fikirden şimdilik uzaklaşmış bulunuyorum
[QUOTE=babanus]Her zaman doğalı tercih etmenizi öneriyorum beslediğiniz canlıya doğal ortamına yakın bir tank dekoru her zaman daha güzel olacağı kanaatindeyim. Yinede tercih size kalmış.[/QUOTE]
Daha ucuz bir derz ile ufak bir kaç deneme yaptım. Gerçekten içime pek sinmedi. Şekil vermek kolay lakin kullandığım malzeme zararlı madde içermese bile doğal kaya gibi sağlam ve sağlıklı olmadığı bir kerçek. şahsen bu fikirden şimdilik uzaklaşmış bulunuyorum
İstanbulda Pleksiglas malzemeler nerede satılır
Protein skimmer veya bazı akvaryum ihtiyaçları için borular, kaplar vs uygun pleksiglas materyalleri nereden alabilirim?
Protein skimmer veya bazı akvaryum ihtiyaçları için borular, kaplar vs uygun pleksiglas materyalleri nereden alabilirim?
Bu taşlar lavtaşı mı?

Büyük bir bahçede dekorasyon için kullanılmış lavtaşı olduğunu sandığım taşlar buldum. Bir torba kadar aldım. Taşlar delikli hafif ve kolay kırılabilen bir yapıda. bu taşlar lavtaşı mıdır?

Büyük bir bahçede dekorasyon için kullanılmış lavtaşı olduğunu sandığım taşlar buldum. Bir torba kadar aldım. Taşlar delikli hafif ve kolay kırılabilen bir yapıda. bu taşlar lavtaşı mıdır?
Eheim 2400aldım. İyi midir?
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, içim ziyadesiyle rahatladı:) Hiç bilgi sahibi olmadığım bir şeye görece yüksek bir mebla ödedim. Yorumlar "onun yerine şunu alsaydın","bu seride şu sorunlar var yazık etmişsin parana" gibi şeyler de okuyabilirdim. Çok şükür inşaallah yakında kullanacağım.
Plastikteki deformasyon sorunu için "Bu olasılık süreci diğer muadil ürünlerden daha ziyade değildir." ifadesi de ayrıca beni mutlu etti. İleride bir şeyler düşünürüz artık.
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, içim ziyadesiyle rahatladı:) Hiç bilgi sahibi olmadığım bir şeye görece yüksek bir mebla ödedim. Yorumlar "onun yerine şunu alsaydın","bu seride şu sorunlar var yazık etmişsin parana" gibi şeyler de okuyabilirdim. Çok şükür inşaallah yakında kullanacağım.
Plastikteki deformasyon sorunu için "Bu olasılık süreci diğer muadil ürünlerden daha ziyade değildir." ifadesi de ayrıca beni mutlu etti. İleride bir şeyler düşünürüz artık.
[QUOTE=Konyali23]Evvela alcidan bir kalip cikartmaniz gerekli. Daha sonra yapismayan ayirici kagiti bu kaliba güzelce yerlestirmek lazim. Fugapool derz ile bu kalibi dolurup ,üzerine suya salinim yapmayan boyalar ile istediginiz efekt verilebilir. Tabi ayni olayi strafora sekil verip , fugapool la kaplayarak da yapabilirsiniz.
[/QUOTE]
İstediğim bu bilgilerdi, kesinlikle deneyeceğim teşekkür ederim.
[QUOTE=Konyali23]Evvela alcidan bir kalip cikartmaniz gerekli. Daha sonra yapismayan ayirici kagiti bu kaliba güzelce yerlestirmek lazim. Fugapool derz ile bu kalibi dolurup ,üzerine suya salinim yapmayan boyalar ile istediginiz efekt verilebilir. Tabi ayni olayi strafora sekil verip , fugapool la kaplayarak da yapabilirsiniz.
[/QUOTE]
İstediğim bu bilgilerdi, kesinlikle deneyeceğim teşekkür ederim.

Ben hayalgücü ve beceri ile bu buna benzer kayalardan yapabilirim. Ama ne kullanmam lazım bilmiyorum.
Biraz araştırma yaptım, strafor köpükten kalıplar hazırlanabiliyor, beyaz portland çimentosu, ezilmiş istiridye ve delikli/gözenekli olmasını istersek kaya tuzu ile yapılıyormuş ama benim ekteki kayaya benzer gri ve doğala yakın efektleri olan bir kaya için kullanmam gereken materyaller nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim

Ben hayalgücü ve beceri ile bu buna benzer kayalardan yapabilirim. Ama ne kullanmam lazım bilmiyorum.
Biraz araştırma yaptım, strafor köpükten kalıplar hazırlanabiliyor, beyaz portland çimentosu, ezilmiş istiridye ve delikli/gözenekli olmasını istersek kaya tuzu ile yapılıyormuş ama benim ekteki kayaya benzer gri ve doğala yakın efektleri olan bir kaya için kullanmam gereken materyaller nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim
Royal Blue,Taiwan Bee ve nadir tür Karidesler
Maaşaallah çok güzeller tebrik ederim. Üç dört tane almıştım ama bırakın üretmeyi, canlı tutumayı bile maalesef başaramadığım canlılar bunlar. Akvaryum üzerinde bu aralar deneme yanılma ile ufak uğraşlarım oluyor. Karideslere ileride merak salmayı düşünüyorum.
Maaşaallah çok güzeller tebrik ederim. Üç dört tane almıştım ama bırakın üretmeyi, canlı tutumayı bile maalesef başaramadığım canlılar bunlar. Akvaryum üzerinde bu aralar deneme yanılma ile ufak uğraşlarım oluyor. Karideslere ileride merak salmayı düşünüyorum.
Eheim 2400aldım. İyi midir?
Merhaba, hiç araştırmadan sormadan bilmeden haleti ruhiyem ihtiyacı ile bir motor almış bulundum. Bu sebepten ötürü ki önce aldım sonra soruyorum :) Akvaryumum küçük olduğundan(maks.75lt) şimdilik 400lt/saat yapan bir motor kullanıyorum. Aldığım motoru 500litrelik bir akvaryum için düşünüyorum. iyi bir şey midir nedir bilmiyorum.
eheim 2400,

Yalnız tencereye su doldurup şöyle bir çalıştırdığımda saniye geçmeden ortalığı batırdım. iyi bir şeye benziyor
Akvaryumun teknik işleriyle uğraşmak hoşuma gidiyor ama çok da bilgi sahibi değilim. 400tl dediler 350ye aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.
Merhaba, hiç araştırmadan sormadan bilmeden haleti ruhiyem ihtiyacı ile bir motor almış bulundum. Bu sebepten ötürü ki önce aldım sonra soruyorum :) Akvaryumum küçük olduğundan(maks.75lt) şimdilik 400lt/saat yapan bir motor kullanıyorum. Aldığım motoru 500litrelik bir akvaryum için düşünüyorum. iyi bir şey midir nedir bilmiyorum.
eheim 2400,

EHEIM universal 2400
| EAN | 4011708121597 |
| Article No. | 1260210 |
| UPC | (-) |
| Pump power per hour at 50 Hz of | 2,400.00 l |
| Pumping head at 50 Hz approx. (H max) | 3.70 m |
| Power at 50 Hz of | 65.00 watt |
| Width | 218.00 mm |
| Height | 161.00 mm |
| Depth | 116.00 mm |
| Hose Ø suction side | 28.00 mm |
| Thread Ø suction side | 0.75 mm |
| Hose Ø pressure side | 18.00 mm |
| Thread Ø pressure side | 0.75 mm |
| voltage | 230 volt |
| Frequency | 50 Hz |
| Standard power plug | D |
| Cable length | 150 cm |
| Packing | 1 Part (s) |
| Packing dimensions(Width) | 26.50 cm |
| Packing dimensions(Height) | 13.50 cm |
| Packing dimensions(Depth) | 17.00 cm |
| Freshwater | yes |
| Sea water | yes |
Yalnız tencereye su doldurup şöyle bir çalıştırdığımda saniye geçmeden ortalığı batırdım. iyi bir şeye benziyor

Akvaryumun teknik işleriyle uğraşmak hoşuma gidiyor ama çok da bilgi sahibi değilim. 400tl dediler 350ye aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Işık İsmail_0631, 01:13
Bitki Akvaryumları Genel - Işık Orhans5597, 00:40
Bitki Akvaryumları Genel - Sera Bakto Tabs Yemi Kunta kinte, 00:13
Malzemeler ve Yemler Forumu - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? GhostKoi, 00:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Blackwater Akvaryum Bozajuniors, 23:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80 Litre Bitkili (ıwagumi) Akvaryum – Filtre, Co₂ Hatsunepuffer, 23:38
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 22:21
Bitki Akvaryumları Genel - Arka Plan Bitki Önerisi Ömer Kaan, 22:19
Bitki Türleri ve Bakımı - Tropheus Su Değerleri Zaid, 21:47
Tropheus - Lepistes Akvaryumu Bitki Önerisi Zaid, 21:37
Bitki Akvaryumları Genel - Apistogramma Macmasteri Tedavisi HarunYILDIRIM, 21:14
Hastalıklar ve İlaçlar - 2. El Akvaryum Alınırmı Nelere Dikkat Edilmeli? Eminsalih, 21:05
Yeni Üye Forumu - Flowerhorn Derisindeki Nedir ballantines, 20:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yosun Problemi Br45, 20:44
Yosun - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Doğumu Jemaisvu, 19:21
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 19:00
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Fiyat sinan çelik, 18:05
Fiyat Forumu - Yumurtalarda Sıkıntı Olur Mu Amatör balıkçı, 17:37
Kedi Balıkları Forumu - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi erimgorgulu, 17:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra 6 İn One Test Çubuklarını Kesiyorum? ballantines, 17:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Cinsiyet Ayrımı Hilmi22, 16:53
Yeni Üye Forumu - Meyankökü Gurami - Parosphromenus Deissneri İnci Kefali, 16:47
Labirentliler Tanıtımı - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 16:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Sorusu K0L0Ni, 16:11
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi koraykbl, 15:33
Yeni Üye Forumu - Parosphromenus Deissneri (meyankökü Gurami) Sorusu Yağız2811, 15:07
Labirentliler - Değerlendirme Ve Öneri Mrtozmen, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Küplerinde Koku Sorunu TurX, 14:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Canlı Nedir Amatör balıkçı, 13:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatma Süresi Tavsiye Kaangzkr, 13:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryum İçin Destek 🙏 hytgcr, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Hakkında Her Şey (güncel) BLGHN, 12:57
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Lepistes Dışkısı Neden Böyle Akvarist1923, 12:46
Canlı Doğuranlar - Dış Filtrede Aktif Karbon Şart mı? K0L0Ni, 11:39
Filtreleme Seçenekleri - Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı Srknatmn, 10:31
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Macera Discus Akvaryumu nailsanver, 08:37
Akvaryum Tanıtımı - Flowerhorn 14 Cm (yeni Tank) Rgkts, 04:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balıklar koraykbl, 00:36
Sazansıgiller - Smd 5730 Renk Tavsiye Hobicimm, 00:33
Aydınlatma - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 00:14
Akvaryum Tanıtımı - Ledpaketim.com Hakkında Taha Yanık, 00:09
Aydınlatma - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 23:56
Akvaryum Tanıtımı - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 23:48
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 23:46
Labirentliler - Bitkili Akvaryum Help🙏 hytgcr, 23:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Columnaris Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi Polat 58 Mpimblu, 22:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Yemek Masam - Ada 45p & 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 22:44
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:42
Akvaryum Tanıtımı - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Ltba, 22:39
Deniz Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 01:30
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 01:30
- Artemia & Microfex betta.ist 01:30
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 01:05
- Akvaryum 30*30 metsi 01:05
- Hagen Fluval Flex Akvaryum 123 Litre Ve Sehpa Deathgrip 23:01
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 22:58
- Bitki Çeşitleri emreemin 21:59
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 21:59
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 21:59
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 21:59
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 21:59
- 2 Adet 10w Mini Akvaryum Isıtıcısı mya_34 21:20
- Sağlam Kan Velifera Aranıyor incaia 20:48
- Akvaryum Arıtma Ürünleri Sayfamız İndirimde... zafer3885 20:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:33
- Yavru Cüce Vatoz Sütçü 20:31
- Fluval 207 sametyildiz 19:29
- Afra Coube AlisBaba 19:04
- Electric Blue Acara Çift AlisBaba 19:04
- Low Tech Akvaryum Bitkileri FurkanTezcan 18:43
- Afrika Cichlidleri devito 18:41
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 18:35
- Mobilyalı Akvaryum Seti vedat79 17:21
- L333classic Ve Whıte rebelde 16:20
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 16:15
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 16:15
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Saly Aquarist101 15:50
- Sobo İç Filtre Yanında Canlı Yem Hediye Zaid 15:35
- Tecrübeli Cüce Vatoz Kolonisi Ve Ücretsiz Japon Zaid 15:35
- Mangrow - Yatı Kökleri Arıyorum Kuduoglu 15:35
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:25
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:25
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:04
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 15:04
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:04
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 14:52
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 14:52
- Özel Tür Lepistesler Kampanya Da FULL RED MEHMET 14:45
- Akvaryum Dophin Dış Filtre-sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:43
- 2.67 Tüp Furcifer 14:37
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 14:37
- Creaqua Nano Elit Furcifer 14:37
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 14:30
- Damızlık Süper Red Tül Ve Yavrular achiiles_622 14:30
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 14:10
- 35*35*35 Samplı Akvaryum dark blue 14:08
- Hava Motoru dark blue 14:08
- 90x40x40 Mobilyalı Akvaryum KahramanTaban 13:54
- Eheim 2217 Dış Filtre KahramanTaban 13:54
KULLANICILAR
- 90 Online Kullanıcı, 48 Üye
Online Kullanıcılar
ziglog,
K0L0Ni,
Ömer Kaan,
mrah,
Koc.oktay,
osmandbnl,
vedat79,
Alperen27,
EKAR,
cavexle,
green06,
Habitat,
İnci Kefali,
Hoper,
Hatsunepuffer,
sahinabi,
sina cen,
muzaffer_81,
Ortataş66,
Umt61,
Jotunheim,
urzais,
Enes Yıldırım,
kambortam,
KÇetintaş,
Ersz2691,
scorpion26,
seyfiii,
HarunYILDIRIM,
sinor,
mertt1925,
darkaura,
KaanE,
Feyzaakin,
ahmetgunduz,
Furkan Çiçek,
iakyol,
ArifhbsAquatics,
Hobimus,
İsmail_0631,
Witchmann,
yakaryus,
rupee,
AtlasPoyraz,
erdalakçay,
Gökhan1907,
Zaid,
Furcifer,
Oquanus,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.