ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ogurcay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
822
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Saat 23 Dakika önce
Toplam Mesaj:
681 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
169 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozan gürçay
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1972
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ozan gürçay

SON 10 MESAJI

Denizatı Bakımı Ve Tuzlu Su Başlangıç
[QUOTE=fishhyy]
o zaman bana sadece 2 kg canlı kaya ve 2-3 kg canlı kum dekorlu ,2 palyaçolu 20-40 litre civarı bir deniz akvaryumu fiyatı çıkarabilir misiniz? ona göre bütçe ayırabilirim belki.[/QUOTE]

Bakın aynı hatayı tekrar yapıyorsunuz.Ayrıca deniz akvaryumlarında Nano yönetmek çok daha fazla bilgi ve tecrübe ister.Tatlı su ile karıştırmayınız lütfen.Tuzlu su da hacim azaldığında buharlaşma ve kirlenme ile birlikte su değerler çok hızlı değişeceğinden kayıp yaşarsınız. Yoksa fiyat çıkarır mısınız dediğiniz konular değil.Rutin yapmanız gereken testler,almanız gereken katkılar,yoğunluk ölçer,ps ve aydınlatma türü ekipmanlar...Bir kova deniz tuzunun kaç para olduğuna bakarsanız rutin su değişimlerinizde bile ne kadar para harcayacağınızı görürsünüz.Düşük bütçelerle deniz akvaryumuna girmek maalesef başarısızlık getirir...

Saygılarımla.[EDIT]ogurcay,2025-06-14 10:37:22[/EDIT]
Denizatı Bakımı Ve Tuzlu Su Başlangıç
Merhaba,
Yıllarca tuzlu suyun içinde olan biri olarak tuzlu su deneme isteğinizi anlayabiliyorum. Bununla birlikte uzun vadede hedeflediğiniz bütçe de maalesef sistemi oluşturmanıza yetmeyecektir.Naçizane başlamadan vazgeçin. Çok para kaybedersiniz. İleride bütçe oluşturduğunuzda başlamanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla
Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var
[QUOTE=AtuM]Arkadaşlar tekrardan merhaba,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258649/100620251902561.jpg[/IMG]

Akvaryumun son durumu bu şekilde bitkileri budamayı düşünüyorum yada kalabalık duranları söküp arka plana ekliyim diye düşünüyorum. Budamayı makasla direk keserek mi yapıcaz dikkat etmem gereken bir yer var mı ? [/QUOTE]

Merhaba,
Aynen dediğiniz gibi uygulayabilirsiniz...Saygılarımla
Termometre Kırıldı Canlılara Bir Zararı Olur Mu?
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.Civa çok zehirli olduğundan su ile temas ederse akvaryumda etkili olur.Suya temas etmiyorsa sorun olmaz.
Saygılarımla
0'a İnen Kh, Düşük Ph Ve Yüksek No3
Nitrat konusunu şöyle örneklemeye çalışayım;
250 nitratınız var ve akvaryumunuz 100 lt. %50 su değiştirseniz bile ki koyduğunuz suda nitrat sıfır değildir 125 e düşer nitratınız.Su değişimi ile nitratı önlemek uzun ve meşakkatli bir iştir.Temel konu nitratı oluşturan temel sorunu azaltmak ya da ortadan kaldırmak olmalıdır.

Saygılarımla
Betam Hasta Mı?
Akvaryumunuzun genel bir fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen?
Merhabalar Akvaryum Başlangıcım.
Çok yazdık gene yazmalıyım...Ayrıca akvaryumunuzda doğal olmayan tüm dekorları da çıkarmanız gereklidir.Akvaryum sağlığı için önemlidir.
Saygılarımla.
Merhabalar Akvaryum Başlangıcım.
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun,
Yapılacak ilk şey uyumlu türleri birbiriyle barındırmanız.Ayrıca akvaryumunuzun genel bir fotoğrafını paylaşırsanız görüş bildirmek daha kolay olacaktır.

Saygılarımla

Pirinç Balığı(medaka)
Forumdan @ternapi adlı üyemizle iletişim kurabilirsiniz.

Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.