ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mutlubaba
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1052
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1081 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
56 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mutlubaba
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet kokten

SON 10 MESAJI

325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek
Aramıza hoş geldin
öncelikle görünüşe göre tank ve sehpa düz gibi duruyor fakat su ve zemine kullanacağın kum kaya vs gelince bir sabah her hangi bir süprizle karşılaşmaman için akvaryum ve sehpa arasına muhakkak sert strafor yada yoga matı vb bir şey kullanmanı öneririm. Tankın arkasındaki resim yanlamasına biraz daha yukarı ve ortada daha güzel gözükür bu şekilde ilerleyen dönemde nemden biraz etkilenir,orta resimdeki tank gibi bir şey istiyorum dediğinde o bitkiler co 2 isteyen hıgh tech bitkiler az bakım istiyorum uğraşmayayım istiyorsun subulata zemin bitkisi var onu önerebilirim ben kendi tankımda dere kumu kullanıyorum tercihen siyah hagen tarzıda olabilir bej silis kumlar var ama bitki olayında silis pek nerilmiyor gibi ayrıca karides için saklanma alanı oluşturmalısın kayalar üzerine yosun yada hindistan cevizi mağara yada köklerden bol bitkili bir orta ve arka plan akvaryum güzel dururdu bu konuda tavsiyem iwagumi ve bitkili akvaryum kurulumlarına you tube dan göz atman olur ona göre kafanda tankı şekillendirmen daha kolay olur salyangoz ve temizlik konusunda mini nerite salyangozları öneririm alabildiğin kadar al derim iyi çalışıyorlar normal nerite gibi yumurta dizme olayıda olmuyor sadece çalışıyorlar tankının iki parça olması bence filtre açısından dez avantaj yerinde olsan ortadaki bölmeyi kaldırıp tek hale getirip kullanırım 1300 l/h dış filtre yeterli gelmez sana en az 2500 lük filtre lazım gibi yada
sağa sola iki tane yan sump yaptırsan daha ekonomik olur diye bilirim
taşlara gelince üzerine tuz ruhunu biraz damlatınca köpürüyorsa kullanılmıyor diye biliyorum
ısıtıcıyı sağlı sollu 2 tane 300 lük kullanmaya çalışırdım
pipo filtre bu tarz bir tanka az gelir gibi tabi bu benim görüşüm
hava motoru yerine sump yada dış filtre su çıkış kısmını suyun üstünü dalgalandıracak şekilde konumlandırırsan hava motoruna gerek kalmaz
arka fona kaplama renkli folyo yada boya uygularsan derinlik daha güzel gösterir
en son olarak aydınlatma ısıtıcı motorların fişlerinin konumuna göre uzatma kablosu ve aydınlatmanın duracağı bir aparat yada askı ne olacaksa ona göre tank ve duvar arası boşluğu elinin hareket edebileceği bir ölçüde ayarlamanı tavsiye ederim
ben malzeme ihtiyaçlarımı forumdaki arkadaşlardan,atakan petshop yada aquarubi internetinden karşılıyorum sende kafana uyan birilerini buradan bulabilirsin
en önemlisi kurulum ve balık için kesinlikle acele etme bu hobi biraz sabır işiymiş deneyip yaşayıp öğrenmeni istemem iyice bakıp sorup balık uyum tablosu vs incele ondan sonra harekete geçebilirsin
biraz uzun oldu gibi bu yazdıklarım kendi deneyimlerime göre edindiğim tecrübelerdir diğer arkadaşlarında yazacaklarını değerlendirirsin
keyifli hobiler
Neocaridina Çeşidi En Bol Olan Satıcı Hangisi?
istanbulda aquarubi var internet sayfasındanda sorabilirsin
muğla hobihanem var oradada olabilir[EDIT]mutlubaba,2025-07-29 17:16:46[/EDIT]
Katil Salyangoz Meselesi
Az biraz haşlanmış kırmızı biberi akvaryuma koyun dibe çökünce üstüne toplanıyorlar biberi elinizle alabilirsiniz yada geniş ağızlı dip çekim sifonunuz varsa onunla toplayabilirsiniz.
Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika”
Granül yemleri tercih edin diğerleri ağızda tıkanma yapıyor birde yemin döküldüğü yeri fazla açmayın
tankınıza maşallah
keyifli hobiler
Hobiye Giriş Hakkında
https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
Balık eklemeden önce muhakkak okumanızı öneririm faydasını göreceksiniz
hem siz hem de balıklarınız mutlu olacaktır
keyifli hobiler
Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım?
Resim bulamadım ama benimde malavi tecrübem olmuştu orada straforu 2 cm sehpa ve tank arasına 1 cm olanlarıda tankın içine kayaları koyacağım arka tarafa kenarlardan4 parmak geride olacak şekilde altını silikonlayıp öyle koymuştum kenar camlardan boşluk bırakma sebebim ilerleyen dönemde balıklar kumu havalandırıyor taşıyor akıntı vs derken kenarda kum azalıyor strafor gözükmemesi içindi faydasınıda gördüm
yanılmıyorsam açtığım konularda tavsiye bekliyorum diye bir başlık var orada frontaza tankım vardı oraya bakabilirseniz bir miktar yol gösterebilir
https://www.akvaryum.com/Forum/onerilerinizi_bekliyorum_k948646.asp[EDIT]mutlubaba,2025-07-24 10:18:32[/EDIT]
Akvaryumuma Alabilirmiyim
Melek ler için yüksekliği 60 cm öneriliyor enine ve boyuna büyüdüğü için bir süre sonra akvaryum yetersiz kalır
birde saydığınız türler birbiri ile uyumsuz gibi duruyor ayrıca bir japon için 50 lt gerekli diye biliyorum diğer
arkadaşların dediği gibi beta 5 6 adet ember tetra yada karides türleri düşünmenizi tavsiye ederim.
İşini düzgün yapan petshoplar hariç satıcıların gazına gelipte ondanda olsun bunu koyalım olayına girerseniz
hem balıklarınız hemde sizin için üzücü sonuçlar olur
keyifli hobiler
Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım?
Nalburdan ser strafor olarak sorabileceğin 2 cm kalınlıkta olanlardan alabilirsin normal strafor bir süre sonra dağılabiliyor bu malzeme tırnaklanmadığı :) sürece şeklinde bozulma olmaz tankı nasıl şekillendireceksin bilmiyorum eğer iç dizaynda kaya kullanacaksan kayanın altını koyacağın kısım içinde parça kesip silikonla sabitledikten sonra üzerine kayanı koymanı devamında kum ile zemini oluşturmanı tavsiye ederim taş direk cama temas etmez yapışan silikonlu köpük kendiliğinden olası bir değişiklikte tank içinde yüzmez
benim mevcuttaki tankın resimini birazdan atmaya çalışırım
keyifli hobiler[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203055/230720251311131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203055/230720251311161.jpg[/IMG][EDIT]mutlubaba,2025-07-23 13:11:24[/EDIT]
Yeni Dış Filtre Önerisi
Fluval fx 5 yeni kullanmaya başladım filtrasyon mükemmel ama sesi çok çıkıyor eğer yattığınız odada yada etrafında oturup çalışmadığınız bir yerdeyse sorun olmaz
fluval 405 oldukça sessiz hatta yatağın yanına bile koyabilirsiniz o derece
eheim olsun çamurdan olsun 2213 ve 2217 tecrübelerim oldu hiç ses yok
şu anda eheim içi dolu şekilde bütçeniz doğrultusunda olan büyük filtreler içi dolu full malzeme ile geliyor o yüzden alım yapmak mantıklı gibi
oase ve aquel hiç denemedim ama onlarda sessiz ve filtrasyonu mükemmel olduğu tanklara denk geldim
bütçenizi zorlamadan 15 20 arası bu markaları rahatlıkla bulabilirsiniz
keyifli hobiler
Emreemin Güvenilir Midir
Hiç bir olumsuz şeyini duymadım.
keyifi hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.