ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JujuSeri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 24 Dakika önce
Toplam Mesaj:
64 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali ilturk kutkut
Doğum Tarihi:
04 Haziran 2003
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=YigitKuzey]

Karma tankım var zaten buna channa koyacağım channa türü olarak ne önerirsiniz anlamında demiştim.Düşüncem şu anlık blue pulchra.[/QUOTE]

Pardon, konunun başını okumamıştım, blackwater 300 litre akvaryumu görünce benim kafa direkt amazon karmaya gitti[:lol:].

Beslemek istediğiniz balığa gelirsek çok güzel ama, Türkiye'de Gachua ya da Bleheri'den başka cüce yılanbaş türü bulabileceğinizi zannetmiyorum.
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=YigitKuzey]

Selamlar akvaryumu en baştan büyütme kararı aldım daha balık almadığım için tür hakkında kararsızım yeni ölçülerim 120x50x50 black water tankına karar verdim balık olarak ne önerirsiniz.[/QUOTE]
Beğendiğiniz tetra türleri, melek ,çöpçü ve ramirezi ile çok güzel bir amazon karması yapabilirsiniz.[EDIT]JujuSeri,2025-07-27 19:54:28[/EDIT]
Filtre Malzemelerini Yenilemeli Miyim ?
[QUOTE=akandemir1]Dostlar akvaryumum aylarca balıksız duruyor şelale filtremde ise malzemeler var bakteriler ölmüş müdür bu malzemeleri çıkartıp yenilemeli miyim ?[/QUOTE]
Yabancı bir forumda, filtre bakterilerinin besin yokluğunda uyku moduna geçtiği ve bu şekilde bir kaç ay dayanabildiğini okumuştum. Bence içindeki malzemeleri yenilemeyip, sadece akvaryum suyuyla yıkasanız daha iyi olur.
Yem Hakkında
[QUOTE=İsmail_96965]Merhaba arkadaşlar ciklet için bugün yem aldım pet Shopçuya tetra dedim ama sanki tetra kutusuna başka bir yem doldurmuş gibi çok bayat kokuyor bide ipliksi bi yapı bırakıyor bu yüzden tetranın tropical yemi var sarı prenses için kullanabilirmiyim [/QUOTE]
Balığınız turuncu prenses olur o yemi verirseniz. Kullanmanızı önermem.
Cüce Vatoz
[QUOTE=Muhammed demir]Arkadaşlar merhaba iki gün önce bir petshoptan iki adet yavru sarı cüce vatoz aldım ve 500 tl verdim daha sonra yolda gelirken başka bir petshoptan ise mağara aldım ama adam balıkları görünce bunlar tül kuyruk yaşamazlar üç güne ölür dedi ve bende geri o petshoptan normal bir tane sarı cüce vatoz aldım şu anda tül kuyrukları büyütmek için ne yapabilirim ya da ölürler mi [/QUOTE]
Balıkları koyacağınız akvaryum hakkında daha fazla bilgi verip, fotoğrafını atar mısınız? Kaç litre, sıcaklığı ne, hangi türden balıklardan kaç tane var, ne çeşit bir filtrasyon yöntemi kullanıyorsunuz?
Hobiye Giriş Hakkında
[QUOTE=raappopis]Dun kumu bosalttim, ic motoru cikarttim. Doldurup sadece 15 damla su duzenleyici attim, bugun bakteri attim. doplin spd16 pipo filtre ve dismotor (sobo veya saba da olabilir markasi 2000 lik) aldim, urunlerin hepsi sera ve tetra marka. isitici (sera) dahil, digital yapiskanli derecede var.

Cumartesiye kadar suyu dinlendirip, cumartesi 10 japon, 1 vatoz ve 1 çopcu koyacagim. Dekor isik vs yok, sade olacak. Akvaryum 50x35x25 olculerde.[/QUOTE]
Japon balıkları akvaryumu çok fazla kirletirler. 10 japon o akvaryum için fazla, boyutları küçük olanlardan 3 adet koyabilirsiniz, ama o akvaryumda sağlıklı bir şekilde gelişemezler. Vatoz balığının leopar vatoz olmamasına özen gösterin çok fazla büyürler. Son olarak da çöpçü balıkları sürü balığıdır, sadece bir adet alırsanız çok stres olur.
Merhaba Balıklarım Ölmeye Başladı
[QUOTE=ayazred]Hocam normalde tamdı su ölmeye başlayınca az aldık. Akvaryum ve havayı balıkçı verdi bu taşlarda eski akvaryumdaydı. Ne yapmalıyız tam.olarak bugün 6 balık öldü [/QUOTE]
Muhtemelen 15-20 litre olan küçük bir akvaryuma 15e yakın balık koymuşsunuz. Canlı yükü çok fazla olduğu için ölmüşler. Elinizdeki hiç bir tür o hacime uygun değil hepsini acilen elden çıkarıp, daha sonra balıkların ihtiyaçları ve yeni akvaryum kurulumu hakkında daha çok şey öğrenip, ondan sonra akvaryum kurmalısınız.
Atakan Petshop Güvenilir Mi?
[QUOTE=EfeC]Müsaitseniz bir sorum daha olacaktı ben iyi hoş beta için her şeyi kafamda kurdum ama ısıtıcı büyük bir sorun evde kalorifer yok , kışın da soğuk oluyor bir ısıtıcı 1200 tl ben dişi beta da almak istiyorum 2400 tl veremem buna başka bir alternatif var mı?[/QUOTE]
Dişi ve erkek betayı birlikte beslemek uygun değildir, üreme zamanında kısa süreli birlikte bakılabilir, ama sonra ayırmak gerekir. Ayrıca, bence beta akvaryumunda filtre kullanmak şart değil. Ben içinde filtre bulunmayan, tilki kuyruğu ve su mercimeği bulunan 40 litre akvaryumumda 5 sene bakmıştım.
Isıtıcı konusuna gelince, şu an yaz aylarında olduğumuz için bir süre idare edebilirsin, ancak Ekim ayından itibaren, sıcaklık düşmeye başlayınca mutlaka bir 25W veya 50W'lık bir ısıtıcı alman gerekecek. Ne yazık ki bu konuda hem güvenilir hem de ucuz olan bir çözüm yok, biraz bütçe ayırmak şart.
Melek Balığı İç Parazit
Dün dozajla ilgili net bir yanıt alamadığım için, dün akşam ve bu sabah uygulamaya geçtim.

50 mg Seachem MetroPlex’i, 1 çay bardağı (yaklaşık 100 ml) akvaryum suyunda çözdüm. Bu da yaklaşık 0.5 mg/ml'lik bir çözelti elde etmemi sağladı. Bu çözeltiden 2 ml’yi balığın ağzından enjekte ettim; yani toplamda 1 mg metronidazol almış oldu.

Yabancı bir forumlardaki bilgiye göre, ağızdan verilen metroplex için önerilen maksimum doz 50 mg/kg, yani 1 mg/20 gram. Balığım ağırlığı en fazla 10 gramdır ancak şu an herhangi bir olumsuz belirti yok. Aksine, düne kıyasla daha hareketli görünüyor fakat hâlâ yem yemiyor.

Bir-iki gün daha bu dozajla devam etmeyi planlıyorum. Eğer bir gelişme olmazsa, dozu iki katına çıkarıp, tedaviye bu şekilde devam edeceğim.

Gelişmeleri bu başlık altında paylaşırım. Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
Melek Balığı İç Parazit
[QUOTE=Orhan76]

Ali Bey Merhaba,

Daha önce Seachem'in medikal ilaçlarını kullanmadım sadece Sera'nın ilaçlarıyla tedavi tecrübelerim oldu. Sadece kafama takılan şu Metroplex doğru bir ilaç mı? Seachem Focus iç parazit tedavisi için daha uygun olmaz mı? Sadece kendi web sayfalarından okuduğum kadarını bir yanlışlık olmasın diye sizinle paylaşmak istedim.[/QUOTE]

Orhan Bey,
MetroPlex'in etken maddesi, iç parazit tedavisinde kullanılan Flaggy tabletle aynıdır; her ikisi de metronidazol içerir.

Seachem Focus ise polimer bazlı bir taşıyıcıdır. Asıl görevi, antibiyotik ya da antiparazitik ilaçları balık yemine bağlayarak suya karışmalarını engellemektir.

Doğru kullanım şekli, MetroPlex ile Focus’un birlikte kullanılmasıdır. Bu sayede ilaç suya dağılmadan yeme tutunur ve balık tarafından sindirilerek daha etkili sonuç verir. Ancak ben Focus’a o kadar para harcamak istemediğim için, alternatif olarak MetroPlex'i sarımsak suyuyla karıştırarak yeme bağladım. Bu karışımı da balıkların birkaç saniye içinde tüketebileceği küçük porsiyonlar hâlinde verdim ki suya karışmasın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.