ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
extaron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Şubat 2008 03:20
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Onur Atamer
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1981
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

80*30*40 (80)Litre Bitkili
Neon,Kırmızı Burun,Rasbora,Labio,Ramirezi,Siamensis,Otocinclus,Aymonieri,Cüce Vatoz
SON 10 MESAJI
Khaoyai Gezisi&TaylandBiyotopPaludaryumv2 hazirlik
Çok keyifli resimler gerçekten paylaşım için çok teşekkürler devamını heyecanla bekliyoruz :)
Çok keyifli resimler gerçekten paylaşım için çok teşekkürler devamını heyecanla bekliyoruz :)
Maltepe akvaryum.
Kesinlikle yapılan övgüler yerinde olmuş gerçekten bütün çalışanlar çok iyiler her konuda yardımcı oluyorlar hatta bu akşam yine Yıldırım abinin başını şişirmeye gidiyorum bana bu hobiyi sevdirip ilham kaynağı olan akvaryumları balıkları ve bitkileri için ayrıca teşekkürler Maltepe Akvaryum :)
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Refet bey dediğiniz bitkileri biraz araştırdım hepsi çok güzel gerçekten ve tam istediğim tarzda görünümlere sahipler dayanıklı olmalarıda benim için çok avantajlı akvaryumcumla çarşamba günü görüşeceğim bitkileri temin etmeye çalışacağım.Forumdaki yazılarınızın bir kısmını okudum bitkili akvaryum konusunda sizin kadar bilgi sahibi olmak isterdim gerçekten foruma ve bana olan katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler. Ayrıca bitkili akvaryumları araştırırken biyotop akvaryumlara kilitlenmiş durumdayım sanırım istediğim böyle birşey hatta bi yerde okudum resimli olarak tanıtmıt akvaryumunu ve hiç bir ilaç ve ışıklandırma yapmadan sadece güneş ışığı ve tamamen doğal bir şekilde bunu başarmış çok şaşırdım ve hevesle okudum yazısını gerçekten, forum kuralları için bir sakınca teşkil etmiyorsa linkini verip forumdaki arkadaşlarla paylaşmak isterim. Saygılar...
extaron 2008-01-23 01:57:10
Refet bey dediğiniz bitkileri biraz araştırdım hepsi çok güzel gerçekten ve tam istediğim tarzda görünümlere sahipler dayanıklı olmalarıda benim için çok avantajlı akvaryumcumla çarşamba günü görüşeceğim bitkileri temin etmeye çalışacağım.Forumdaki yazılarınızın bir kısmını okudum bitkili akvaryum konusunda sizin kadar bilgi sahibi olmak isterdim gerçekten foruma ve bana olan katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler. Ayrıca bitkili akvaryumları araştırırken biyotop akvaryumlara kilitlenmiş durumdayım sanırım istediğim böyle birşey hatta bi yerde okudum resimli olarak tanıtmıt akvaryumunu ve hiç bir ilaç ve ışıklandırma yapmadan sadece güneş ışığı ve tamamen doğal bir şekilde bunu başarmış çok şaşırdım ve hevesle okudum yazısını gerçekten, forum kuralları için bir sakınca teşkil etmiyorsa linkini verip forumdaki arkadaşlarla paylaşmak isterim. Saygılar...
(Aydınlatmalarım 2 Adet Gro-Lux ve 2 Adet Aquastar floresan (18 Watt) belki bu bilgilerde bitki seçimimde yardımcı olabilir)
Yukarıda belirtmiştim biyotop ile ilgili sanırım bi sakınca zaten kimsedende bi ses çıkmadı ben linki veriyorum ilgilenen arkadaşların mutlaka bakıp incelemeleri lazım şahane bir ortam oluşturulmuş.
Refet bey yorumunuz için çok teşekkürler söylediğiniz yönde bi kötüleşme görülüyor zaten diğer bitkilerin renkleri iyice donuklaştı ve yaprakları parçalanmaya başladı.Siz ne tür bitkiler önerirsiniz bi amatör olarak daha rahat yetiştirebileceğim hangi bitkiler var?Aslında bi yandanda akvaryumumda az bitki olmasınıda istemiyorum yani yeşil ve bol bitkili bi akvaryum sahibi olmak istiyorum ve tabikide bu ortama uygun sağlıklı balıklar yetiştirmek ve o dengeyi koruyabilmek istiyorum yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Refet bey yorumunuz için çok teşekkürler söylediğiniz yönde bi kötüleşme görülüyor zaten diğer bitkilerin renkleri iyice donuklaştı ve yaprakları parçalanmaya başladı.Siz ne tür bitkiler önerirsiniz bi amatör olarak daha rahat yetiştirebileceğim hangi bitkiler var?Aslında bi yandanda akvaryumumda az bitki olmasınıda istemiyorum yani yeşil ve bol bitkili bi akvaryum sahibi olmak istiyorum ve tabikide bu ortama uygun sağlıklı balıklar yetiştirmek ve o dengeyi koruyabilmek istiyorum yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Murat bey bu sabah son iki neonumuda akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım ve malesef artık hiç neonum kalmadı suyun dengesini ayarlayana kadarda hiç bir balık ilavesi yapmak istemiyorum suan çok üzücü bi durum çünkü.
Murat bey bu sabah son iki neonumuda akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım ve malesef artık hiç neonum kalmadı suyun dengesini ayarlayana kadarda hiç bir balık ilavesi yapmak istemiyorum suan çok üzücü bi durum çünkü.
İşin ilginc yanı neonlarla beraber siamensislerden biride ölmüştü ve tuhaf olan sırt yüzgecinin olmayışıydı acaba öldükten sonra diğer balıklar tarafından yapılmış bi saldırı olabilir mi yoksa ölmesinin sebebi olabilir mi onu tam anlayamadım.
4 ay oldu hala şişem dolu ama işin ilginc yanı ve anlayamadığım kısım neden sadece neonlarım ölüyor 6 neondan sadece 1 tane kaldı ve oda ölücek sanıyorum diğer balıklarda bir değişiklik yok bunun bir nedeni olabilir mi acaba?Zehirlenmiş olsalar hepsinde sorun olur sadece neonlar ölüyor tek tek hergün birisi çok tuhaf geldi bana sebebini anlayamadım... :(
4 ay oldu hala şişem dolu ama işin ilginc yanı ve anlayamadığım kısım neden sadece neonlarım ölüyor 6 neondan sadece 1 tane kaldı ve oda ölücek sanıyorum diğer balıklarda bir değişiklik yok bunun bir nedeni olabilir mi acaba?Zehirlenmiş olsalar hepsinde sorun olur sadece neonlar ölüyor tek tek hergün birisi çok tuhaf geldi bana sebebini anlayamadım... :(
artık kesinlikle eminimki balıklarımda zehirlenme oluyor 2 neonumu daha kaybettim su değişimini yaptım beklemedeyim bian önce hepsini kurtarmak istiyorum bilinçsizce verdiğim excelden kaynaklanıyor sanırım...
artık kesinlikle eminimki balıklarımda zehirlenme oluyor 2 neonumu daha kaybettim su değişimini yaptım beklemedeyim bian önce hepsini kurtarmak istiyorum bilinçsizce verdiğim excelden kaynaklanıyor sanırım...
Uğur bey sıcaklığı geçen hafta beyazbenek hastalığı oluşan bir balığım yüzünden yükseltmiştim ve ektazon ilacıyla tedavi etmiştim şuan 26 derecede filtreyide dediğiniz şekilde ayda bir temizliyorum ama genelde temiz su ile yapıyordum dediğiniz şekildede deneyebilirim.Yardımlarınız için çok teşekkürler kötü tecrübelerim kayıplarım olsada bazı şeyleri doğru yapabilmek için sizlerden yardım almak çok güzel saolun...
Yardımlarınız çok faydalı oluyor çok teşekkürler bu kapakla akvaryuma kattığım ilaç flourish excel isimli olan bundan bahsediyoruz sanırım ben günde 1 kapak katıyordum ölümler bundan kaynaklanıyor olabilir mi?Yani fazla bi değer mi acaba bu...
Hemen bu aksam su değişimini yapıyorum dinlendirilmiş suyum hazır ancak bu suyu akvaryum ısısına getirmek için ne yapılabilir yada suyu yavaş yavaş eklesek faydalı olur mu bu konudada acaba yalnış bir işlem mi yapıyorum.Her su değişiminde iç filtreyide temizlemek gereklimidir?Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Evet gerekli şartları en kısa sürede sağlarsam kaybım çok az olur balıklarımı kaybetmek moralimi çok bozdum son 3 gündür 3 balık hergün birin ölü buluyorum inş devam etmez excel yada diğer ilaçları azaltsam mı yada dozajını nasıl ayarlamalıyım. Barış bey Dıy sıvı gübresi kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla tek bu yeterli oluyo mu ve ne kadar veriyorsunuz akvaryumunuza ?
Evet gerekli şartları en kısa sürede sağlarsam kaybım çok az olur balıklarımı kaybetmek moralimi çok bozdum son 3 gündür 3 balık hergün birin ölü buluyorum inş devam etmez excel yada diğer ilaçları azaltsam mı yada dozajını nasıl ayarlamalıyım. Barış bey Dıy sıvı gübresi kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla tek bu yeterli oluyo mu ve ne kadar veriyorsunuz akvaryumunuza ?
Barış bey kabaca anlatmanız benim için daha iyi oluyor aslında anlaşılır dilde oluyor en azından araştırmalarıma devam ediyorum saolun desteğiniz için sorularım çok yavaş yavaş hepsine yanıt alarak sormak istediğim için birden yazmıyorum :)
Barış bey kabaca anlatmanız benim için daha iyi oluyor aslında anlaşılır dilde oluyor en azından araştırmalarıma devam ediyorum saolun desteğiniz için sorularım çok yavaş yavaş hepsine yanıt alarak sormak istediğim için birden yazmıyorum :)
Gülay Baran yorumlarınız için çok teşekkürler ayrıca verdiğiniz fikirler ve tavsiyeler için ayrıca teşekkür ediyorum hepsini değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.
Balık ölümleri zehirlenmeden gibi geliyor banada malesef çünkü hiç bir hastalık görünmüyor.NPK,Sera Fluorena,Excel akvaryuma eklediğim gübreler yada ilaçlar ne deniyorsa dozajlarında bi yalnışlık yapıyor olabilirim aslında hepsini ml aralığını tam olarak öğrenebilsem çok iyi olur.
Ayrıca iç filtre bitkilere doğru çalısıyordu şuan onun yönünüde değiştirdim direk bitkilere temas etmiyor geç oldu ama oda bir neden olabilir tabiki.
Şuanda tablet gübre takviyesi yaparsam şuan faydasını görürmüyüm acaba ne kadar gereklidir?
çok teşekkürler saygılar.
SON MESAJLAR
- Karides Yemliği Hidro Dinamik, 14:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt Orhan76, 14:14
Deniz Akvaryumları Genel - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz Orhan76, 12:39
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Önerisi NightWist, 12:28
Yeni Üye Forumu - Axolotl Bakımı İçin Destek Carcharodon, 12:22
Yeni Üye Forumu - Betta Ve Küçük Balıklar Orhan76, 12:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryumumdaki Bulanıklık İnatla Geçmiyor. GhostKoi, 11:49
Yeni Üye Forumu - Bir Kavanoz Aquaponik Denemesi ilhannnn01, 11:48
Bitki Akvaryumları Genel - Clow Killifish Yumurta Neothauma, 11:41
Akvaryum Tanıtımı - 40 Cm Küp Dutch Style Bitkili Akvaryum ogurcay, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Fanusda Bitkili Karides Tankı Ehtiyar, 10:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Kafasındaki Beyaz Sivilce Patlamaları -Ma-, 10:16
Sazansıgiller - Cüce Vatozlarımım Karnı İçe Çöküyor MasterChief, 09:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Yosun Yiyici Balığın Tam Adı Nedir? MasterChief, 09:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt İçin Filtre Seçenekleri Orhan76, 08:56
Filtreleme Seçenekleri - Balığımda Kuyruk Erimesimi Var Orhan76, 08:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı TuRKeR, 06:43
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster Thermo 250 İnceleme Weys01, 03:11
Filtreleme Seçenekleri - Su Değişiminde Isıtıcı Eminsalih, 00:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) BETA.4, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - 550 Litre Monster Akvaryumu koraykbl, 23:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettam Hastalandı koraykbl, 23:04
Yeni Üye Forumu - Balon Molinin Doğurmasına Ne Kadar Kalmış? Caginozturk, 22:10
Canlı Doğuranlar - Yem Üzerine Denemeler MertSoyumert, 22:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Cikletler Akvaryumdan Atlar Mı ? Atakannnn, 21:28
Yeni Üye Forumu - L144 Tül Vatozun Beyaz Benek Mi ? Savas37, 21:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 64 Litrede En Fazla Kaç Lepistes Beslemeliyim AmatorBetaci, 21:07
Canlı Doğuranlar - 10 Litre Kavanozda Endler GhostKoi, 20:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığım Hamile Olabilir Mi? cgtyd, 19:45
Yeni Üye Forumu - Şahsımsca En Kolay Artemia Çıkarma Yöntemi koray ulusoy, 19:11
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Karma Akvaryuma Uygun Mu? benimadımebruli, 18:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Peat Kullanımı İnci Kefali, 17:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya Jemaisvu, 17:21
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Kumu Tercihi bendeniztayfun, 17:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Creaqua E Line 30 Orion Led B Serisi 30 Mahir06, 15:54
Aydınlatma - 120/50/50 Bitkili Kurulum mustafaolgun, 15:49
Akvaryum Tanıtımı - Yemkolik deeps, 15:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Öneri Tavsiye Ve Tecrübelerinizi Bekliyorum deeps, 14:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cuba Bitkisinde Uçlarda Kahverengileşme Beratklnc, 14:37
Yeni Üye Forumu - 40x40 Utricularia High Tech darkaura, 13:06
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred 1Balikci, 10:57
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Baş Aşağı Yüzme Sorunu gelgel1900, 10:43
Sazansıgiller - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 09:48
Labirentliler - Japon Balığının Kafasında Beyaz Şişlik Var Arif12345, 09:34
Yeni Üye Forumu - Beta Üretmeyi Denemek İsityorum Gül, 08:00
Labirentliler - Hamile İceman Ciklet oguzozt, 07:37
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yosun Sorunu İçin Hangi Cihaz? fzkdevil, 06:12
Bitki Akvaryumları Genel - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) eackgzz, 02:32
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kribensis Cinsiyet Ayrımı KaraDeniz3461, 02:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apisto Kakadu Cinsiyet Tayini BaytarBey, 00:55
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Red Tuxedo Lepistes Ve Erkek Cüce Vatoz 8 Cm FarukGorgun 13:41
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 13:41
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 13:26
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:20
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:20
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 13:20
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 12:58
- Catappa Yaprağı Son 40 Adet dark blue 12:31
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:18
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:05
- Rasbora Arıyorum Miller 12:05
- Yem Tablet BUCALILAR 11:58
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:58
- Blood Womit,belem, Salzmannii Purple, Butterfly ERHAN ÖZAKSU 11:55
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:52
- Safkan Santa Maria Endler Çiftler-özel Tür aXarayli 10:50
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) - Canlı Yem Amati340 10:48
- Su Piresi Kültürü (daphnia Magna) + Yeşil Su Amati340 10:48
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 10:32
- Blyxa Japonica osmandbnl 10:32
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 10:32
- Fluval 207 Dış Filtre - Sadece 1 Yıl Kullanıldı. osmandbnl 10:32
- Eheim Professionel 4+ egedin 10:31
- Phyllanthus Fluitans Red egedin 10:31
- Aponogeton Boivinianus egedin 10:31
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:25
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:25
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 10:18
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:58
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:58
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 09:58
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 09:58
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:38
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 09:25
- Halfmoon Ve Plakat Erkek Bettalar aupqua 09:25
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 09:25
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:25
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 09:25
- Transgenetik Tetra (takas) demg 08:54
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 08:47
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:43
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 08:40
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 08:40
- Albino Afrika Kurbağası aziz.sirin 08:03
- Malzemeler pihiton58 07:54
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:23
- 10-13 Cm Erkek L144 Tül Baskın sefailgaz 07:23
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 07:10
- Chihiros B60 Jbl Artemio 1 GreeNWooD 07:10
- Vampir Yengeç Çifti GreeNWooD 07:10
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
yasarcelikk17,
AyToR,
dark blue,
Mikail Erdoğan,
erenerdem,
hasancn,
Yigitert123,
Alu333,
osmanylc,
İsmail YILDIRIM,
demg,
mrah,
refikonuroral,
asiaminor,
otolkurt,
ozkanonur,
Mahir06,
YigitAlpCicek,
urzais,
haydarkal,
Ahmetkngr,
Koksal Gurkan,
Ramboy,
Cyberx26,
MustafaŞ,
aXarayli,
aquariumist97,
Furkann,
Orhan76,
Amati340,
MasterChief,
CevdetSERBEST,
ballantines,
R0h1rr1m,
Umt61,
Ryionme,
mmemati,
MiSoSiKiaN,
B.CENİK,
osmandbnl,
erosennin,
iwagumi,
Thunderbird,
wallece,
Carcharodon,
Ehtiyar,
arif98,
M.Murat Yavuz,
NightWist,
zekigonlum,
Sinan14,
ThanatoZek,
yagiz.sonmez,
sinanistanbul,
Ahmetkrm55,
Lambuka,
DenizUlucutsoy,
Almdr07,
bendeniztayfun,
Ulubey35,
Salih06,
MBurakA,
aupqua,
Hasan öncü,
GreeNWooD,
Yunuss058,
BenN7434,
fikri Kaya,
cyborghuman,
Manacapuru,
Nickim10Harf,
reano,
Anselmo458,
msrt,
Safak4444,
bora881,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.