ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
özgür_özerdem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2009 13:03
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2011 22:36
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür özerdem
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özgür özerdem

SON 6 MESAJI

Yunuslarla ilgili her şey.
Reis bilgisayara format attıgımdan beri makalenı arıyorum sonunda buldum. Enson 45'ıncı sayfada kalmıstım ve devam ettım ben okumaya basladıgımda cevrim içiydin :)
yazmak ıcın bu gunu bekledım son sayfaya geldıgımde yazıcam dedım!
benım bırkac sorum olacak ıznınle.
şu anda 110-50-60 (330 lt. 87,17 galon anlayana :) tankım var.
1-zemınde midye kırıgı kullanıyorum ve sıvri zekadan dolayı (su temız olacakya) içerisine zeolit karıstırdım ılk zaman şupesız su cok ıyıydı ama zamanla kusmaya basladı ( okuyanlara bilgi olsun siz yapmayın) şimdide ince 0 numara kırem rengı kum aldım. Bunu degıstırmek ıstıyorum fakat bunun balıklarım ıcın bır zararı olurmu 17-18 aylık genc balıklarım var ve duzenlı yavru almaya basladım. Benım sıkındım ortam degısıklıyıden dolayı sıtres yasarlarmı?aynı suyu kullanmayı pılanlıyorum 2 adet 150lt fıcı ayarladım suyun oturmasını beklemem gerekırmı?yoksa kumu degıstırdıgım gıbı 8-10 saat sonra balıklaruı ekleyebılırmıyım.
2-tankımda erkek mıktarı fazla basskın olan erkegı bılıyorum ama onun eltında 2 tane daha var ve formları daha guzel baskın erkegı cıkartmam sorun olurmu? balıkları 2 aylıkken aldım aynı zamanın ama buyuk ıhtımalle orjınlerı farklı.
3-en kısa zamanda fotoları eklemeyı dusunuyorum ama bırazda korkuyorum acıkcası 1. 5 senedir baktıgım balıklar sonucta. Yorumlarınızı rıca edıcem.
56 sayfalık yorumlarınız ıcın tesekkurler sabırla cevaplamıssınız. ..
gorusmek uzere. ....
YUNUS Balığıma Yardım edin Lütfen!!!
Arkadaslar hepıniz tesekkurler. Ama uzucu haber malesef balıgımı kaybettım. Dropsy hastalıgnda kötü su koşulları , suda yaşanmış olan ani değişiklikler digor bunlar kesınlıkle olmadı emınım. Cunku dıyer balıklarım hallerınden cok memnun ve dişilerden biri bu takta aynı zamanda azına yavru aldı. Kotu su kosullarında bu cok zor diye biliyorum. Uyum stresi olabilir belki diyorum ama sorun şu balık diyerlerinden baya buyuktu ve tanka gireli 3 aya yakın olmustu. Neden baskınlık kuramasın dıye dusunuyorum.
yoksa balıgın olum sebebi başka bırşeymi?
çünkü hersey cok ani gelişti resimlerden de görüleceği uzere karın bölgesinde şişlik yoktu!ani deyilde, belkide yawaş sayılabilecek sokungaç hareketleri vardı. Pul dokulmeside son gunu oldu.
umarım dıyer balıklarıma sıcramaz bu hastalık.
YUNUS Balığıma Yardım edin Lütfen!!!
Yiğit alp kardesim teşekkurler yorumların için. Ama akvaryumcular bu konuda ya yetersiz kalıyor yada tıcari kaygılardan dolayı yardımcı olmuyorlar. Dediğin hastalıgı şimdi araştıracagım.
YUNUS Balığıma Yardım edin Lütfen!!!
    Evet arkadaslar resimleri yukledim. 1. Resimde gözlerini içi beyaz çıkmış ama resim aldatıyor! ayrıca az dedıyım şişkinlik cogalmış nasıl anlatıyım gozü koruyan şeffaf tabaka balon gibi şişmiş sanki dokunsam patlayacak gibi. Bugunde diyer balıklar tarafından mıdır yoksa erimemi başladı anlayamadım ama balığımın yuzgecleri tel tel oldu. Ne yapmam gerekıyor ustalardan yardım beklıyorum. ..Bulasıcı bir hastalık olmasından korkuyorum. ...
55 kişi okumuş ama yardım yokMutsuz Bilgiler net değilmi acaba diye düşünmeye başladım!!! Balıgımı bu vaziyette görmek beni cok uzuyor! Sonuçta onun butun yukunu aldım uzerime ama bu durumda  bişey yapamıyorum !!! Sikkin
özgür_özerdem2010-10-05 00:00:21
YUNUS Balığıma Yardım edin Lütfen!!!
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:yem yemıyor,rengi koyulastı,su ustu yaptı ,agır hareket,goz etrafı hafıf cıkıntı

Akvaryum Kapasitesi (litre):350 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:10sarı pr.2vatos 2macracantra 12 yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:2200lt ıc fılıtre ve 2213

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Gecen hafta %40-45 kadar su degısımı 
 
Benım balıklar aynı ırktan oldugundan bu balıgı arkadasımdan aldım banım oncekı balıklarımdan daha buyuk ve de erkek. Buyuk sigara paketı kadardır belkı bıraz daha buyuk. Baskınlık kursun dıye dığer balık yanına koydum yaklasık 3 ay oldu ama fazla kavga ettıklerını gormedım. Diğer balıklar dıdısırken o hıc oralı olmuyordu. Dun evdekıler duymus cok ses gelıyomus akvaryıumdan ama gece ısıkları yakmayın dememden dolayı bakmamıslar bugunde yukarıda gorulen belırtıler var.
Yardımlarınızı beklıyorum...
özgür_özerdem2010-10-04 22:44:32
Akvaryum Elektrik Maliyeti Hesaplama Tablosu
Teşekkürler enazından kendimizi alıştırdık Sikkin evdekiler görmeden ; enazından bu soğuk havalarda faturayı imha etmemiz gerekiyormuş Göz%20Kirpma yasasın otomatık odeme talımatı Alkis ellerıne seglık 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.