ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nertel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Nisan 2012 18:01
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mesut dayan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
mesut dayan
100*50*60 lepistes
100*50*60 lepistes
SON 10 MESAJI
150*65*50 yeni akvaryumum
Öncelikle merhaba arkadaşlar...
bir hafta önce akvaryumcuda gördüğüm 150*65*50 ölçülerindeki akvaryumu benim 100*60*50 ölçülerindeki akvaryumla takas ettim... yeni akvaryumumu kurdum... yakında resimleri yükleyeceğim... demasoni ve sarıprenses besleyeceğim... öncelikle sizen istediğim bana ayrdımcı olmanız.... akvaryumuma kum olarak midye kırığı koydum suyunu doldurdum dışfiltreyi çalıştırdım yaklaşık 1 hafta öyle çalıştıracağım su düzenleyici olarak ilaç kullanmaımıyım... kaya tuzu konusunu soracağım yaklaşık 500 lt olan akvaryumuma ne miktarda kaya tuzu koymalıyım... ve ne sıklıkta koymalıyım... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Öncelikle merhaba arkadaşlar...
bir hafta önce akvaryumcuda gördüğüm 150*65*50 ölçülerindeki akvaryumu benim 100*60*50 ölçülerindeki akvaryumla takas ettim... yeni akvaryumumu kurdum... yakında resimleri yükleyeceğim... demasoni ve sarıprenses besleyeceğim... öncelikle sizen istediğim bana ayrdımcı olmanız.... akvaryumuma kum olarak midye kırığı koydum suyunu doldurdum dışfiltreyi çalıştırdım yaklaşık 1 hafta öyle çalıştıracağım su düzenleyici olarak ilaç kullanmaımıyım... kaya tuzu konusunu soracağım yaklaşık 500 lt olan akvaryumuma ne miktarda kaya tuzu koymalıyım... ve ne sıklıkta koymalıyım... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Yeni kuracağım bitkili canlı doğuran akvaryumum ....
Öncelikle merhaba. 100*50*60 ebatlarındaki akvaryumumu bitkili canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum... şu an akvaryumumda cama cam lepistes var lepistes besliyorum... Bu akvaryumumu bitkili yapmak istiyorum... Öncelikle tabana kumu nasıl ve hangisinden kullanacağım... Bitki bakımı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim ve hangi bitkileri kullanmamı tavsiye edersiniz.... Cevaplar için şimdiden teşekkürler...tugix 2011-06-10 10:46:06
Öncelikle merhaba. 100*50*60 ebatlarındaki akvaryumumu bitkili canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum... şu an akvaryumumda cama cam lepistes var lepistes besliyorum... Bu akvaryumumu bitkili yapmak istiyorum... Öncelikle tabana kumu nasıl ve hangisinden kullanacağım... Bitki bakımı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim ve hangi bitkileri kullanmamı tavsiye edersiniz.... Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
fanus...
Arkadaşlar elimde cam fanus var hani şu içinde japon beslenen klasik fanuslardan yaklaşık 8 - 10 litre ben bunda betta beslemek istiyorum tansiyelerinizi alabilirmiyim... daha önce hiç betta bakmadım nasılsır ne yapmam gerek vb. konularda yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim...
Arkadaşlar elimde cam fanus var hani şu içinde japon beslenen klasik fanuslardan yaklaşık 8 - 10 litre ben bunda betta beslemek istiyorum tansiyelerinizi alabilirmiyim... daha önce hiç betta bakmadım nasılsır ne yapmam gerek vb. konularda yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim...
Mpanga & Demasoni
[QUOTE=datronur] [QUOTE=nertel][QUOTE=datronur]Tabiki de bitkisel olarak besliyorum. Haftada 2 kere de salatalık veriyorum.
[/QUOTE]
Bitkisel olarak tetra pyhll yem kullanıyorum. Salatalığıda uzunlamasına ortadan ikiye kesiyorum. Suyun dibine batması çatal saplayıp akvaryumun içine koyuyorum. Aynen resimdeki gibi.

[/QUOTE]
[QUOTE=datronur] [QUOTE=nertel][QUOTE=datronur]Tabiki de bitkisel olarak besliyorum. Haftada 2 kere de salatalık veriyorum.
[/QUOTE]
salatalığı nasıl veriyorsun acaba öğrene bilirmiyim... bitkisel olarak hangi yemi veriyorsun yemin ismini yazarmısın... şimdiden teşekkürler...
[/QUOTE]Bitkisel olarak tetra pyhll yem kullanıyorum. Salatalığıda uzunlamasına ortadan ikiye kesiyorum. Suyun dibine batması çatal saplayıp akvaryumun içine koyuyorum. Aynen resimdeki gibi.

[/QUOTE]
çok teşekkürler resimler aydınlatıcı oldu...
Mpanga & Demasoni
[QUOTE=datronur]Tabiki de bitkisel olarak besliyorum. Haftada 2 kere de salatalık veriyorum.
[/QUOTE]bahtiyar 2010-08-21 19:42:03
[QUOTE=datronur]Tabiki de bitkisel olarak besliyorum. Haftada 2 kere de salatalık veriyorum.
[/QUOTE]
Salatalığı nasıl veriyorsun acaba öğrene bilirmiyim ? Bitkisel olarak hangi yemi veriyorsun yemin ismini yazarmısın ? Şimdiden teşekkürler...
yeni kuracağım deniz akvaryumu için tavsiye...
Merhaba arkadaşlar daha önce 100*50*60h = 300 litre olan akvaryumumda herşey yolunda... şimdi ise eve bir deniz akvaryumu kurmaya karar verdim ama bu konuda hiç bilgim yok yeni başladım internetteki makaleleri okumaya... ben okurken bir yandan aramızda deniz akvaryumu deneyimi olan arkadaşlardan tavsiyeler alayım dedim... deniz akvaryumumda yine 300 litre olsun istiyorum bu hacimdeki bir akvaryum nasıl yapılır ne kalınlıkta cam kullanılır,hangi tür canlı rahat bir şekilde beslenir ve benzeri sorular bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...
yapılan yorumlar için şimdiden teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar daha önce 100*50*60h = 300 litre olan akvaryumumda herşey yolunda... şimdi ise eve bir deniz akvaryumu kurmaya karar verdim ama bu konuda hiç bilgim yok yeni başladım internetteki makaleleri okumaya... ben okurken bir yandan aramızda deniz akvaryumu deneyimi olan arkadaşlardan tavsiyeler alayım dedim... deniz akvaryumumda yine 300 litre olsun istiyorum bu hacimdeki bir akvaryum nasıl yapılır ne kalınlıkta cam kullanılır,hangi tür canlı rahat bir şekilde beslenir ve benzeri sorular bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...

yem tavsiyesi...
[QUOTE=emre90]İlk olarak 3-4 cm balığın cinsiyeti belli olmaz belki bir tahmin yapılabilir ama bu boylarda cinsiyet anlaşılmaz.Balıklarınız biraz boylandıklarında akvaryumunuz yetersiz gelecektir ileride 3 tür bırakmalasınız.
[QUOTE=emre90]İlk olarak 3-4 cm balığın cinsiyeti belli olmaz belki bir tahmin yapılabilir ama bu boylarda cinsiyet anlaşılmaz.Balıklarınız biraz boylandıklarında akvaryumunuz yetersiz gelecektir ileride 3 tür bırakmalasınız.
Sarı prensesler:Hem etçil hemde otçul beslenirler.Beyaz prenses:Genelde otçul beslenir. İceman:Genelde otçul beslenen balıkladır.Yunus:Hem etçil hem otçul beslenir.Demasoni genellikle otçul beslenir.
Balıklarınız 5-6 cm boya geldiğinde ya tek tür olarak yunus bırakın ya da yunusları ve sarı prenseslerinizi akvaryumunuzda çıkartın ve beyaz prenses iceman demasoni ile yolunuza devam edin bu 3 türde otçul ağırlıklı beslenirler fakat isterseniz beyaz prenseside çıkarabilirsiniz.
[/QUOTE]
tavsiyen için teşekkürler dediğin gibi biraz büyüdüklerinde ayıracağım zaten...
tavsiye edeceğin yem markası varmı? hangi yemi vereyim ben şimdi...
yem tavsiyesi...
Arkadaşlar
1e 4d sarı prenses 3-4 cm
Arkadaşlar
akvaryum boyutu 100*50*60=300lt
1e 4d beyaz prenses 3-4 cm
1e 4d iceman 3-4 cm
1e 4d mavi yunus 3-4 cm
1e 4d demasoni 3-4 cm
balık koydum bunlara hagi yemi vermeliyim yem tavsiyelerinizi bekliyorum... 

şimdiden teşekkürler...
ve tür uyumu hakkındaki yorumlarınızı bekiliyorum ...
tür uyumu...
[QUOTE=kgurkan]Bitkiler kısa zamanda didiklenir veya yerinde sökülür. Ancak anubias gibi büyük ve sert yapraklı bitkiler olabilir. Vatoz eklenebilir. Yetişkin cüce vatoz olursa ileride fazla büyüdü derdi olmaz.
Balıkların sayısı ve karma olması balık boyları küçük olduğu için şimdilik sorun çıkarmayabilir. Ancak ileride akvaryum onlara yetersiz kalacaktır. Hele bir de yavrular geldiğinde iyice dar alana dönüşecektir. Şimdilik beraber büyüyebilirler ama ileride sayıları arttırmadan türleri sınırlandırmak daha mantıklı olur.
[/QUOTE]
[QUOTE=kgurkan]Bitkiler kısa zamanda didiklenir veya yerinde sökülür. Ancak anubias gibi büyük ve sert yapraklı bitkiler olabilir. Vatoz eklenebilir. Yetişkin cüce vatoz olursa ileride fazla büyüdü derdi olmaz.
Balıkların sayısı ve karma olması balık boyları küçük olduğu için şimdilik sorun çıkarmayabilir. Ancak ileride akvaryum onlara yetersiz kalacaktır. Hele bir de yavrular geldiğinde iyice dar alana dönüşecektir. Şimdilik beraber büyüyebilirler ama ileride sayıları arttırmadan türleri sınırlandırmak daha mantıklı olur.
[/QUOTE]
Teşekkürler.. yavru olmadan akvaryumu büyütmeyi düşünüyorum...
SON MESAJLAR
- Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 17:27
Yeni Üye Forumu - Bilgisi Olan Yar-dm Etsin Ne Olur Cyber_Scout, 17:23
Yeni Üye Forumu - 22lt Karides KaanE, 17:12
Akvaryum Tanıtımı - Karides Fanusu MasterChief, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 16:43
Filtreleme Seçenekleri - 400l Akvaryum İçin Başlangıç Fikirleri fma3280, 16:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? fishhyy, 16:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Suyumun Rengi Turuncu Cyber_Scout, 16:13
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Laetacara, 15:49
Güney Amerikan Cichlidleri - 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi MasterChief, 15:29
Yeni Üye Forumu - Betamın Kuyruğu Eriyor Bilgisi Olan Varmı ? tayfunyabaci, 15:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Orta Gereksinimli Bitkili Taban Tavsiyesi fishhyy, 14:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balık, Yüzeyde Kalma Hava Kesesi Problemi Cyber_Scout, 14:08
Yeni Üye Forumu - Balon Molilerim. scorpion26, 13:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Balığı tayfunyabaci, 13:19
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin tayfunyabaci, 12:59
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığım Çok Stresli tayfunyabaci, 12:53
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 12:30
Akvaryum Tanıtımı - 20 Litre Betta Akvaryumum fishhyy, 12:30
Akvaryum Tanıtımı - 30l Tankta Kurulumu Nasıl Yapmalıyım ? fishhyy, 12:15
Yeni Üye Forumu - Co2 Tüp Antalya ArGeX, 11:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü Ferroli, 10:48
Sazansıgiller - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum Orhan76, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Mocancan, 09:08
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı Tavsiyesi Jotunheim, 08:49
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Hızla Ölmeye Başladı Kuro, 08:48
Yeni Üye Forumu - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı Samnastrp, 08:22
Canlı Doğuranlar - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 02:47
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ? Cyber_Scout, 02:14
Labirentliler - 140 Litre Bitkili Tank Cyber_Scout, 02:05
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 02:04
Akvaryum Tanıtımı - Half Black Dejomejox, 01:29
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 00:22
Akvaryum Tanıtımı - İpliksi Yosun darkaura, 23:40
Yosun - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumdaki Değişik Yavru Akvarist Batuhan, 23:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Leopar Vatoz Hastalık tayfunyabaci, 22:50
Hastalıklar ve İlaçlar - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot tayfunyabaci, 22:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:30
Güney Amerikan Cichlidleri - Hangi Filtre tayfunyabaci, 22:01
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Metodu (ternapi) kristalzeytin, 20:55
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:42
Akvaryum Tanıtımı - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) merutay, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt İçin En Uygun Kafa Motoru Kaç Watt ! Tugay Şahin, 17:25
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Kuduğum Betta Akvaryumu İsmail_96965, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Hydrocotyle Ve Su Marullarinin Formu Hakkinda tamtur1, 16:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Wild Betta Smaragdina Copper F1 bahadir22, 16:00
Labirentliler Tanıtımı - Alg Sorunu Tugay Şahin, 15:03
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 14:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 3 Adet Albino Marble Melek... Laetacara 17:34
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:32
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:32
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 16:19
- Afrika Cichlidleri devito 16:07
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 16:04
- Kaçmaz Fiyata 3 Adet Oranda Büyük Boy osmang 16:04
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 16:04
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 15:58
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 15:58
- Eheim Professionel 4+ egedin 15:50
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:50
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:46
- Rasbora Arıyorum Miller 15:46
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 14:39
- Half Black White Lepites rorobey 14:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 14:10
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 14:10
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 13:56
- Sarı Ateş Neon Ve Mavi Melek Karides aycaketenci 13:56
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 13:54
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:53
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 13:53
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 13:53
- Hb White Lepistes omererbas 13:52
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 13:52
- 100x50x50, 40x40x40, Tetra Isıtıcı, Taban Filtresi MurathanM 13:29
- Yem Tablet BUCALILAR 13:19
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:19
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 13:09
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 13:06
- Sessiz Motorlu Akvaryum Ers1905 13:03
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 12:55
- Yavru Veren Çiftler + Sarı Prenses Genç Koloni FrkMbuna 12:55
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:53
- Discus Ve Eş Discus F13K 12:53
- Sessiflora Arıyorum bbkaya06 12:41
- Jbl Protemp S-300 Isıtıcı Bora Bey 11:49
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 11:38
- Özel Tür Japon Blue - Tüm Koloni osmandbnl 11:38
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 11:33
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:26
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:26
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:26
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:26
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:26
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 11:22
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:41
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:41
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:41
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
fma3280,
koagulant,
hasancn,
KartalŞafak,
sametuynmz,
rahmankaradag,
gyunda,
Goksen,
karidesrehberi,
osmang,
Dumbbell,
bahadir22,
osmandbnl,
TurX,
emin ziya,
fikret43,
Akax,
ilhannnn01,
yusufibal,
ByCess,
leventrs,
EKAR,
ertuğrull,
ozgur7890,
KaanE,
LeonAqua,
WRotala,
Ümit EFE,
darkaura,
Cyber_Scout,
WonderM,
tayfunyabaci,
enginb,
Orhan76,
AtaDemirci,
ankay318,
şansal,
MiSoSiKiaN,
İlksen Şahin,
MasterChief,
Bettagram,
Anselmo458,
brkfrt,
devito,
lojistisyen,
BabySoul,
Oquanus,
DogacTopay,
K0L0Ni,
Cichlid_Universe,
bymad41,
egijfz,
dalialkan,
UEK,
onuribrahim,
Diplomi_udsl,
Hidro Dinamik,
Srhtylcn,
mrrking,
odinein,
arowanaa,
BoraER,
A2626,
MEA84,
borte,
yns325,
Amati340,
Miller,
Tata,
gulec_44,
Rmert,
Hoppala,
Serdariekrem,
Sunborn,
Şahinöztürk,
Laetacara,
ozbekir,
featmuco,
gmz05,
Tunapekdemir,
FurkanTezcan,
Taha Yanık,
melih547,
Sinan.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.