ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Singar15
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2006 09:13
Son Ziyaret:
27 Ekim 2018 19:26
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış OBALI
Doğum Tarihi:
16 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Balikesir
Meslek:
IT/IS Manager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış OBALI
BANDIRMA

SON 10 MESAJI

LED aydınlatma

Yiğit bey merhabalar.

Devredeki direnç sanırım seri bağlanıyor değil mi?

Ayrıca 24 voltluk bir adaptörümüz var ise ledleri seri bağlayarak (örneğin 7 Led*3,6V=25,2V şeklinde) kullanmamızın, sizce birinin arızası durumunda hiçbirinin çalışmamasından başka bir sakıncası olabilirmi?

 

Teşekkürler..

co2 olmuyor
Peki arkadaşlar, bu tariflere göre ne kadar süre ile gaz çıkışı alıyorsunuz?
Akvaryum Su Köprüsü [İlginç]
Anlamadığım bir konu var.. O borunun içinde suyun kalabilmesi için iki akvaryumun da yüzeyinin tamamen hava almayacak şekilde kapalı kalması lazım. Yoksa su boşalır.. Peki yemlemeyi nasıl yapacağız? Yemleme için akvaryumun üstünde açılacak küçük bir delik suyun burdan taşmasına neden olmazmı?
Belki saçma gelecek ama....

Erdal beyin verdiği ölçülere göre, kum seviyesini yaklaşık 4 cm, cam kalınlığını da 8 mm olarak tahmin ediyorum. Su seviyesinide akvarumun yüksekliğinden 5 cm aşağıda kabul ediyorum. Akvaryumunun dekorsuz ağırlığı aşağıdaki gibidir..

Taban alanı: 0.88m2

Toplam cam alanı: 2.88 m2

Cam ağırlığı: 58 Kg

Kum ağırlığı: yaklaşık 58 kg

Toplam hacim: 491 Lt

Su hacmi : 439 Lt

Toplam Ağırlık : 607 kg

Belki saçma gelecek ama....

Arkadaşlar akvaryumun net ağırlığını hesaplamak için BU SAYFAYI  kullanabilirsiniz.. Kolay gelsin..

 

Elektrikli dip temizleme
Can bey, çok güzel, pratik bir düşünce. Tebrik ederim. Merak ettiğim bir şey var.. Bu ucuz iç filtrenin debisi suyu akvaryum dışınına pompalamaya yeterli oluyormu?
platy yavruları

Merhabalar,

Sanırım ilk yavru alışınız. Benim akvaryumumda 4 çöpçü, 2 dişi ve 1 erkek platy var. Bende ilk yavru alışımda akvaryumu bolca yeşil rafya ile doldurdum. Kumum ve canlı bitkim olmadığı için 2-3 adet bol yapraklı plastik bitki aldım. Balığım ilk seferde 7 ertesi gün 6 tane doğurdu. Yeni doğan yavruların birkaç saniye sonra kendine gelip rafya ve bitkilerin arasına saklanmaya gittiklerini görebiliyorsunuz. Aradan 3-4 hafta geçti. İkinci haftada 7 adet neon akvaryuma eklendi. Hala 13 sağlıklı kıpır kıpır yavrum var. Yavrular saklanacak yer ve geniş yüzme alanı bulunca çok daha canlı oluyorlar. Aynı zamanda çabuk güçleniyorlar.

  Ben bulunduğum yerde malesef artemia yada sinek larvası gibi canlı yemleri bulamıyorum. Bunun yerine yetişkinler için aldığım ( kaliteli olmak şartıyla) pul yemi, diskus yemini ve kuru yemi karışık sırayla bir bıçak ile toz haline getirip, çay bardağının dibinde ıslatarak veriyorum.

Sağlıklı balıklar..

Singar152006-6-14 14:13:10
Konuşan Vatoz
Konuşan vatoz mu?  Dostum elinde bir resmi varm bu balığın? Koyarsan sevinirim. Ben ilk kez duydum adını.
Platy yetiştirmek

   Bahadır bey, akvaryumunuzun boyutlarınız belirtirseniz daha doğru cevaplar verilebilir sanıyorum. Neden derseniz, normalde tavsiye edilen 1erkeğe 3 dişi. Ancak ben 45 litrelik akvaryumumda 1 erkek 2 dişi besliyorum. Daha 2-3 adet daha koyabilirim aslında ama yavrular büyüdükten sonra akvaryum çok kalabalık olacak bu sefer. Şu an benim eski dişi Platy'im 15 kadar yavru doğurdu. Sanırım gerisi gelecek. Yeni koyduğum dişi ise sanırım dışlandığı için henüz hamile bile değil. bir 15 te o doğursa 45Lt gibi küçük bir akvaryumda 30, belki daha fazla balık olacak. Önümüzdeki ay bir bu kadar daha... Balıkları verebileceğiniz biri varsa sorun yok. Aksi taktirde sorun yaşarsınız. Benim tavsiyem akvaryumunuz çok büyük değil ise elinizdeki fazla erkeklerin hepsini dişi ile değiştirin. Yok eğer ben uygun sayıda dişi alıcam derseniz, tavsiye edilen orana göre 3 erkeğe 9 dişi balık daha almanız gerekiyor. Tabi bu durumda verdiğim yavru sayılarını 9 ile çarpmanız gerekiyor...

Sağlıklı balıklar dilerim..

Platy yetiştirmek

Kutalmış bey,

  Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 3 aydir birlikte olan 1e1d Platy'lerimin yanına 2 adet dişi takiyesi yapmıştım. Yeni dişilerden biri 3 gün içinde öldü. Diğerine ise erkek hiç pas vermiyor. Alışkın olduğu içinmidir bilmem ama sürekli eski dişinin yanında. Sanki yeni dişi yabancı olduğu için  aralarına almadılar gibi..

  Bu arada gün geçtikçe yavru sayısı artıyor. Yemlemeyi az ve sık yapmaya çalışıyorum. Hiç yavruluk kullanmıyorum. Hergün işten eve geldiğimde iştima alıyorum yavrularda henüz 1 tane bile kayıp yok.  Yavrular rafya ve bitkilerin arasında saklanıyorlar. Sanırım sık yemleme sebebiyle yavruları yemiyorlar. Nitrat konusunda birkaç günde bir 5ml SERA Nitrivec kullanıyorum. 45lt lik akvaryuma her hafta %30 civarı su değişimi sırasında hastalıklara karşı bir avuç kadar kaya tuzu ekliyorum.  Artemia çıkarma imkanım olmadığı ve bulunduğum yerdeki akvaryumcularda hazır canlı yem bulunmadığı için yavrulara ekstra yemleme yapmıyorum. Yetişkinlere verdiğim pul yemin küçük bir kısmını toz haline getirip akvaryuma atıyorum. Minik yavruların dibe batan tozları yediklerini gördüm. Bu yüzden o konuda içim rahat. Artık yemler için bir bilene ( Mesela siz) danışıp vatoz yada çöpçü koymayı düşünüyorum.

  Şu sıralar yakındaki bir dereden kum alıpi iyice suda yıkayıp akvaryumun tabanına 3-4 cm kadar döşemeyi düşünüyorum. bundan sonra canlı bitki bakabileceğim inşallah.

   Yazı biraz uzun oldu sanki. Başınızı ağrıtmadım umarım. 3-4 aylık akvaryum maceramda ilk kez yavru aldım. yaşadığım heycanı anlatamam. Başlarından ayrılamıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.