ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MetaxLee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2010 17:31
Son Ziyaret:
24 Mart 2013 13:46
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
R. Ersin Şaliş
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100 lt Malawi Acei Yellow Tail Tank

https://www.akvaryum.com/Forum/100_lt_acei_yellow_tail_tankim_k411255.asp
         

SON 10 MESAJI

100*40*50 malawi (saulosi) yeni fotolar 2.sayfa
Esat bey icemanleri hangi ilde nerede buldunuz? bircok yerde arada bakıyorum göremiyorum akvaryumcularda
Kışın ısıtıcısız beslenebilecek soğuk su türleri
Eğer akvaryumunuz yeterince büyükse size tavsiyem koi dir. Aslında havuz balığıdır. Soğuk sulara alışkındır ve ısıtıcıya asla gerek duymazlar ve gayet dayanıklı bir balıktır.Renk kombinasyonu çoktur. İnternetten mutlaka bu türü araştırın

beta vs sp
Size türleri araştımanızı tavsiye ederim. 
100*40*50 malawi (saulosi) yeni fotolar 2.sayfa
Akvaryumunuza bayıldım özellikle o minik icemanlere. Bende iceman ve sarı prenses var ama en çok sevdiğim tür iceman. yavulama açısındanda gayet elverişli bir balıktır. Bence en güzeli icemanlerden 2 e 6 dişi bırak. Saulosilerdende 1e 3 dişi hatta 2 dişi bile yeterli olabilir. Birde büyüdüklerini düşünerek akvaryumunuzdaki balık sayısını hesaba katın. Zaten uygun su şartları ve kaliteli bir yemlemeyle sıkça yavrulamaya başlayabilirler. Sayıdan çok akvaryumumdaki balıklarınızın huzuru ve mutluluğuyla orantılı olarak çiftleşme uygunlukları artar. Ancak dişileri ve erkeklerin cinsiyetlerini belirlerken dikkatl olmanız önemli.

Fon bence kayaların temasına uygun olmuş. Tabi içiniz nasıl rahat ederse o şekilde kalmasını tavsiye edeirm . Çünkü eğer memnun kalmazsanız ilerde bakımını geciktirmeye ve akvaryumunuzu unutmaya başlayabilirsiniz benim gibi.
SARI PRENSESLER
Bende de sarı prensen var. Erkekleri çok agresif sanırım yada bendeki öyleydi. 2 dişi vardı. 2 sene falan bakabildim dişilere. Biri hep ısıtıcının arkasına yüzeye dik bir biçimde orda saklanıyodu. Stresten dolayı bi kaç kere kuyruk erimesi olmuştu . iyileştirip tekrar yaşatmaya çabaladım ancak iyileştikten 8 9 ay sonra yinede öldü. Diğeri o kadar stresli değildi. Ancak erkek sürekli rahatsız ediyodu. Kendi bölgesine geldiği an dişiyi kovalıyodu. O dişide öldü ama benim hatamdan kaynaklı öldü . İkiside 2 seneden fazla yaşamıştı. Şuan sadece erkek sp kaldı akvaryumda. Onun dışında aceilerim var. Eskiden onlarada çok sataşırdı. Şuanda iyi geçiniyolar. Vatoza saldıran tek balığım erkek sp.

Buna ragmen splerden yavru aldım. O yüzden karamsar yaklaşmayın balıklarınıza . Sizinki daha az agresiftir umarım :D
çitleşirmi
Eğer yavruları büyütmek istiyorsanız biraz daha büyük olması gerek akvaryumunuzun. Şuan akvaryumum yaklaşık 100 lt lik. 4 olgun acei yellow tail malawi cichlidlerim ve 1 tane olgun sp var. bunun yanı sıra 4 yavru sp ve 1 yavru acei yellow tail bulunmakta (6-7cm hepsi). ancak yavruların büyümesi uzun bir süre önce durdu. Bu yüzden akvaryumun büyük olması avantaj. 150 lt tavsiye ederim. Eğer sularını düzenli olarak değiştirip yemlerinide kaliteli kullanırsanız yavrulamak için her balık hazır olur :D

not: sp lerin dişileri (2 adet) 6 ay önce fiştrenin fişini takmayı unuttuğumdan 3 gün sonra malesef öldü. yaklaşık 3 senelik balıklarım :D geri kalanları hala yaşıyor ancak yavrulama durdu.
MetaxLee2012-11-03 11:55:13
Balıklara verilebilecek meyve ve sebzeler
Acei yellow tail otçul beslenen bir balık olduğu için merak ettim. Buzluktan bezelye aldım kabuksuz küçük parçalıyıp  attım. İştahla tükettilerBig%20smile. Arada sırada bu tarz beslemeler yapıcam. Şimdi mısır vermeyi düşünüyorum. Doğrusu gerçekden besleyiciymiş.

Paylaşım için teşekkür ederim.
Kuluçka Makinesi (Egg Tumbler) Kullanımı
Dişi balık ağzına yumurtamayı aldıktan en az 3 gün sonra kustur. Ben öyle yaptım.Şuan 3 kayıpla devam ediyorum. 10. günündeyim
Dış filtre sepetlerin dizilişi.
Dediğinize göre benim malzemelerde o şekilde sıralı. Ama doğrumu bilmiyorum?
Dış filtre sepetlerin dizilişi.
Dış filtrelerin dizilişi hakkında birçok araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadığım için konuyu açıyorum. Yaklaşık 1,5 ay geçti dış filtremi artık temizlemem gerekiyor . akvaryumum 1 -2 ay önce kurdum. Hobiye yeni başladığım için dış filtre hakkında az bilgim var. Bugün dış filtremi temizliycem.

Filtre içindeki sepetler yukardan aşşağı;

1- Elyaf

2-Karbon

3- Zeolit (çok ufanan bişeydi)

4- Seramik borucuklar.

Karbon ve elyafı her dış filtre temizliğinde 1 ay süreçle değiştimem gerektiğini ve zeolit ile seremiğin 1 sene ömrü olduğunu biliyorum. Temizlerken akvaryumdan çektiğim su ile yıkıycam dış filtreyi. 

Fakat dizilişi hakkında pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.