ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
goksel1692
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Haziran 2011 16:15
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2012 18:41
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göksel Yavuz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1992
Yaş:
32
İl:
Bursa
Meslek:
Tıp öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göksel Yavuz

SON 6 MESAJI

Yeni Annede Bir Sorun Var
Cevabınız için teşekkür ederim Erdal abi
Şimdi internette biraz araştırma yaptım ama bloat olan balıkarın karnının şiştiğini söylüyorlar(benimkinin tam tersine karnı sırtına yapışık) ve balığın çok fazla yaşamayacağını söylüyorlar Benim balık 24 gün ağzında yavru tuttu ondan sonra 5 gündürde hasta hasta dolaşıyor ama ölüme giden bi hali yok sürekli saklanıyor duruyor acaba bunlar bloat ta olur mu yani bu kadar uzun süre yaşayabilirmi bloat olmuş balık birde bu hastalık bulaşıcı mıdır balığımı nasıl tedavi edebilirim ?

Saygılar
goksel16922011-07-09 01:10:01
Yeni Annede Bir Sorun Var
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yem yememe, üzerinde kararmalar var ve ağzını Çok açıp kapıyor(Sık nefes alma olarak değil bir nefes alışta çok ağzını açma)

Akvaryum Kapasitesi (litre):65

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 dişi 1 erkek sarı prenses ve 26 tane sarı prenses yavrusu (kendi yavruları)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 26 derece

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Balığı 4 gün önce kusturdum 26 tane yavru verdi 1 gün dinlendirdim ve akvaryuma saldım ertesi gün üstünde kırmızı kırmızı noktalar vardı daha öncede diğer balıklarımda olmustu. Gyrodactylus paraziti tedavisi yaptım. Şimdi balığın üstünde kırmızı noktalar kalmadı. Ama balığımı 24. gün kusturdum +4 gündürde yem yemiyor yani balığım 28 gündür aç karnı sırtına yapışmış ama hala yem yemiyor. Ve çok halsiz.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Şimdi balık yine ayırdığım tedavi tankında su değişimi haftada iki kere dip çekimi yapıyorum

Acil yardımlarınızı bekliyorum bi akıl verin lütfen ne yapacağımı bilemiyorum.

Saygılar...

Sarı prensesimde kızarıklıklar var
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim filtremde kömür var ama 3 senedir hiç değiştirmedim onu yakın zamanda değiştireceğim. Bu gün bir sarıprensesimi kusturdum 28 tane yavru verdi. Akvaryum baya karışmıştı o yüzden akvaryumuma genel bi temizlik yaptım(yaklaşık suyun 3/4 ünü değiştirdim). Hasta dediğim balığada yine bu gün dış parazit tedavisini yaptım(tuz banyosu) ve ayırdığım tanktan alıp ana tankıma koydum balığımın keyfi yerine gelmiş gibi duruyor kırmızılıklar yine var ama sürekli dişileri kovalıyor sanırım benim eski çapkın geri dönecek.

Saygılar...
Sarı prensesimde kızarıklıklar var
Fotoğraf:Yakında koyacağım(1-2 saatte kadar)

Canlıdaki Belirtiler:Yem yememe, saklanma(Akvaryumumdaki tek erkek ve baskın balık olduğu halde),göğüs yüzgeçlerinin kökünde kırmızlıklar(et gibi gözüküyor),kuyruk kökünde kırmızılıklar,ağız çevresinde kızarıklıklar,birde dorsal(sırt) yüzgeçinin altında sıra sıra kırmızı noktalar. Tam emin değilim ama gözlerinde de hafif kararma var gibi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 dişi sarı prenses onlarda yem yemiyorlar 2 tanesinin kuyrukları hafif yenik.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25 derece

Filitrasyon:dış filtre + hava motoru var akvaryumda Akvaryum yaklaşık 3 senelik şimdiye kadar pek bir problem yaşamadım

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Gyrodactylus olabileceğini düşündüm ve 3 gündür metilen mavisi ile ayırdığım ayrı bir tankta tedavi etmeye çalıştım ama balıkta hiç bir iyileşme belirtisi yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir dip çekimi yapıyorum

Sarıprenseslerimde karışık işler dönüyor
Çok teşekkür ederim. en ufak dişi dediğimle ortanca erkek dediğimi ayrı bi yere aldım ve şu an itibariyle dişi ağzına yumurta aldı ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa ağzına yumurta aldı. Şimdi acaba erkeği ayırdığım akvaryumdan geri alıp dişiyi yalnızmı bıraksam orda yada bi zarırı olmaz mı erkeğin anneye ??

Acil cevap bekliyorum yardımlarınız için teşekkürler
Sarıprenseslerimde karışık işler dönüyor
Öncelikle herkeze iyi günler. Benim 80 cm lik bir akvaryumum var. İçinde 3 adet sarı prenses 1 adet papağan 1 adet ahli var.

Sarı prenseslerimden biri çok büyük bir dişi(cinsiyetinden tam emin değilim). Biri orta boyutlarda erkek olduğundan eminim. 1 taneside küçük 9 10 aylık dişi. Şimdi benim sorunum en küçük olan dişi balık dün tüpçük çıkardı ortaca erkek olan balık bunu nerde görse titremeye başlıyor ve akvaryumun bir kaç yerine yuva kazıp duruyor ama en büyük dişi sarı prenses sürekli bu ortanca erkeği kovalıyor, ufak olana pek bişey yapmıyor cok nadir titrer gibi hareketler yapıyor zaten hep ufak dişinin yanında duruyor. Şimdi bu ufak tüpçük çıkaran dişi kesin yumurtlayacak mı? bide en büyük benim dişi olduğunu düşündüğüm balığı akvaryumdan çıkarsam mı ? çünkü ortanca erkek ufak dişiye yaklaşamıyor onun yüzünden.

Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.