ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Paramonia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2006 02:52
Son Ziyaret:
27 Aralık 2006 17:35
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadir Bahadir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Ekonomist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahadir Bahadir

SON 10 MESAJI

yeni alınan bitki
Rica ederim kolay gelsin.
yeni alınan bitki
Yogun cozeltilerde cildin yanmasi tahris olmasi gibi etkileri var. Dogru kullanildiginda cok da tehlikeli diyemem.3 ila 5 litre suda 2 tablet(tupte 250 mg lik 20 tablet bulunuyor.) eritildiginde elde edilen konsantrasyon 250x2 500mg/3-5 litre= 100-150mg/lt`dir.Oldurucu doz ise 5-10g. Havuz girislerinde vs gordugumuz kirmizimsi su da potasyum permanganat tir. Permasol ise, potasyum permanganat aktif maddeli antiseptik - dezenfektan ilactir. Herhangi bir eczaneden alabilirsiniz.
yeni alınan bitki

Permasol kullanabilirsiniz. 3-5 litreye iki tablet atip tamami eridikten sonra suyu homojen kivama gelecek sekilde karistirip bitkilerinizi bu suda 5-10 sn yi gecmeyecek sekilde dezenfekte edebilirsiniz.Ancak etken madde sadece boceklere degil bitkilere de zarar verecektir. Permasol ile yikandiktan sonra temiz su ile bitkilere dus yaptirmaniz da gerekiyor. Bu asamadan sonra bitkilerinizi tank a guvenle aktarabilirsiniz.Su sicakliklarina da dikkat edilmeli, aralarinda 5 derece ve ustu fark olmamasi tavsiye edilir. Son olarak Permasol`e de dikkat cocuklarin ulasamayacagi yerlerde saklanmalidir.  

Paramonia2006-9-16 0:12:7
Co2 Zehirlenmesi

Baris Bey, ince ayar vanasini randimanli kullanabilmek icin regulatorun de iddali olmasi lazim diye biliyorum. Bundan onceki regulatorumde (dun degistirdim) ince ayar vanasi vardi (cikisinda) fakat ince ayar vanasini da ne kadar ince ayarlarsam ayarlayayim sonucta tupun ikinci saatinden gelen dusurulmus basincli gazi kullandigi icin ayar sasabiliyor. Regulatorun basinc dusurme odasindaki gazin basincini sabitleyemedigim surece ince ayar vanasina gelen basinci da kontrol edemiyorum. Basinc, ince ayar vanasi ile basinc dusurucu arasindaki kanalda seyreldiginde basinc azaliyor, yukseldiginde ince ayar vanasini daha fazla sizdiracak sekilde basinc altinda birakiyodu. Dun Tanaka marka ithal, nispeten biraz daha pahali bir regulator aldim. Uzerinde ince ayar vanasi yok. Simdilik oldukca iyi, oda sicakliginda cok kisa zamanda buyuk degisimler olmadigi surece de bi sorun cikarmaz diye umuyorum. Olurda tolore edilebilir duzeyde ayar yapamazsam medikal firmalar icin getirtilen basinc dusuruculerden ve tavsiye ettiginiz ince ayar vanasindan almayi dusunuyorum. Fakat bu ekipman oldukca pahali, regulatorler 250 eurodan basliyor. Fiyat/performans  simdilik bunu denemeye devam edecegim. 

  Baliklarin durumu daha iyi, ciddi bir kuyruk erimesi var onun haricinde bir parca da strese girdiler. Zamanla iyi olacaklar.

Paramonia2006-9-7 16:31:10
Co2 Zehirlenmesi
[QUOTE=nikon_]

 Eðer, akvaryumu ilk gördüðünüzdeki hali ile suyun pH'ýný ölçmüþ olsaydýnýz, muhtemelen çok düþük deðerlerle karþýlaþmýþ olurdunuz.

[/QUOTE]

Suyu havalandirmak icin gerekli onlemleri alir almaz yani takribi olayi gordugum andan 20 dk kadar sonra testi yapabildim.Ph 5.5-6 civarindaydi. (Sabah saat 7 bucuklarda oluyor bu.) Az evvel tekrar olcum yaptim, ph 6 nin biraz ustunde kh im haliyle biraz dusmus.(4-4.5 lerden 3-3.5 lere) 10-11 saatlik bir zaman araliginda 0.5-0.8 arasi bir iyilesme olmus.

Paramonia2006-9-6 18:14:33
Co2 Zehirlenmesi
Anladim yani tamponu (kh) biraz takviye ederek su degisimine gitmeden iyilestirme yapabilirim sanirim bu durumda.
Co2 Zehirlenmesi
Bu konuyla ilgili birsey daha merak ediyorum. Co2 in suda cozunmesiyle ph in dustugunu biliyoruz. Peki suda cozunmus Co2 in tuketilmesi veya atmosfere karismasiyla ph yukselir mi. Ornegin Co2 ile 5.5 lere inen ph sudaki Co2 konsantrasyonunun seyrelmesiyle yukselecekmidir ?
Co2 Zehirlenmesi
Saka maka ciddi bir bas agrisiyla uyandim. 40 defa sormus sorusturmustum zarari olabilirmi en kotu kosullarda zehirlenme olur mu diye satin alirken `yok abi endiselenme!` demislerdi. Siz siz olun tup kullaniyorsaniz uyudugunuz odada asla bulundurmayin. Ben de en kisa zamanda balkona aliyorum tupu bir de harici vana takmayi planliyorum bi aksilik olmasi durumunda hortumun cikisina gelmeden co2 disariya salinsin diye. Bu arada discuslarimda ciddi kuyruk erimesi meydana geldi fakat ters yuzmelerinin ardindan geldigim nokta olaganustu ve bence biraz da sans. Ilginize tesekkur ederim.
Co2 Zehirlenmesi
Evet regulatorun alttaki ayar vanasindan ayar yapiyorum. Gunlerce ayarda bi aksilik yasamadim 2 saniyede bir baloncuk uyguluyordum. Dun aksam saniyede bir baloncuk cikacak sekilde ayar yaptim ve birkac saat takip ettim herhangi bir problem olmadi ancak sabah fokurdamayla uyandim. Tupun regulatorunde en sag kisimda (cikista) ince ayar vanasi var ancak regulatorun basinc odasina giren basincla cikan bir olamadigi icin bir ise yaramiyor. ( saniye hesaplamalarinda )
Co2 Zehirlenmesi
Sephia suda asili kalmak dibe cokmemek veya yukari cikmamak. Ben de hayretler icerisinde kaldim discuslarin azmine. Zeminde ters duran erkegi kepcenin icinde bi sure yuzdurup tekrar biraktim dengesini bulamadi ikinci kez kepceyi daldirdigimda bilincli mi yapti bilmiyorum; kepcenin icine kendisi girdi beni yuzdur dercesine su an durumlari oldukca iyi sanirim hayati tehlikeleri kalmadi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.