ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doruk46
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2012 14:29
Son Ziyaret:
05 Ocak 2014 14:24
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
dorukhan yiğitoğlu
Doğum Tarihi:
06 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

dorukhan yiğitoğlu

SON 10 MESAJI

sajika savaşını barışa çevirmek için bilgisi olan arkadaşlar (videolu)
 1ay önce sajika çifti ve 10 yavrularını, bir kişiden satın aldım yavruları ve çifti ana tanka koydum 2.gün erkek dişiyi ciddi derecede kovalamaya başladı dişinin arka kuyruğunu da baya bir dürtükledi dayanamayıp yavruları ve dişiyi başka bir tanka koydum dişi biraz toparladığında tekrar dişiyi ana tanka erkeğin yanına aldım. Sonuç video'da gördüğünüz gibi yine hüsranla bitti. Bir ara aklıma eş olmadıkları geldi fakat eş değillerse neden yavruları yemiyorlar diye de düşünmedim değil.Bilgili olan bir arkadaş ne yapmam ve yapmamam gerektiğini belirtirse çok sevinirim.

Not:180 litrelik tanka 1 çift sajika'dan başka bir balık beslemiyorum.Araştırıp balığın doğal ortamında olan mağraları akvaryuma taklit ettim.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=RmU-PEeOorA&feature=youtu.be[/VID]
çift gt'lerden birini kaybettik yerine yeni erkek alsam eş tutar mı?
[QUOTE=Boss]Amerikan cichlid lerde sadece alışma evresi vardır yoksa eş ayırt edeceklerini zannetmiyorum.Akvaryumda uygun şartlar sağlanırsa balıklarınızın eş tutmaması için hiçbir sebep yok.Oldu ki eşler arasında kavgalar oldu bunun önüne geçip alıştırmak içinde edinmiş olduğumuz tecrübeler var şayet ben uğraşamam bu riske giremem diyorsanız.Uyumlu bir çift alın orası size kalmış.[/QUOTE]

Öncelikle ilginize teşekkürler diğer konularada baktım ordada yardımcı olmuşsunuz hep, uygun şartlardan kastınız nedir ? biraz açarsanız çok sevinirim. 
çift gt'lerden birini kaybettik yerine yeni erkek alsam eş tutar mı?
Şimdi bir tane erkek buldum akşam alıcak gibiyim, fakat yüzde kaç şansı var yani düşük bir ihtimalse elimdeki dişiyi geri Zonguldak'a götürüp yeni bir çift alma durumum var  çünkü aldığım balık eş tutmazsa ikinci bir akvaryum yapmam gerekecek sert balıklar olduğundan.  Cenk Bildir2013-03-04 14:22:42
çift gt'lerden birini kaybettik yerine yeni erkek alsam eş tutar mı?
Selamlar hasta olan erkeği kaybettim, yerine aldığım yeni bir erkeğin dişi ile eş tutma şansı var mıdır  ? Yada başka bir tavsiyesi olan varsa yazarsa sevinirim.
green terror hakkında bilgisi olan arkadaşlar
Ayırmıştım zaten. Ufak bir akvaryumda şimdi.Kafasındaki pamuk şekli bulut gibi git gide dağılıyor ve akvaryumun tabanına dökülüyor.bu iyiye işaretmi acaba ?
green terror hakkında bilgisi olan arkadaşlar
Selamlar herkese, 150 lt akvaryumda tekrar 2 adet green terror beslemeye karar verdim zonguldaktan 3 gün önce otobüs ile kocaeline getirttirdim, geldiklerinde poşetlerinin içindeki su soğumuştu ısı dengesini kurduktan sonra akvaryuma saldım ve beklemeye başladım erkek gt olduğu gibi dibe çöktü dişi ona nazaran daha hareketlidi hatta arada erkeğe vuruyordu bir gece bu şekilde geçtikten sonra sabah uyandığımda dişinin erkeğe saldırılarının artmış olduğunu gördüm ve hemen ayırdım erkeği 30 litrelik ufak bir akvaryuma aldım kafasının üzerindeki pullar filan dökülüp beyaz pamuk gibi birşey ortaya çıkmıştı erkek iyice kendinden geçmişti bekletmenden tuzlu su banyosu yaptırıp akvaryuma koyduğumda ters döndü kesin öldü derken bir anda toparlar gibi oldu , mantar için aldığım ilacı suya kattım 2 gündür bu tedavi yöntemine devam ediyorum erkek düne göre çok toparladı fakat hala dipte ve geldiğinden beri yem yemiyor. dışkısı çok renkli değil. ölürse cidden çok üzülücem yapılacak ekstra birşey varmı  varsa açıklarsanız çok sevinirim.
bombeli akvaryumu ikiye bölme
Arkadaşlar 1 metrelik bombeli bir akvaryumu ortasından bölmek istiyorum. Bunu ne ile ve nasıl yapabilirim? Çok kafa yordum ama hiç bir şey gelmedi aklımda bu konuda hiç bilgide bulamadım forumda yardımcı olursanız çok sevinirim.
otomatik yemleme makinası
[QUOTE=özgürce5519]Sitede satılan malzemelerin ve yemlerin olduğu ilan kısmı var oradan 2,el bulabilirsin ya da food time marka var fiyatı uygundur bende kullanıyorum onlardan al[/QUOTE]

İlginizden dolayı teşekürler, sizdeki alet çubuk yem denilen yem cinsini yem haznesinden dökebilirmi acaba ? Birde ortalama 1 ay yeterli olucakmıdır?


[QUOTE=ÖvgüKavas]1 ay geçekten ciddi bir süre, ben olsam bu makinelere bu kadar bel bağlamazdım. Acaba evinizin anahtarını verebileceğiniz; güvendiğiniz bir arkadaşınız yok mu? En azından yemleme makinesini kontrol etmesi için haftada bir kere evi ziyaret etmesi, buharlaşan su takviyesi yapması açısından.[/QUOTE]

Ne yazık ki burada tanıdığım kimse yok. Müstakil bir evdeyim biraz şehir dışında etrafımda komşuda yok. Tek seçeneğim otomatik yem makinaları. Tavsiye ederseniz 1 ay boyunca çubuk yemi atabilecek bir makina çok sevinirim.
otomatik yemleme makinası
Arkadaşlar selamlar, çok önemli bir sorunum var ... Kocaelinde ikamet ediyorum gün içinde tüm petshopları gezdim hiç biri balıklarımı emanet almıyor.Tanıdık veya etrafımda emanet edebileceğim kimsede yok. 2 tane green terror besliyorum, ortalama 20 tanede yavru var.1 ay boyunca şehir dışına çıkıyorum okulum tatile girdi. Şimdi sorunum şu bana bir ay boyunca yeticek ve fiyatı uygun olucak çubuk yem diye adlandırılan yemi verebilecek otomatik yemleme makinası arayışındayım. Marka olarak yardımcı olursanız çok sevinirim. 25'inde yola çıkıyorum ne kadar çok erken yardım ederseniz o kadar çok iyi olucak. Şimdiden teşekürler.

nette biraz araştırdım bütçeme uygun : http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/hopar-otomatik-yemleme-makinesi-ucretsiz-kargoo-69350087 buldum. 30 gü kullanılabiir diyor. sizce almalımıyım?
doruk462012-12-20 19:08:07
green terror yüzgeç kapanması
O kadar üye var dekor konularında binlerce yorumu olan iş ciddi olduğunda bir çoğunu göremiyoruz. yazık...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.