ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AkvaristAhmet58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2014 13:51
Son Ziyaret:
30 Ocak 2024 13:05
Toplam Mesaj:
345 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Deniz
Doğum Tarihi:
20 Şubat 2002
Yaş:
22
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156057.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Bitmek Bilmeyen İç Parazit
[QUOTE=AliKhan]10 litre karantina tankı için de olsa az geldi gözüme ama uygun başka kabınız yoksa karantina için 10 litreye 1/5 tablet flagyli ılık suda iyice eritip ekleyin. (Hapı parçalamadan o kadar ince kesmek imkansıza yakın. O yüzden tableti toz haline gelene kadar iyice ezip göz kararı beş eşit parça halinde öbeklerseniz uygun dozu yakalarsınız.) Pek çok tedavide olduğu gibi suyu ısıtmak tedaviye yardımcı olur. Akvaryumu balığı alıştırarak 28-30 dereceye kadar ısıtın. Akvaryumun iyi havalandırıldığından emin olun. 3 gün sonra gerekiyorsa yüzde 50 civarı su değişiminden sonra doz tekrarı yapın.
Bu sırada balıkların fazla strese girmemesi için hafif loş bir ortamda tutulmaları da iyi olur.
Not: Ben flagyli en son kafada delik hastalığına yakalanan meleğimi tedavi etmek için 200 litreye 3er gün arayla 3er tabletlik dozlar şeklinde uygulamış ve meleği kurtarmıştım. Sistemi sıfırlamak durumumda kaldım tabi.
Balık(larınız) şifa bulur inşallah...[/QUOTE]
Şuan da imkanlar dahilinde sadece 10 litrelik bir akvaryumum var. Hemen tedaviye başlaycağım. Teşekkürler.
Saygılar.
Bitmek Bilmeyen İç Parazit
[QUOTE=AliKhan]Ağızdan ilaç enjeksiyonunun çok sağlıklı olmadığı düşüncesindeyim. Balığın ağzından sıktığınız ilacın ne kadarını yuttuğunu bilemezsiniz. Hiç yutmuyor bile olabilir. İlacın çoğu solungaçlardan yutulmadan atılıyordur. Özellikle de küçük balıklarda. Antibiyotik tedavisinde tedavi süresince bünyede belli dozda ilaç olması, dalgalanma olmaması önemlidir malum. Balığın ilaç yutturulmaya çalışılırken yaşadığı stres de cabası. Flagyl gibi iç parazit için son derece etkili bir antibiyotiğin işe yaramaması da ondandır bence. En etkili metod balık henüz yem kabul ederken ilaçlı su emdirilmiş yemle beslemek. Sera Baktotabs da olur tabi. Ama sadece ilaçlı yemle beslemelisiniz bir süre. Balık yem kabul etmiyorsa uygun dozda ilacı tüm akvaryumda (ya da duruma göre karantina tankında) uygulamanız gerekiyor. Böyle yaptığınızda balık yem yemiyorsa bile zamanla yeterince ilaç sindirim sistemine ve kanına karışır. Tabi yüksek dozda kullandığınız anti-baktriyel ya da anti-septik ilaçların yararlı bakterilerde de ciddi yıkıma yol açacağını dikkate alıp gerekli önlemi almanız şart. [/QUOTE]
Cevap için teşekkürler. 10 litrelik bir karantina tankına alsam, süreç nasıl ilerlemeli?
Bitmek Bilmeyen İç Parazit
[QUOTE=soner322]Şüphelendiğiniz balığı ayrı bir yere alıp, havalandırın. Suyu fazla kirletmeyecek kadar az bir miktarda tableti ezerek suya katın. O illa ki yiyecektir.

Bir süre artemia, su piresi vesaire vermeyin. Sindirim zorluğu çekiyor, bitkisel beslenmekten zarar gelmez.
2-3 gün bu şekilde besleyin.
Genelde bu şekilde yapılıyor.


[/QUOTE]

Teşekkür ederim deneyeceğim.
Saygılar
Bitmek Bilmeyen İç Parazit
[QUOTE=soner322]Sera bakto tabs kullanmayı denediniz mi?
[/QUOTE]
Elimde var ama kullanmadım. Yönlendirebilir misiniz kullanımı konusundda rica etsem? Bir de yem yemeyen balığa sera bakto tabsi nasıl verebilirim? Söylediğim gibi lepistesimde yeme karşı ilgisizlik var maalesef.
Bitmek Bilmeyen İç Parazit
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Halsizlik, dibe çökme, yeme karşı ilgisizlik
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes,kılıçkuyruk, plati, neon tetra, panda çöpçü ve L144 cüce vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece sabit sıcaklık
Filitrasyon: Lifetech 835
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Düzenli olarak az miktarda sıvı gübre
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftada bir kez %30 civarı su değişimini aksatmadan yapıyorum. Balıklarımı güvenilir petshoplardan temin ettiğim kaliteli yemlerle, artemia ve su piresiyle besliyorum.

Herkese selam. 100 litre akvaryumumda canlı doğuran, tetra ve dip balıkları beslemekteyim. Akvaryum kurulalı 3 ay oldu ve kurulduğu günden beri bazı balıklarımı kaybettim. Özellikle ölen L144'lerde iç parazit olduğunu düşünüyorum. Akvaryumum bitkili ve filtrasyonu iyi durumda. Kullandığım yemler Atakan Petshoptan alındı ve cam kavanozlarda muhafaza ediliyor. Haftada bir kez sarımsaklı yem veriyorum. Su piresi, artemia gibi canlı yemlerle de beslenmelerini destekliyorum. Ama hastalıktan bir türlü kurtulamadım. Şuanda dişi lepistesim ve cüce vatozumda da iç parazit olduğunu düşünüyorum. Daha önceki ağızdan flagy enjeksiyonu denemem işe yaramamıştı ve bir erkek kılıçkuyruğumu kaybettim. İç paraziti balıklarımı tanktan ayırmadan tedavi etmenin bir yolu var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.


Albino Ful Platinum Lepistes
[QUOTE=MertSoyumert]Eğer birden fazla küçük tankınız veya akvaryumu bölme imkanınız var ise şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim:

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/profesyonel_olarak_lepistes_yetistirmek_k767932.asp[/URL]

Özellikle backcrossing yöntemini araştırın. [/QUOTE]
Teşekkürler. Backcrossing yöntemi daha önceleri epey kafa patlattığım bir konu ama maalesef aile evinde pek giremiyorum o konulara.
Saygılar.
Albino Ful Platinum Lepistes
[QUOTE=tosyalı]2 aydan sonra çiftleşme olacağı için acele etmenize gerek yok o zamana kadar erkek olanı başka bölme yada başka akvaryuma ayırabilirsiniz seçici üretim her zaman iyidir en iyi erkeği seçerek yola devam ederseniz 2 sene önce çıkardığım bu gibi güzel balıklar çıkarırsınız [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/77392/121020190831481.jpg[/IMG][/QUOTE]
Seçici üretim aklımda yoktu ama düşünebilirim. Gözüme kestirdiğim 2-3 tane yavru var diğerlerinden daha iri daha hareketli [:)))] özel ilgi gösterilebilir. Balığınız çok çok güzelmiş umarım ben de bu rengi elde edebilirim.
Saygılar. [EDIT]AkvaristAhmet58,2022-03-13 23:18:35[/EDIT]
Akvaryumum Da Dert
[QUOTE=Kerem şenocak]Akvaryumda 43 litre suyum var ama suyu sapsarıydi bende ilaç aldım su berraklaştırici (crystalpro) saat 17:10 da 3ml damlattim (45) damla 1 saat sonra hiç bir değişiklik olmadı sinirlendim biraz daha sıktım ama fazla sıktım suda beyaz bulut oluştu 1 saat sonra su tertemiz oldu ama dipte bembeyaz bişiler vardı kumun üstünde kumun üstünü elimle temizledim ama şu yine sarılasti sonra gene sıktım ondan yine fazla oldu ama bu sefer hiç birşey olmadı sadece beyaz bulutlar oldu saat şuanda 20:23 lütfen yardım edin bir türlü olmuyor[/QUOTE]
Merhaba. Akvaryumun fotoğrafını eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Yeni kurulan akvaryumlarda suyun bulanık olması normal bir durumdur. Bakteri kültürü oturduktan sonrasında su berraklaşacaktır. Bakteri kültürü olmadan 1 litre su berraklaştırıcı da ekleseniz fayda etmeyecektir.
Saygılar.
Albino Ful Platinum Lepistes
[QUOTE=Sheyda27]10 günlükken ayırnanıza gerek yok çiftleşme olgunluğuna en az 1-2 aylıkken geliyorlar
Ki onda da cinsiyetleri gayet belirgin oluyor.[/QUOTE]
Teşekkürler. Daha önceleri de lepistes besledim lakin tamamen beyaz olduğunda işler biraz karışıyor. 2. ayı beklemek sanırım en garantisi olacak. Fanus projenize yazma fırsatım olmadı ama denk gelmişken söyleyeyim müthiş bir çalışma olmuş. İştahımı fazlasıyla kabarttı fanuslara karşı. Elinize sağlık.
Saygılar.
Albino Ful Platinum Lepistes
[QUOTE=tosyalı]Şuan belki erken olabilir en kolay yöntem dışkı yaptığı kısımda siyah nokta varsa dişidir. [/QUOTE]
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 10 günlükken bile ayrım yapılabildiği söyleniyor. Amacım dişi ve erkekleri ayrı yerde büyütmek. Bunun için şimdiden ayırmama gerek var mı? Yoksa biraz daha göze gelmeye başladığında ayırsam dişilerin döllenmesini engellemiş olur muyum?
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.