ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgur54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2014 01:10
Son Ziyaret:
08 Ekim 2015 23:40
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür öğreten
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özgür öğretmen

SON 10 MESAJI

Plati Yavrularını nereye Koyayım?
Selamlar senin de yukarıda dediğin gibi pet şişeye bol delik delip bir yavruluk yaparsan yavrularını günde 4-5 defa az olmak kaydıyla kabuksuz artemia veya yavru büyütme yemi ile 2 ay burada beslersen  yavrularını sağlıklı ve çabuk büyütürsün ben öyle yapıyorum  selamlar. 
Jebo dış filtre kullananlar
Selamlar 200lt akvaryum için dış filtre almak istiyorum jebo marka dış filtre kullananların ve başka marka tavsiyesi olanların yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler. (sessiz olması önemli)
balıklar 1 er 1 er ölüyor
Yapacak hiç bir şey yok bence bekleyeceksin kalan sağlar senindir. Ama soğuk su koymaya devam edersen balıklarının hepsini kaybedersin. Su akvaryum suyuyla aynı ısı da olmalı
Lepistes kuyruk erimesi için antibiyotik önerisi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Lepisteslerim de yavrular dahil kuyruk erimesi oluşuyor. Fakat ölen daha olmadı eczaneden alıp antibiyotik kullananları duymuştum (Kemicetin) fakat artık üretilmiyormuş farklı ilaç kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:8 ad platy

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Artemia nasıl çıkarılır
Ali kardeşim sağ olasın. havaya gerek yok peki sıcaklık ne kadar olacak? tuz bir yemek kaşığı tepeleme dolu mu? yoksa silme mi? ne kadar zamanda çıkar? Ayrıca orijinal setlerde de hava veriliyor galiba.
Artemia nasıl çıkarılır
Arkadaşlar selamünaleyküm. Dün ilk defa Rotifish marka Artemia aldım fakat tuz ve artemia oranı nasıl olmalı, hava şiddeti ne kadar olmalı bilgim yok (araştırıp plastik şişeden  bir düzenek yaptım) tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum saygılar.
RREA Full Red Yavrularım
Maşaallah çok güzeller.Benimde 30lt akvaryumda yerli 6-7 haftalık yavrularım var fakat daha çok küçükler. Neyle besliyorsunuz ve kaç lt akvaryumda. sağlıklı balıklar.
kuyruk kısması?
Arkadaşlar ben 40lt de 50 60 büyük boy lepistes besleyen arkadaşları gördüm ne bir hastalık, ne kuyruk kısması, nede ölüm adam ayda bir kafasına göre su değişimi yapıyor dinlendirme filanda yok suyun rengi yeşilimsi bir hal almış. İçinde cüce vatoz yavruları da var(2cm)15 kadar görmesem inanmazdım ama kendi gözlerimle gördüm hiçbir katkı kullanmıyor tuz dahil çeşmeden dolduruyorum gidiyor diyor. O yüzden sık su değişimi iyi bir şey değil her hastalık su değişimlerinden oluyor. Benim yavrularımda da kısma var zamanla düzeliyor BİYO ICHTHYO kullandım ama kuyruk erimesi olan damızlıklara iyi gelmedi bence fazla özen gösteriyoruz saldım çayıra taktiğini uygulamak lazım.3 gün önce 20 tane lepistes aldım gölcükten bir üreticiden balıkları alıştıra alıştıra akvaryuma attım şuan 7 tane kaldı kalanlarda pek iyi değil. Adamlar ilaçlı tuzlu sularda üretim yapıyor sıfır bakteri sonra biz alıyoruz bakteriyi görünce bağışıklık olmadığı için hepsi ölüyor bu akvaryumcular içinde geçerli onların akvaryumlarında hep görüyoruz ölü balıkları o yüzden kendi balığını kendin yetiştir suyla da fazla oynama derim.
ozgur542014-05-01 15:58:41
Silinebilir
Emir kardeşim akvaryuma koyduğun su en az ik igün dinlenmiş ve akvaryumla aynı sıcaklıkta olmalı yoksa balıkların hastalanır. suyu akvaryuma ağır ağır koy ki balıklar etkilenmesin ve su değişimini belli bir düzene koy ki balıkların buna alışsın. Mesela haftada bir %20-30 veya haftada iki kere %15 gibi. Balıklarının hasta olduğu kesin yem yemiyorsa bir kenera çekilip saklanıyorsa yapacak bir şey kalmıyor ilaçlar falan bir sürü uğraş kurtulan çok nadir İNŞAALLAH seninkiler kurtulur forumdan hastalıklar hakkında daha iyi bilgi alabilirsin bence araştır kolay gelsin.  
Ichthyo nasıl kullanmalıyım
Tamamdır Ahmet kardeş teşekkürler. Balıkları boştaki 10lt  akvaryuma aldım ilacı uyguladım balıklarda çok sürtün me var ilaçtan mı acaba?  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.