ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmaslan06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
64
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2014 13:39
Son Ziyaret:
17 Haziran 2020 17:43
Toplam Mesaj:
141 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aslan KUYUCU
Doğum Tarihi:
04 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aslan KUYUCU

SON 10 MESAJI

Yakın Çekim Ostracoda
Benim tanklarıma da birden gelip çoğaldılar lepistesler yemiyor bunları. Nasıl kurtulurum bu ostracod lardan.
ostracoda dan nasıl kurtulabilirim?
Ben de muzdarip im bu canlılardan. Maalesef lepistesler bu canlıları yemiyor. Kabukluymuş sanırım o yüzden yemiyorlar. Çözüm bulan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Su Piresi Kültüründe Bilinmeyen Canlılar
Bu ostracod ları canlı yem olarak lepisteslere verebilir miyiz.
Bunlar Salyangoz Mu
Ostracod sanırım onlar. Şu an benim başımda da aynı sıkıntı var. İçinde su olan boş akvaryumumda kendiliğinden üremeye başladılar. Lepistes balıklarıma canlı yem olarak versem olur mu acaba. Yerler mi ya da balıklara bir zararı olur mu
Tiger Endler
Serkan hocam gerçekten çok güzel balıklar. Ben de yakın zamanda tekrar bir tank kurup bakmak istiyorum. Çok güzel ve kaliteli varyeteler besleyip hobinin hakkını veriyorsunuz.
Ankara Etimesgut Ta Üretimhane İçin Ortak
Arkadaşlar merhaba. Ankara'da Etimesgut ta oturuyorum. Yıllarca lepistes beslemiş biriyim. Evimde ufak çaplı üretim yapmışlığım da var. İşlerimin yoğunluğundan dolayı hobiye ara vermiştim. Şu an yoğunluğum pek kalmadı yeniden hobiye dönmek ve üretimhane kurmak istiyorum. Bu işi de bu hobiyi seven ve birbirimizin yükünü hafifletecek bir arkadaşla yapmak istiyorum. Düşünen olursa görüşmek isterim.
Lepistes Çaprazlama Fikir Alışverişi
Link http://www.lepistes.org/index.php?action=printpage;topic=10051.0
Bu şekilde çıkıyor. Fotoğrafları göremedim ben, konu zaman aşımına uğramış sanırım. Ama yazışmalara bakabilirsin.
Lepistes Çaprazlama Fikir Alışverişi
Burada önemli olan sabredebilmek inşallah sıkılmadan bu işin sonunu getirir ve güzel varyeteler çıkarırsın. Bizde fotoğraflarına bakıp gururlanırız. Başka bir forumda Orhan Özger Bey'in metal black lace benzeri bir varyete çıkarma çabası vardı. Gayet güzel bir balık çıkmıştı ortaya. Ona da bir bak derim.
Lepistes Çaprazlama Fikir Alışverişi
Uğur Bey merhaba,
Benimde daha önce çaprazlama ile ilgili bir çalışmam oldu. Metal Blue grass erkeği ile moscow dark blue dişisini çaprazladım. Ama benimde 100 lük bir tankım vardı. yavru aldım ama sonuçları göremeden tankı dağıttım. Tek tankla yapılabilecek bir çalışma değil bu. Çaprazlama işi için belki de onlarca tankınızın olması gerekli. Başlangıç olarak özellikle dişiyi seçerken hiç döl almamış bir dişi seçilmesi gerekli ve kanının sağlma olması gerekli (varyetesinin tüm özelliklerini taşımalı). Moscow kanı erkekten geliyor, bu yüzden erkeği moscow blue veya dark moscow blue seçebilirsiniz. Philip Shaddock'un Lepistes genetiği adlı bir kitabı var. İnternette çevirileri de var bu kitap da size yardımcı olabilir.
Dediğim gibi erkeği dark blue moscow dişiyi de bence daha açık renklerde bir varyeteden seçiniz (Yellow lace, king cobra vs.).
Çaprazlamanın sonuçlarını görebilmeniz için uzunca bir süreye ve bolca tanka ihtiyacınız olacak. Biraz zorlu bir süreç. Umarım yılmadan bu işin sonunu getirisiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.