ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sajika
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2014 20:25
Son Ziyaret:
03 Şubat 2015 22:53
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nejat Sarı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
Bilen beyin dediği gibi konumuz cüceler, fakat hobici arkadaşlardan balık almak için yırtınan biriyim, hatta bu başlık altında yazan iki-üç kişiye bana balık gönderebilirmisiniz diye çok yoğun bir şekilde uğraşmama rağmen, il dışı gönderim yapmıyoruz veya balıklar şimdilik küçük ben sizi sonra ararım deyip bazı arkadaşlar beni geri çevirdi. sonra bir baktım aynı arkadaş bana vermediği balığı başka bir arkadaşa vermiş, ancak verdiği arkadaş gelip almıyor. Biraz hobici işi sıkıntılı ve burada ben yıllardır dışarıdan izliyordum şimdi yazmaya ve üye olunca gördüm ki bayağı kapalı devre bir ilişkiler ağı var. Bu herkesin hakkımı istediğine balık verip, vermemek tabiyki hakkı ama bu şekilde dar bir çerçevede kalıyor işler benim en azından kısa sürede gördüğüm o. Teşekkürler, tebrikler ve ne yazikki artı birler bile ona göre veriliyor. O nedenle yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi akvaryumcu en iyisi, kaprisi yok, aadam para kazanmak zorunda ve seni de tutmak istiyorsa elinde seninle çok güzel ilişkiler de kuruyor. Bu söylevim sadece genel bir değerlendirme olup, kimsenin alınmamasını ve bu başlık altında itilip yalnız kalmamayı temenni ederim.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=bilentungul][QUOTE=sajika]
Arkadaşlar, aşağıdaki linkte dicrossus filamentosuslarla ilgili geniş bilgi içeren uzunca bir tartışma var. Tartışmaya ünlü Apistocu Mike Wise'de dahil oluyor. Link:

http://www.apistogramma.com/forum/threads/dicrossus-filamentosus-sexing-and-advice.17631/ [/QUOTE]
 
Başlıktaki balıkları biraz daha inceledim(ufak hallerini), Mike'ın yorumlarını es geçelim derim ancak adamın paylaşımları ve evreleri fotoğraflaması vs. gerçektende elinde bu balıktan olanlar için oldukça iyi bir yol gösterici gibi duruyor.
 
Sonradan eklediği balıklar da bendekiler gibi cinsiyet ayrımı problemleri var ve ben olsam başta bir çoğuna "dişi" diye oy veririm(-ki bendekiler hep dişi diye düşünüyordum bu yazıyı okuyana kadar) adamın elindekiler büyüyünce sadece tek dişi çıkıyor.(Birde su şartları cinsiyette etkisi tartışmalarını biliyorsunuz, adamın su şartlrı sanki dişi çıkması gerekirmiş gibi duruyorken bu olmuş.)
 
Şimdiye kadar ki dicrossus filamentosus gözlemlerini söylersem, şimdiye kadar ufacık birbirlerini dürtmeler dışında bir sıkıntı yok. Endler ler ile birlikte yem kapma telaşına giriyorlar ancak pul yemi daha çok seviyorlar(bu beni biraz şaşırttı.) Yada bendeki NLS yemin zamanının geçtiğini anladılar
 
Okuduğum kadar utangaç değiller fakat bunun en büyük sebebinin tank arkadaşları olduğunu düşünüyorum.
 
Kendime dallar bulmam lazım tank içerisindekilerle uyumlu olarak çünkü yaprak ve dalların çevresinde gezinirken daha bir güzel duruyorlar (eminim daha da güvenli hissediyorlardır.)
 
Elinde başka bu balıktan olan arkadaşlar kimler ? Bana özelden mesaj atabilirler mi ? Bir liste oluşturmak istiyorum eğer sizlerde yardımcı olabilirseniz.
Bu sayede elimizdeki dişi/erkek oranını, balıkların tepkilerini(yem, su şartları, tank arkadaşları vs.) kayıpların olması durumunda birbirimize destek çıkmayı ve gerekirse değiş-tokuş yapmayı ve üretimi konusunda birbirimize yardımcı olmayı isterim.
[/QUOTE]

Bilen bey, bir de  bu arkadaşın dicrossus serüvenin de siz de dikkat etmişsinizdir, sizden farklı olan bir şey var. Sizin balıklar bildiğim kadarıya F0, bu kişininkiler ise akvaryum ortamında üretilmiş F1. Bu anlamda da bazı farklı durumlar olabilir diye de gözlemlenebilir sizin ve bu serüvendeki balıklar.  
sajika2014-11-04 11:41:25
Cüce Amerikan Dünyası
Arkadaşlar, aşağıdaki linkte dicrossus filamentosuslarla ilgili geniş bilgi içeren uzunca bir tartışma var. Tartışmaya ünlü Apistocu Mike Wise'de dahil oluyor. Link:

http://www.apistogramma.com/forum/threads/dicrossus-filamentosus-sexing-and-advice.17631/
Killifishler Cüce Amerikanlarla Beslenir mi?
Golden dediklerindendi, hocam çok sevmiştim, ancak bir kaç görüşme ve internette iyice araştırınca, artık sonraki olabilecek sıkıntıların ne olacağını az biraz tahmini aşan duruma gelince, dün geri verdim balıkları. Hayırlısı... 
Cüce Amerikan Dünyası
video açılmıyor Bilen bey...
Cüce Amerikan Dünyası
Dorsigeraları yeni mi aldınız Uğur bey, sakıncası yoksa özelden bildirme şansınız var mı? Cenk Bildir2014-10-30 15:26:47
Cüce Amerikan Dünyası
Evet, Uğur bey...
Cüce Amerikan Dünyası
Kendimi Battal Gazi gibi hissettim şimdi ben. Şaka bir yana ben iki aydır Dorgisera arayacağım diye akvaryumları boşalttım, bir çift için, bir de genel olmak üzere iki tankım hazırda bekliyor. Artık bir karar vermem gerek zaten, bu hafta sonu balıkların olduğu yere gideceğim. Bir düzineden fazla varmış. Bakalım sağlıklı iseler ve dendiği gibi o mavi noktaları ve haleleri dendiği gibi beni de cezbederse, 4-5 tane almayı düşünüyorum. Ama tekrar aklıma takılan yabancı bir sitede üretim serüvenini okudum, üretim tankında PH 5,2 gibi bir şey diyordu. Hayırlısı...
Cüce Amerikan Dünyası
Bu balık şu an Ankara'da da satışta, ancak biz sizler gibi cesaret edemiyoruz hocam. Hem balıklar çok küçük, hem de Bilen bey'in dediği gibi 7,2, değil benim ki son gayretlerimle PH 6,2-6,4 aralığına indi ama balıkla ilgili okuduklarım korkutuyor beni (Canlı yem devamlılığı, tank arkadaşlarındaki kısıtlar ve ısı aralığının darlığı vs.). Endişem, hayvanların parası değil de bu tip nadir gelen balıkları heder ederiz diye. Bu işi profesyoneller yapsın isterim. Bilen bey çok cesur Maaşallah (yazdıklarından çıkarımım bu). Sizdeki su değerleri nelerdir acaba Gürcan bey? sajika2014-10-30 14:09:19
Killifishler Cüce Amerikanlarla Beslenir mi?
Merhaba... Ben severek bir çift Killifish aldım. Çok hareketli ve barışçıl görünüyorlar. Amerkan cichlidlerimle aynı karma tankıma koydum. Sorun yok. Tabiyki sabah yem atarken çok seri olmaları ve ok gibi fırlayarak diğer balıkları korkutmaları bugünkü ilk beni düşündüren şey oldu. Ancak ciddi olarak araştırdığımda bu hızları haricinde en önemli sorun çabuk büyümeleri olduğunu gördüm. Forumda, yorumlarda, başka yerlerde boylarının 15 cm.yi bulabileceği ve bunu çok kısa sürelerde olabileceği gibi bilgiler gördüm. Acaba ne yapsam, cüce Amerkanlarıma bir zararları olur mu onların yem yemesi vs. engel olurlar mı, ya da 15 cm.lik balık bir dominant tavır takınırsa akvaryumda neler olabilir. İyi günler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.