ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ElendiL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2015 19:31
Son Ziyaret:
10 Ocak 2016 21:57
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan Özekici
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Burdur
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

     Ramazan Özekici
Sarı,bayez prenses ve iceman

SON 6 MESAJI

Prenses Balığım sakatlandı
İnşallah. Kendi bolgesine gelen diger baliklari bile kovuyo :)ElendiL2015-03-10 17:18:17
Prenses Balığım sakatlandı
Bende bilmeden sakatladığımı düşünüyorum çünkü balıkta hiçbir hastalık belirtisi yok gayet sağlıklı.
Prenses Balığım sakatlandı
Canlıdaki Belirtiler:yüzememe

Akvaryum Kapasitesi (litre):90

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:iceman,demasoni,midye

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre sistemi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada 1 su değişimi akvaryumu full temizledim dış filtre takacağım için

Akvaryumum sürekli kirleniyordu bende dış filtre aldım ve tankı full temizledim o arada balıkları ayrı yerde tuttum birgün sonra balıkları akvaryuma koyduğumda beyaz prenses balığımın kuyruğunu sallamadığını sürünerek yüzdüğünü farkettim. Balıkta hiçbir hastalık belirtisi yok yemde yiyor dışkısınıda yapıyor sadece kuyruğundaki yüzgeçleri açamıyor ve gövde altındaki yüzgeçlerini hiç kıpırdatamıyor videodan bakabilirsiniz . Bu balık iyileşirmi arkadaşlar işte 1 hafta olduktan sonra videodaki gibi dik yüzebiliyor ama yine tabana düşüyor canım acıyor bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
http://youtu.be/G0FBWmwbg4oElendiL2015-03-10 03:03:30
Balıklarımda benek ve stres oldu
İlacı attıktan sonra akşam işten eve geldiğimde balıkların biraz düzeldiğini farkettim. 30cc yanlışlıkla 300 yazmışım 😊ilaca. Şu anda yavrular yani 90 lt de sıkıntı olurmu yine de.karantina için yedekte bir akvaryumum ne yazıkki yok balıkların geneli benek olmuş durumda. Şimdi ben dış motor geldiğinde akvaryumu herşeyini full temizleyip birkaçgün bekletip balıkları eklesem sıkıntı olur mu acaba? Sanırsam hastalık hepsine yayılmış çünkü.
Balıklarımda benek ve stres oldu
Herkse merhabalar. Şimdi ben yaklaşık 1 aydır balık bakıyorum japonla başladım sonra arkadaşıma verdim ben sarı,beyaz prenses vatos almıştımve 3 yunus vardı vatos hariç diğerlerinin boyları 3 cm balık yavruları.Akvaryumum 90 lt yaklaşık olarak.Yaza doğru 500ltlik akvaryum kuracağım onuda belirteyim. Şimdi benim sorunum ilk balıkları aldım herzaman ki gibi poşette 5 dakika beklettim sonra akvaryum suyundan poşete su ekledim alışmaları için ve sonra blaıkları akvaryuma saldım Japonların suyu duruyordu akvaryumu temizlemedim. Hiç problem olmadı. İyilerdi yani.2 hafta sonra su ve toprak aşırı kirlendi dış filtrem olmadığı için ve dipçekimi yaparak %30 su değişimi yaptım güneş ejerjisinden doldurdum suyu dinlenmiştir diye ve suyu kattığımda yunusun biri direk hızlı hareketlerle yüzdü ve öldü. Sonraki gün diğer yunusa baktım heryeri beyaz benekti ve sabaha oda öldü.Diğrelerinde sıkıntı yoktu. Sonra ben 7 iceman ve 2 tanede frenatus albino aldım ve bu albinolar prensesleri kovaladı toprağa inemiyolardı ve diğer bigün baktığımda vatosun kuyrugundaki siyah katman yoktu kızarmıştı ya prenseler kemirdi ya da kaa tuzu yaptı bilmiyorum hemen stres sorunu diye vatosla albinolarıda sattım.Şimdi sadece prenseslerle icemanler var toplamda 17 balık. En büyük yavru sarı prensestede benek farkettim ısıyı yükselttim kaya tuzu koydum akşamları 1 avuş kadar 4-5 gündür böyle yapaıyorum.Bugün de intertten aldığım (Biyoteknik Ichtiyo 50cc Beyaz Benek İlacı ilaçtan 30cc kadar döktüm akvaryuma masmavi oldu. Şu an balıklarda ilk benek olan balıktaki benekler azaldı bu seferde diğer balıklarda benek var.Tedaviyi hala yapıyorum.Tabi doğru yapabiliyorsam.Şimdi balıklardaki sorun hepsi içfilteve ısıtıcı yanyana orada toplanıyorlar yem atınca yemi kapıp kaçıyorlar yine filtrenin oraya. Sorun nedir acaba tecrübeli arkadaşlar yardım edin doğru mu yapıyorum. Birde dış filtre aldım onu takmadan komple akvaryumu temizleyeyim diyorum bi sakıncası olur mu acaba ?
ElendiL2015-02-18 12:31:52
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
S.a herkese bende yeni hobiciyim. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.