ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M. Musafa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2015 12:43
Son Ziyaret:
04 Eylül 2016 16:57
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Mustafa BAYRAKTAR
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Mustafa 64x21x30 (Bitki)

SON 7 MESAJI

Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
[QUOTE=burakzzz]Öncelikle Mert kardeşimi, hem konuyu açtığı ve bizi bilgilendirdiği için, hemde okuduğum 29 sayfa boyunca sergilediği saygısı, sabrı ve üslubu için tebrik ederim.

Sistemimden bahsetmek isterim ki verilecek cevaplarda daha sağlıklı olur. Resimlerde de görüleceği üzere ciklet tankımdaki anubiaslarımı kurtarmak adına mini japon balığımın olduğu tanka (35x15x22 yaklaşık 10-11 lt) budadım ve aktardım. Akvaryumda ayrıca mangrow köküne sarılı java moss var (ayrıca kısa arka kenara moss duvarı yapma gibi bir planım var). Atman hf 100 şelale filtre ve aliexpressden aldığım 48 ledli bir aydınlatmam var ki ben ışığın fazla olduğunu düşünerek birkaç sıraya bant çektim. Tankta yaklaşık 10 aydır aynı boyda olan minik bir japon balığı ve yaklaşık aynı boylarda birde albino cüce vatoz bulunmaktadır. Bu bitkilerin CO2 ihtyacı çok düşük biliyorum ancak gelişim hızlandırmak adına mayalı sitem ile tanka CO2 vermek istiyorum. Süreçle ilgili anlamadım bir şey yok baştan sona 29 sayfayı okudum ve bir çok soruya cevap buldum. Ancak aşağıdaki konularda tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim.

1- Tank yaklaşık 10-11 lt ve sadece atman hf 100 kullanıyorum. işin içine CO2 girmesi balıklara zarar verir mi?
2- Sitemi Kapatmak Yerine geceleri difüzör ile birlikte akvaryum dışında bıraksak olur mu?
3- Böyle bir tank için ne kadar CO' vermek gerekir (damla/saniye Bazında) ve bunu nasıl ayarlayabilirim.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Burak

1. bu sistemi kullanan bir çok kişide balık ölümü olduğunu biliyorum. Sizin akvaryumunuzun da baya bi küçük olması ve bu sistemde co2 çıkışının özellikle ilk günlerde fazla olması balıklara zarar verebilir düşüncesindeyim.
2. dif. dışarı çıkarmak her gece akvaryumla uğraşmanıza neden olur. yorulur ve bıkabiirsiniz. ayrıca co2 israf olur.
3. ben bu akvaryuma balık ölümleri göz önüne alınarak co2 gerekmeyen bitkiler ekmenizi tavsiye edebilirm. yok illaki co2 isteyen bitki ekmek istiyorum dersenizde mayalı sistemi değil verimi çok düşüktür ama tüplü sistem tav. ederim.
selamlar iyi çalışmalar

[QUOTE=ReprimonD]Merhaba,

Yeni konu açmadan buradan sorayım dedim.Yaptığım mayalı sistem gaz çıkarıyor ama hortumun ucuna en ufak bir şey taksam bile gaz çıkışı duruyor.
Son olarak sigara izmariti taktım hava çıkışı tıkandı. Filtreyi kese kese 10/2 sini taktım son çare zar zor baloncuk çıkartıyor.Ayrıca şişenin ağzına kadar köpük oluştu.

Ne yapabilirim ?[/QUOTE]

mayanın köpürmesi oranlarda değişiklik yaptığınızı ve uyarılara dikkat etmediğinizi gösterir. Normalde köpürmez. uyarılara dikkat ederek ve ölçülere uyarak yeniden yapmanızda yarar var.
izmarit sağlıksız bir yöntemdir. co2 yazık olur. tavsiye ed,len difizörle daha iyi verim alırsınız. gaz çıkmıyorsa kaçak var demektir. kaçağı önleyecek tedbir almalısınız.
selamlar
Atman Hf 600 Yerine Hangi Fltre
Değerli Arkadaşlar
Formlarda okuduklarım çerçevesinde yaklaşık 40 lt akvaryumum için Atman HF 600 almaya karar vermiştim. Akvaryumum için fazla debiye sahip olduğunu biliyorum ama gerek bazı eklemeler yapma gerekse ileride eğer daha büyük bir akvaryuma geçersem orada kullanma amacıyla bu filtreyi tercih etmiştim. fakat sitelerde satışını bulamıyorum üretimden kalktığı ifade ediliyor. Tecrübelerinize dayanarak
Atman hf 600 özelliklerine sahip
satışta olan
sessiz çalışan
fiyat önemli değil
hangi şelale filtreyi tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkür ederim
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
[QUOTE=Canertomruk]Güzeş çalışma olmuş . Elinize sağlık . Bende bu çalışmaya göre 1 lt lik limonata şişesinde 1 bardak şeker 3 çay kaşığı ile yaptığım karışımı hava taşı ile akvaryuma ekledim . Gece kapağı açmak durumunda kalıyorum . Bitki yoğunluğu ve canlı sayısı pek fazla olmamasından dolayı . Canlıları tehlikeye sokabilir düşüncesiyle .

Akvaryumuma gelicek olursak 38 adet neon tetra 2 çöpçü bir vatos var . bitki ise anubias ve glosso . İlk bitkili akvaryumum olduğundan biraz deneme yanılma oluyor . Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.[/QUOTE]

Merhaba
Caner bey,
1,5 lt pet şişe için önerilen ölçü 1 bardak toz şeker ve 2 çay kaşığı maya iken siz bunu 1 lt pet şişe için 3 kaşık yapıyorsunuz. Sizin ölçülerinizd İlk başta Co2 fazla çıkar onra birden azalır. Bu nedenle ben ölçüleri azaltmanızı tavsiye ederim. (1 bardaktan daha az şeeker ve 2 çay kaşığından daha az kuru maya mesela).
Bitkilerinize bakacak olursak bildiğim kadarıyla anubias zaten co2 ihtiyacı çok fazla olan bir bitki değil
İyi günler
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Cevabından ötürü Maviyeşil Ufuk Beye teşekkür ederim.
Cevabınızda şelale filtrenin, Co2 açısından verimli olmadığını belirtmişsiniz. Işıklar içinde sürenin önemini vurgulamışsınız.

1. Eğer ışıkları 4 saat açık, 2 veya 3 saat kapalı ve 4 saat açık sistemi ile çalıştırsam ve ışıklar açıkken şelale filtreyi kapatsam, ışıkların kapalı olduğu gece süresince de en kısık ayara getirsem C02 çözülümünü ve yosun oluşumu vs nasıl etkiler. akımı çok fazla olan iç filtreyi kaldırıp şelale almıştım.

2. Vortex i kendim yapamayacağımı anlayınca Ista 3in1 sipariş verdim. Sizce diğer sistemlerle karşılaştırınca .çzünürlüğü yüzde kaçtır mayalı sistem+3in1.

3. Şu an Sobo wp 606h Şelale filtre kullanıyorum ileride Co2 için iç filtre almak istesem. Akvaryum şartlarımda (Bitkili+40 lt+mayalı sis) hangi model marka ve özelliklere sahip spesifik bir tavsiyede bulunur musunuz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Cevabınız için teşekkür ederim Maviyeşil. kendim yapacağım mayalı sistem için ısta 3in 1 yerine vortex diffüzörü mü tavsiye ediyorsunuz? bu durumda vortex diffizörü kendim nasıl yapabilirim.
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Değerli Arkadaşlar,
Öncelikle konuyu gündeme getiren Mert beye ve katkıda bulunan diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Benim gibi yeni başlayanlar için en ufak bir ayrıntı bile önemli olabiliyor. ben bir yıldır 40 lt akvaryumda üç beş lepistes, zeytin, limon, eleoda, gül gibi bitkilere baktım. Geçen hafta sipariş verdiğim, Ludwigia Brevies, Ammania senegale, ammania gracilis, L,mnophila aromatica ve Eleocharis Parvola için Co2 nin ne kadar önemli oldğunu fark edince konu ile ilgili araştırmalara başladım ve bu forma ulaştım. Konumuzun mayalı sistem olduğunun farkındayım ama sağlıklı bir akvaryum için aydınlatma, filtre, taban malzemeleri, gübre ve cinslerin birbirinden bağımsız olamayacağını düşünüyorum.

Akvaryum şartlarımın daha iyi nasıl olabileceği ile ilgili değerli görüşleinizi merak ediyorum.
1. Öncelikle olarak Ista 3in1 (small) sipariş vereceğim ama içine nasıl su doldurulduğunu anlayamadım. Kutusunda kurumla ilgili bilgiler var mı acaba? Neresinden açıp, neresine nasıl bir su koymamız gerekiyor.
2. Akvarum ölçülerim 64x21x30 ve Şelale filtre kullanıyorum. Uzunluğa bakıldığında filtrenin altına koyma imkanı olmadığından difzr koyacak en uygun yer neresi olmalıdır?
3. Şu an balık düşünmüyorum içindeki bitkiler göz önüne alındığında Co2 için sıcaklık kaç olmalıdır?
4. Aydınlatmada Sun Glo 15, Power Glo 14 ve Sun Glo 20 akvaryum plastik kapağa monte edilmiş durumda. Bitkiler ve Co2 için ışıklandırmanın değerlendirilmesini nasıl buluyorsunuz?
5. Son olarak da mayalı sistem yapıldığında gaz, up aqua a-163 reaktöründen verilebilir mi?
Cevaplarınız için ayıracağınız değerli vakitleriniz için şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]M. Musafa,2015-06-23 13:44:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.