ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hrnzn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2015 12:57
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2017 14:01
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hrn&nzn
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun Istanbul

SON 10 MESAJI

Ağız Fungusu Mu Mantar Mı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178616/image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178616/1_image.jpeg[/IMG]
Arkadaşlar herkese selamlar bir çift sajica beslemekteyim erkek balığımın ağzında bir beyazlık oluştu birden çözemedim ne olduğunu sizce mantar mı ağız fungusu mu ayrıca ne yapmam gerekecek tedavi için yardımlarınızı bekliyorum
Şu ana kadar ilaç hiç kullanmadım sadece biraz önce bir buçuk kaşık salamura tuz attım ayrı bir tankım maalesef yok
İmzadaki akvaryum canlı doğuranlar için [EDIT]hrnzn,2016-03-06 01:23:01[/EDIT]

Bir bilgisi olan yok mu acaba
Sajica
İmza bölümündeki canlı doğuran baıklarım içindi. Armağan bey yeni verdi balıklarını ve 65 lt akvaryum. Eş tutmuş çiftim ve yavrularım var şu anda. ilk defa bir başlangıç yapıyorum ve murat bey yazdıklarınızdan dolayı teşekkür ederim çok güzel gözlemlerinizi ve tecrübelerinizi aktarmışsınız.
yemlemesini siz hangi aralıklar ile nasıl yapıyordunuz. çeşitleri nasıl dağıtıyordunuz acaba
Sajica
Herkese merhaba. Forumda armagan bey 2 adet yetiskin 1e 1d ve yavrulari olan sajicalarini verdi. Simdi ben bu guzel baliklarin formunu korumak hastaliklardan uzak tutmak icin kaliteli yemlerle iyi bir sekilde beslemek istiyorum. Bu baliklar hakkinda yeni yeni bilgi sahibi oluyorum. Eger bu konuda yardimi dokunacak bir arkadasim olursa sevinirim. Bir haftalik ornek yemleme sekli sabah aksam hangi yemleri verebilirim yem markalari ve duzeni hakkinda yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden herkese tesekkurler.
Bir Teşekkür
Herkese iyi hobiler. Forumda armaganb nicki ile bulunan Armağan beyefendiye bu vasıta ile bir kere daha teşekkür etmek istedim . Kendisi sıcakkanlılığı ile dürüstlüğü ile gönlü bol olması ile yardımseverliği ile bugüne kadar yapmış olduğu bu keyifli hobiyi noktalayarak ücretsiz bir şekilde ne var ne yok herşeyini bir kuruş bile talep etmeden sajica balıklarını eş tutmuş ve yaklaşık 100e yakın yavruları ile birlikte bana vermiştir. Buradan kendisine tekrar teşekkürü bir borç bildiğim için yazmak istedim. Bu forum sayesinde böyle bir kişiyi tanıdım. Umarım herşey gönlünce olur.
Ayrıca bu yavru sajica balıkları için irtibata geçmek isteyen arkadaşımız olursa bana öm den ulaşabilir.Bende armağan beyin sayesinde aracı olurum ve herkese yardım etmeye çalışırım. Paylaşmanın her daim güzel olması dileğiyle ve nice dostluklara.
[EDIT]hrnzn,2016-01-25 21:31:51[/EDIT]
Lepistes Yumurtaları Kuluçka Makinasıyla Çıkarmi
Senin ne demek istedigini anliyorum. Benimde basima gelmisti. Balon molilerim vardi. Dedigin gibi dogum yapiyordu. Seffaf bir sekilde gorunen sulu yumurta sekilde gorunen dogumlar. Bu forumda bende yazmistim ama herkes çok fikir yurutememisti. Ama senin dedigin gibi durumda maalesef artik onlar yasayamaz. Bir gun sonra hicbir kalintisi kalmayacak beyazliktan baska.senin soylemek istedigin Kulucka makinesi mantigini anladim bende arastirmistim zamaninda ama olmuyor maalesef o sekilde. Simdi sorunlarin sebebini soyleyim sen ona gore arastir. Balik genc olabilir yukarıda soylenilen gibi. Dogum icin anladigim kadari ile acele etmis sicakligi arttirmissin bundan kaynaklanmis olabilir. Erkek lepistesinde bir sorun olabilir. Disi de stres yapmis olabilir. Yada disi baliginda da rahatsizlik olabilir.O yuzden sen simdi onumuzdeki ay dogum icin tekrar bekle ve diger lepisteslerinide gozlemle. Baligin ve diger baliklarin ixin akvaryum suyuna veya yemine vitamin eklemesi yap. Dogum yapan baligininda kendine gelmesini bekle.Eger digerlerinde boyle bir problem olursa erkekte bir sıkıntı olabilir. Akvaryuma cok mudahale etme mumkun mertebe birak balik kendi haline dogursun. 2 tane fazla yavru alacagim veya dogumun zevkini alayim derken maalesef baliklara iyilik yapmiyoruz. Umarim yardimci olmusumdur. Benim baloiklara gelecek olursak iki ay ayni sekilde dogum olunca maalesef degistirmek zorunda kalmistim.
Sorun Ne Anlayamiyorum.
Onur bey cok tesekkur ederim. Baligimi ayirdim bugun flagly aldim. Aksam isten donunce uygulayacagim digerlerine de sarimsakli yeme devam ederim umarim digerlerine gecmeden hallederim.. Su degisimini de bu arada dediginiz gibi uygulayim. Sonucta severek yaptigim bir is. Birde can sonucta. Ogrenmeye ve bilgilenmeye calisiyorum. Basima gele gele. Umarim atlatir bir daha tekrarlamatiz. Tekrrar tesekkurler.
Sorun Ne Anlayamiyorum.
Teşekkür ederim. diğer balıklarımda sürtünme olunca onlarda da vardır diye düşünüyorum. yem yemeyeni ayırdım yarın ilaçla tedavi etmeyi deneyeceğim. diğerleri için bakalım izleyip göreceğim şu anda
Sorun Ne Anlayamiyorum.
Anladim. Cikmadik candan umit kesilmez diyelim. Ben deneyecegim flaglyi yarin. Peki tankta diger baliklara bulastiysa ne yapabilirim su an 30 lt akvaryuma aldim hepsini. Kötü durumda olan yem yemeyen baligimi baska bir karantinaya aldim. Ana tankta balik hic kalmadi.Ana tanka eklemeden once diger baliklari sizce ne yapmaliyim onur bey eger onlarda da varsa boyke bir rahatsizlik Paraziti ana tanka bulastirmadan tekrar nasil ana tanka alabilirim. Fikriniz cok onemli bnm icin.
Sorun Ne Anlayamiyorum.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Erkek platim yem yemediği için bu aralar dışkısını göremiyorum. Diğer balıklarımda beyaz dışkı çok göremedim. ara ara oldu ama normale döndü. sera vipan yem veriyorum sabah. akşam tetra nın bitkisel yeminden veriyorum. canlı yem hiç vermedim. sarımsaklı yemde verdim. ama erkek platim ağır durumda rahatsızlıkta artık yemde yemiyor. diğer iki dişi platimde yem yiyor ama sonra çok yüzmeden dipte yada su üstünde öylece duruyor. lepisteslerde çok sık olmasada yere veya filtreye sürtünüyorlar. tuz kullanırsam eğer direk tanka mı atmalıyım. vatozum var onu ayırmalımıyım. ouick tuz tablet var onu kullansam olur mu. yavrulara bir zararı olurmu acaba. birde iç veya dış parazit tedavisi içn en etkili yöntem sizce nedir. direk tankta uygulayabileceğim. çünkü hemen hemen hepsinde bu rahatsızlık var. yardım ederseniz çok sevinirim.
Sorun Ne Anlayamiyorum.
Herkese merhaba. Yaklasik 2 haftadir bir problem var anlayamiyorum. Tankim 55 lt 1e 3 d plati. 1e 2d lepistes 1 cuce vatoz 1 copcu var. Erkek platim iki hafta once dipte gezinmeye saklanmaya basladi. Hareketsiz bir sekilde duruyor sonra filtrenin isiticinin oldugu yere gelip yan yatarak hizli bir sekilde surtunerek tekrar dipe cokuyor. Dudaklarinin surekli olarak acip kapatiyor. Uzerinde gorunen hicbir rahatsizlik yok. Kuyruk erimesi beyaz benek yada baska birsey. Lepisteslerimde de ara ara surtunme var.yere veya objelere surtunuyorlar. Disi platilerim yem yiyorlar ama birisi de saklanmaya basladi. Erkek platim artik yem yemeyide birakti. Ne yapacagimi bikmiyorum. Bu surtunmeler neden kaynaklanir. Erkek platinin durumu nedir. Su degisimi eksik etmiyorum. Ilac kullanmadim. Yardimlarinizi bekliyorum. Yaklasik uc haftadir bu sekilde bekliyorun sadece. Ic parazit mi dis parazit mi hrr turlu hastaligi okudum nasil tedavi edecegim bu baligi gunden gune kotu oluyor bu baliklar. Hic kayip yasamadim ama boyle devam ederse ilk kaybimi verecegim. Tedavi edemeyince soguyorunresmen hobiden durumlarina uzuluyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.