ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SiLverArowana
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2016 13:11
Son Ziyaret:
03 Ocak 2017 11:40
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Suay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

JokeR

SON 3 MESAJI

Silver Arowana İçin Tavsiyeler(tank Geldi Fotolu)
Kişisel işler ve yoğunluktan dolayı akvaryumu bugün alabildim. Alt dolabındaki deformasyonlar taşıma sırasında dahada kullanılamaz bir hal aldı ve bende alt dolabını attım. Akvaryumun altına demir profil yaptıracağım 8 ayaklı düşünüyorum ortalarınıda desteklemesi için. Bu arada üst kapakla ve kayıt kuşakla ilgili sorularım var. Fotoğrafları aşağıda gördüğünüz gibi üst kapağın kablolarının değişmesi paslarının giderilmesi yani bi ufaktan restorasyon istiyor gibi şöyle yapsan daha iyi olur şunu göz önünde alırsan daha yararlı olur dediğiniz şeyler varsa yazın lütfen tüm yorumlarınızı okuyacağım. Kayıt kuşak sorum ise fotoğrafta üst kayıt kuşaklar 4 tane sağlam gibi ama alt kayıt kuşağı yok gibi alt kayıt kuşağa gerek var mı. Şimdilik sorularım bu kadar.Alt dolabı ve üst kapağı halledince hemen kuruluma geçicem [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188309/250820160256521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188309/250820160256541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188309/250820160256551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188309/250820160256561.jpg[/IMG]:)[EDIT]SiLverArowana,2016-08-25 12:16:29[/EDIT]

Bitkili bir tank istiyorum üst kapak 5 tane florasan alıyor önerdiğinizbir aydınlatma sistemi varsa combinleyebilecem bir şekilde markalarını söylerseniz sevinirim, ışık için değil bitkilerin güneş ışığını karşılaması ve yosun tarzı şeyler için. Arowana kesin ama saz arkadaşlarını düşünmedim belki tek türde bakabilirim kum ve bitki önerisi istiyorum kum olarak hoşuma giden beyaz küçük mm olanlar.Işık kum ve bitki konusunda yardımcı olursanız sevinirim bunlarla dolaylı olarak arowanayı tek mi besliyim yoksa bi kaç saz arkadaşı iyi olur mu :)
Silver Arowana İçin Tavsiyeler(tank Geldi Fotolu)
[QUOTE=muratdeg]Ben tek tür cama cam bakmanızı öneririm. Discusla birlikte bile bakanlar var ama aç kaldığında çok saldırganlaşan bir tür. Bitki olarak anubias kullanıldığını görmüştüm.
Çok yiyen çok kirleten bir tür bu yüzden iyi bir dış filtre ve filtre malzeme dizilimi, düzenli su değişimi gerekli. Bunun yanında ev yapımı yem en önemli tavsiyem olur. Karides, alabalık, vitamin karışımı şeklinde hazırlanabilir. [/QUOTE]

Değerli yönetici :) anubias bitkisine baktım çok hoşuma gitti tek sorum o bitki için kum nasıl olmalı ve sizce sump mı sağlam bir dış filtre mi ? Birde ek olarak dış filtreler çok ses yapıyor mu galiba odamda olucak akvaryum tam belli değil ama ilginiz için teşekkür ederim.

[QUOTE=Alidndr]Arwonayı alma hevesinizden bence vazgeçin çünkü göz düşmesi oluşuyor bir süre sonra bağlığı dışarı alıp gözünü aşşağı kaydırıyorsunuz ve yağ tabakasını kesiyorsunuz.Hem balık hemde siz strese giriyorsunuz [/QUOTE]

Hocam şimdi sadece balıklar olarak düşünmüyorum genelleme yaparsak tüm hayvanların belli başlı hastalıkları vardır, ama biz şu hayvanda şu hastalık var bence besleme, şu hayvanda şu sıkıntı var vazgeç dersek forumu kapatalım en iyisi :) Drop eye'i biliyorum suyun üstüne pinpon topu koyucam sürekli ona odaklanıcak ve akvaryum cama cam olmucak altta kum ve bitki düşünüyorum yinede teşekkürler ilgin için :)


[QUOTE=mayalik]Bir süre beslemek, bu türün hazzını yaşamak, hareketlerini izlemek icin hoş bir tür, karizmatik bir balik.

Bende arowana beslemis biri olarak,
Enis beye katiliyor, Drop eyeye takilmayin diyorum.
Ama su var ki
Arowana beslemenizi önermem.
Hepsini yazip bosa konuyu kaplamak istemiyorum en basitini soyleyeyim,
Bu balik 1 metre boyutuna ulasabiliyor.
Bunun icin 400cm x 100cm x 100 cm lik bir akvaryum lazim.
3-4 tonluk bir cam havuz yaptirmalisiniz.
Ulkemizde 2 metrelik bir akvaryumda hic 80-90 cm lik bir arowana yaşadiğini duymadim. Genelde 500-800 litrelik akvaryumlarda 50-60 cm de ölüyorlar çünkü.

En basta dedigim gibi bir sureligine bakabilirsiniz.
Ben kankurdu ve arada jbl novo stick veriyordum. Suyada azoo nun vitamininden ekliyordum.[/QUOTE]

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Bence bana soracak olursanız hangi hayvan doğal habitatındaki gibi büyüyebilirki ev ortamında ? Bana örnek göstermenize gerek yok illaki istisnalar vardır ama asla doğal ortamın yerini tutmaz bizler ise doğala yakın olanı vermeye çalışıyoruz belki arowanam büyüyünce 4 metrelik bir akvaryuma geçerim belkide istediğim verimi alamam tür değiştiririm ama bunu denemeden göremem ve en iyisini vereceğimden emin olun teşekkürler yorumunuz için :)

Bu arada akvaryumu yarın akşam teslim alıcam mekanda bir fotoğrafını çekmiştim net değil ama [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188309/220820161431171.jpg[/IMG]

Kenarları bombeli, alttaki dolap baya deformasyona uğramış galiba onu atıp demir profilden tekrar dolap yaptırıcam yada dolabı tamir ettiricem belli değil.
Silver Arowana İçin Tavsiyeler(tank Geldi Fotolu)
Değerli forum üyeleri, akvaryum hobime yaklaşık 3-4 yıldır ara vermiş bulunmaktaydım. Sosyal hayat aile hayatı vs gibi şeylerden dolayı. Fakat iki gün sonra yeni tankıma kavuşucam. Ortalama 2 metrelik bir akvaryum. Gelince fotoğraflarını paylaşacağım sizlerle. Başlıktada belirttiğim gibi çok sağlam bi geri dönüş istiyorum ve içinde arowana beslemek istiyorum,arowana üstte yüzeceği için alttada challenger beslemek istiyorum tabi sizin yorumlarınızı dikkate alarak. Extradan yanında hangi tür balık beslerim tam olarak bilmiyorum ama hepsini yavru almayı düşünüyorum birlikte büyüyüp ilerde çok sorun çıkartmasınlar diye. Bide hep içimde kalmıştır bitkili akvaryum, yeni tankımda arowanamla bunu yapabilir miyim yaparsam ne tür balıklar olursa hoş ve uyumlu olur yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Akvaryum gelince fotoğraflarla beraber gelişimini paylaşıcam burda :)[EDIT]SiLverArowana,2016-08-25 12:30:54[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.