ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Classy
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
339
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2016 21:37
Son Ziyaret:
05 Haziran 2023 11:23
Toplam Mesaj:
339 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Lazer Markalama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

High Tech Akvaryum İçin Canlı Önerileri
[QUOTE=barsbingul]Merhaba herkese, 60x40x40 boyutlarında high tech bir akvaryum kurdum. Şimdiye kadar low tech akvaryumlarda bilindik tetra ve lepistes türlerine baktım. Şuanda küçük tankımda olan 13 adet ember tetrayı ilerleyen zamanda bu akvaryuma dahil edeceğim. Onlarla birlikte yaşayacak farklı tür tavsiyelerinize açığım. Siz olsanız hangi türleri eklerdiniz? Canlıları ilerleyen haftalarda ekleyeceğim ancak yine de canlı tavsiyelerinize açığım.[/QUOTE]
Merhaba, high tech akvaryumlara gene tetra türleri daha çok yakışıyor, temizlik ekibi olarak Otocinclus güzel tercih olur, onun dışında taban bitkisi kullanıcaksanız eğer kesinlike çöpçü türleri önermiyorum, o kadar uyarıya rağmen aldım sıkıntı olmaz diye ama pişman oldum, tabandaki bitkileri çok söküyorlar.

[QUOTE=furkanss45]Merhaba bu ölçüde bir akvaryum yaptırıyorum. High-tech bir bitkili akvaryum kuracağım. Filtre konusunda kararsız kaldım. Aynı ölçülerde bir akvaryuma sahipsiniz. Sizin kullandığınız yada önerebileceğiniz bir filtre var mıdır. Sorunuza soruyla cevap verdiğim için üzgünüm. Çünkü bende hangi tür bakacağım konusunda karar kılmaya çalışıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]
Merhaba bütçeniz yettiğince en yüksek dış filtreyi almaya çalışın, bu akvaryumu uçurur vb gibi konulara kulak asmayın, ben aynı ölçüdeki akvaryumda Oase Biomaster Thermo 350 (saatte 1100l çeviriyor)kullanıyorum. Bütçem yetseydi 600lüğünü alıcaktım ki örnekte bu ölçülerde yabancı forumlarda vs videolarda kullanan insanlar var.
Canlı Kaya
[QUOTE=Acemi_Akvarist]
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için sanırım bakteri tutmuş kaya almak akvaryum sağlığı açısından çok uygun olmayabilir deniz akvaryumunda kullanılabilecek kaya daha mantıklı olur sanırım.Ancak E-ticaret sitelerinde falan hiç göremedim derin gözenekli kayalar falan.[/QUOTE]
Başka akvaryumdan kaya alınabilir fakat bildiğiniz ve içerisinde zararlı canlılar olmayan bir kişiden almanız gerekiyor, ama gene de tercih etmiyorum çünkü gerek yok, zaten kurulumda bakteri oluşması için beklediğinizde canlı kayanız olmuş oluyor. Bahsettiğim yerler ile iletişime veya dükkanına uğrar iseniz yardımcı olurlar bu konuda.
Canlı Kaya
[QUOTE=Acemi_Akvarist]Merhaba 5 senelik tatlı su maceramdan sonra tuzlu suya geçiş yapmaya karar verdim.Ancak canlı kaya bulamıyorum nerden bulabilirim ayrıca İstanbul’da (tercihen Avrupa yakasında) canlıları temin edebileceğim düzgün yer biliyor musunuz?[/QUOTE]
Merhaba öncelikle hayırlı olsun diyelim, canlı kaya derken tam olarak neyi kastediyorsunuz, başkasının akvaryumundan bakteri tutmuş kaya mı? yoksa deniz akvaryumunda kullanılan herhangi bir kaya'dan mı? Avrupa yakasında Sefaköyde Bluelife, bahçelievlerde apg akvaryum var.
[EDIT]Classy,2023-03-08 13:01:32[/EDIT]
Ters Osmoz Cihazından Su Çok Az Geliyor
[QUOTE=emrecell]Yanıtınız için teşekkürler, bir membran daha eklersem ilk membrandan çıkan atık suyu ikinci membranın girişine bağlamam gerekecektir değil mi?

Alışveriş sitelerinde günde 150 L. arıtma özelliği filan yazınca ben bir hata yaptım zannetmiştim. [/QUOTE]
Evet dediğiniz gibi takıcaksınız, ben 30 litre su için öğlen 12 de koyup akşam 5 6 gibi anca doluyor 2 membranlı olarak.
Ters Osmoz Cihazından Su Çok Az Geliyor
[QUOTE=emrecell]Merhaba, Ters Osmoz (RO) Cihazı alarak balıklarıma daha iyi bir ortam hazırlamak için iki gün önce araştırıp öğrendiklerimle kendi kurduğum bir sistem oluşturdum;

1 x 75GPD 5 Micron Sediment Filtre
2 x 75GPD Carbon Filtre
1 x Markasız 80GPD Membran Filtre

Bu sistemden alabildiğim kapasite günde yaklaşık 50 L. civarı, normal midir yoksa olması gerkenden düşük müdür acaba? Tecrübeli hobicilerin yardımını rica ederim.[/QUOTE]
Gayet normal bir durum, sisteme 1 adet daha membran eklerseniz su çıkışı biraz daha artıp, atık suyuda azaltmış olursunuz.
İlk High Tech Akvaryum Tecrübem
[QUOTE=Poetika35]Merhabalar.Elinize sağlık güzel bir kurulum olmuş.Osmos arıtıcıdan memnun musunuz?Kullanımı nasıl oluyor yani direkt çeşmeye takip hortumla akvaryuma verebiyor muyuz?Hiç bilmiyorum,almayı düşünüyorum da tecrübelerinizi merak ediyorum[/QUOTE]
Merhaba teşekkür ediyorum. Ozmos'dan memnunum ve olması gereken birşey zaten high tech kurulumlar için. Herhangi bir su çıkışından küresel vana ile bağlantı alıp bağlayabilirsiniz, hortumu akvaryuma kadar uzattıktan sonra tabiki de kullanabilirsiniz. [EDIT]Classy,2023-03-06 08:09:11[/EDIT]
Chihiros Aquatic Studio
[QUOTE=Sozriko]


şimdi baktım chihiros un web sitesinden.
wrgb 2 nin fiyatı 60 cm için 250.90 dolar yani 4743 tl kdv ve vergiler hariç.
petpazarım da 5950 tl.
bu arada daha önce hiç petpazarımdan alışveriş yapmadım.
demem o ki kdv vergi ve kargo ile birlikte hemen hemen aynı fiyata gelir.
bence tr den almak daha mantıklı.[/QUOTE]
Dozaj pompası ile karıştırdım fiyatı 145 dolar vergiler herşey dahil 2740 tl burada 5500 tl. Aydınlatmayı burdan almak daha mantıklı kargoda sıkıntı olabilir, büyük malzemeleri palet ile gönderdikleri için sorun yaşayabilirsiniz.
Chihiros Aquatic Studio
[QUOTE=Woland]Merhaba,

WRGB II veya pro ve co2 regülatör düşünüyorum. Vergi durumu nasıl oldu?
Artık vergiden muaf bir durum yok bildiğim kadarıyla. Vergileri size yansıttılarmı?
Yanlış bilmiyorsam aliexpresste vs geldiği zaman başakşehirde bi yerde diye hatırlıyorum gidip vergisini ödeyip öyle alıyorduk.
Malesef kalkıp başakşehire gidip alacak vaktim olmuyor. Siz ücretsiz kargoylamı sipariş ettiniz?
Ücretli kargodaki firmalar genelde gümrük vergisi işlerini sizin adınıza halledip teslimatta size yansıtıyorlar acaba öylemi yapmak lazım. [/QUOTE]
Ben ilk başta wrgb2 akrilik ayağını sipariş ettim 32.90 dolar vergi gelmedi direk aras kargo tarafından tarafıma ulaştırıldı.
Onun dışında geldikten 1 hafta sonra chihiros lily pipe sipariş ettim 59 dolara ondada herhangi bir vergilendirme gelmedi aras kargo ile tarafıma ulaştırıldı.
Son olarak yeni dozaj pompası sipariş ettim 145 dolar olarak, fedex tarafından gönderildi fakat bu sanırım vergilendirmeye takıldı, tahminim 145 dolar üzerinden %25 vergilendirilme yapılacak, daha tarafıma teslim almadım. 1 ay içinde 100 dolar ve altı ürünlere vergilendirme yapılmıyor diye biliyorum. (Bu konuda tam emin değilim)

[QUOTE=Woland]Vergi net olmamakla beraber daha ucuza gelecek gibi görünüyor.
Ayrıca wrgb II pro henüz türkiyede satılmıyor.[/QUOTE]
Petpazarında satılıyor, Türkiye'de distribütör o firma yani getiren. Bi arayıp sormanızı tavsiye ederim, elinde yoksa bile getirtir.

[QUOTE=Sozriko]Neden kendi sitesinden alıyorsunuz?
Türkiye de satışı başladı diye biliyorum. Daha mı ucuza geliyor?[/QUOTE]
Vergi dahil bile olsa buradaki satışlardan tabiki de daha ucuza geliyor. wrgb2 aydınlatma sitesinde 2700 civarlarında burda 5950 tl, bizim pazarlamacılar malı üretenden daha fazla kar ediyor.
Chihiros Aquatic Studio
[QUOTE=Woland]Merhaba,

Chihiros'un kendis satış sitesi chihiros aquatic studio'dan alışveriş yapan arkadaşlar varmı?
Sitedeki yorumlara bakınca türkçe yorumlar var. Acaba sipariş sonrası gümrük vergi işleri nasıl halledildi merak ediyorum.
Sitede vergi dahil diyor fiyatlar için. Daha önce alışveriş yapan aydınlatırsa sevinirim[/QUOTE]
Merhaba kendi sitesinden şuan 3üncü siparişim, büyük ihtimalle yorumlar da bana ait olabilir, ne almayı planladığınıza göre değişir vergilendirme olayı, siz ne almayı düşünüyorsunuz?
Sunsun 603b Filtre Dizilimi
[QUOTE=Fatihkrn]Tesekkur ederim elyafi nereye koyacağımı bi türlü tam çözemedim çevremde ki lere soruyorum kimisi elyaf en sona konur diyor kimisi sizin gibi ilk çıkış yerine konur diyor kimisi kalından inceye kimisi inceden kalına diyor kafam karma karışık :)[/QUOTE]
Yani mantıken bakıldığı zaman, akvaryumdan gelen su eğer ilk girişi üst taraftan geliyor ise, kaba pisliği alması için elyaf konulmalı, tam tersi olur ise bakteri tutacak olan siporax veya matrix çamur olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.