ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ounsoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2017 14:16
Son Ziyaret:
27 Ekim 2017 07:26
Toplam Mesaj:
69 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Ünsoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumum Hakkında Sorularım
Muhtemelen konunun biraz dışına çıkmış olacağım. Bu yüzden şimdiden özür dilerim.
Akvaryumu kurduktan 7-10 gün sonra kayaların üzeri hafiften yosun olmuştu. Mavi ışığın altında kahverengi ve çok net bir şekilde görünüyordu. Yosunları yesin ve döngüyü hafiften başlatsın diye 4 conch koydum. Akvaryumdaki canlı kayaları aldığım akvaryum ile conchları aldığım akvaryum aynı olduğu için conchların geldiği suyu akvaryuma döktüm (beni şüphelendiren yer burası). Conchlar geldikten bir hafta sonra diatomdan iz kalmadı. Yosunlar yok oldu. Conchlar hareketsizleşti. Beklediğim gibi camlar da yosun olmadı. Haftada 1 kapak bakteri kültürü ve bakteri besini veriyorum. Conchlar için ekstradan bir yem veya başka bir şey kullanmıyorum. Sizce bunun nedeni nedir, ne yapmalıyım?
Saygılar

Kimse ne yapmam gerektiğini bilmiyor mu?[EDIT]Ounsoy,2017-08-19 18:48:47[/EDIT]
Balığım Ters Dönmüş
Sayın Doğukan Bey,
Bana hava kesesi şişmesi gibi geldi. Elbette benden daha bilgili kişiler daha detaylı bilgi verecektir. Eğer hava kesesi şişmesiyse balığın suyun üstünde ters dönmüş olması gerekirdi. Siz balığı düzeltince balık nerdeydi? Bu kadar hızlı geçmiş olduğu için hava kesesi şişmesi olduğundan tam da emin değilim. Lütfen daha bilgili kişiler net bilgiler vermeden tedavi etmeye kalkmayın.
Saygılar
İlk Kez Balık Besleyeceğim
20 litre bir akvaryumda nano bir betta tankı olabilir. Biraz bitkilendirirseniz izlemesi çok zevkli olacaktır. Bettalar hakkında forumda birçok bilgi bulabilirsiniz. Genç bir betta alırsanız (forumdaki hobicilerden de temin edinebilirsiniz) hobiye güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
Saygılar
Ayrıca size de merhabaaa [:)][EDIT]Ounsoy,2017-08-12 01:12:42[/EDIT]
4 Japon
Akvaryumunuzun hacmi ne, ne tür yemler kullanıyorsunuz, ne sıklıkla su değişimi yapıyorsunuz? Bu ve bu gibi bilgileri paylaşırsanız eminim forumda size yardımcı olabileceklerdir. Şahsen ben konuyu favorilere ekliyorum
Saygılar
Bu Vatozu Ben Nasıl Besleyeceğim
Dişi yumurtlayınca erkek yumurtaların olduğu yeri canı pahasına koruyor. İlk seferlerde erkek deneyimsizliğinden dolayı yumurtaları atabiliyor. Attığı yumurtaları bir yavruluğa koyup büyütebilirsiniz. Ben büyük bir deniz minaresi kullanıyoru. Nedense benim vatozlar bir türlü vatoz kübüne alışamadı.
Saygılar
Bu Vatozu Ben Nasıl Besleyeceğim
Bence içerisinde oluşacak olan yosun cüce vatozunuz ve salyangozlarınız için yeterli olacaktır. Ama tabi ki kapsül yemle beslemeye devam etmeniz en iyisi olacaktır. O litreye bir veya birden fazla cüce vatoz alabilirsiniz. Akvaryumun ihtiyacı olduğu için değil ancak vatozlarınız akvaryuma alışınca bir deniz kabuğunun içine veya alacağınız vatoz küpüne yumurtlayacaktır. Balıklardan yavru almanın verdiği mutluluk çok güzel bir şey.
Saygılar
Bu Vatozu Ben Nasıl Besleyeceğim
Akvaryumun hacmi kaç lt? Eğer 20 lt üstüyse oluşan yosunun hepsi için yeterli olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca eğer imkanınız varsa akvaryumun daha fazla güneş almasını sağlarsanız yosun üretimi artacaktır. Demek istediğim akvaryum taşınabilirse bir süre cam önünde durması veya durduğu odada perdenin açık kalması.
Saygılar
Üretim Yapmak İstiyorum
Merhaba,
Malesef bahsettiğiniz balıkların üretilmesi ile ilgili sizle paylaşabileceğim bilgim yok ancak eğer balıklarınızı birilerine vermek istiyorsanız bence forumda ilan açabilirsiniz. Onlara iyi bakacak birilerini bulabilirsiniz.
Saygılar
Buhar Camında Oluşan Yosun
Öncelikle herkese merhaba,
Son zamanlarda aklıma takılan bir düşünce var: acaba buhar camında oluşan yosunu güneşte kurutup parçalara bölüp cüce vatozlarıma verebilir miyim. Her buhar camını temizlediğimde yosunları çöpe atarken aklıma bu soru geliyor. Acaba aranızdan bu konuyla ilgili tecrübesi olan veya fikrini paylaşabilecekler var mı? Zira ben buhar camındaki yosunun çok iyi bir yem olabileceğini düşünüyorum. Tabi belli aralıklarla tablet yem veriyorum ama yine de böyle olabilirse daha doğal ve iyi olur gibime geliyor.
Şimdiden vaktinizi sorumu okumaya ayırdığınız için teşekkür ederim.
Saygılar
Bu Vatozu Ben Nasıl Besleyeceğim
Sayın Math
Eğer vatozunuz aç kalmışsa bence yem yiyecektir. Ayrıca akvaryumdaki yosunun bitmesi biraz zor. En kötü durumda bile kumla cam arasındaki yosunlar artan yem ve dışkılardan aldıkları azotla çoğalacaktır diye düşünüyorum. Benim cüce vatozlarım 3 günde bir attığım tablet yem için kılıçkuyruklara meydan okuyor. Yani eğer yemi vatozun yuvasının yakınına atarsanız ve vatozunuz açsa muhtemelen yiyecektir.
Ayrıca salatalık suda çok durursa suyu bulandırma riski var.
Saygılar[EDIT]Ounsoy,2017-08-06 19:08:20[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.