ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enespekyürek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2018 05:25
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2020 23:02
Toplam Mesaj:
62 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Pekyürek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Pekyürek

SON 10 MESAJI

Discusa Başladım İlk Sorun Çıktı
Isigi biraz azalt su degisiminide birak yapma 3-5 gün sakin kalsin baliklar alisamamislar . Fonu sökebilirsin veya beyaz yapa bilirsin.
Diskus Yumurta Yeme Problemi
[QUOTE=Kenan20]Ph yüksek olduğu içinde yiyebilir larvaların yaşayamayacığını anlayan çift yavruları yer.nitrat da çok önemli iletkenlik ph su değerleriyle alakalı ölçümleri paylaşırsanız daha net konuşabiliriz[/QUOTE]

Yorum icin tesekküreler.Konu diskus olunca bilgisi olan kisi sayisi az bilende bilgi paylasmak istemiyor.Yukarda aciklamada var su degerleri ile bilgiler sanirim okurken gözünüzden kacti su degerleri ( iletkenlik 90 - 100 mikrosiemens ph 6,0 - 6,5 arası )
Discus
Maşallah bendede var yumurta yeme problemini bi türlü çözemedim .
Akvaryum Yumurta
Bu yumurtalar şuan mantarlaşmış durumda yumurta aldığına göre yeniden yumurtlayacaktır.Bu yumurtalar artık gelişim gösteremez su şartlarını ayarlamanızı öneririm iletkenlik çok yüksek olabilir.Birde yumurtladıktan sonra motoru kapatıp yumurtaların üzerine 3-5 damla metilen mavisi veya Tetra Medica FungiStop sıkabilirsin mantarlaşmayı engellemene yardımcı olur.
Discus Akvaryumu
Uzun süren akvaryum maceramda malawi türleri,canlı doğuran,karides ve bitkili den sonra bende diskus beslemeye başladım.Diskus bence tatlı suyun en üst noktalarında.Balıkların diğerlerine göre bir psikolojik durumu oluyor. Yani. eş seçmesi olsun ortama alışması olsun kuru yeme bile alışmayan balık yem yememe strese girme oluyor kuru yem ile beslendiklerinde de arkadaşında söylediği gibi siyah fon balıklar üzerinde etki ediyor. Bende siyah fon kullanıyorum alışmaları zaman aldı.Şimdi ise üretim yapmak istiyorum denemediğim kalmadı RO cihazı ile suyumun iletkenliğini 90-100 mikrosimens arasında tutuyorum ph 6,0-6,5 arasında tutuyorum. Sıcaklık 27-28 arasında ama 8.yumurta dökmeleri her seferinde yumurtaları yiyorlar çözüm bulamadım.Formda da yazdım senin konu gibi yardımcı olup yazanda olmadı. Yani işin kısası tecrübesi olan kişi sayısı bu konuda az yada tecrübesi olanda paylaşmak istemiyor.
Diskus Yumurta Yeme Problemi
[QUOTE=burakbozcelik]3. diskus sebebiyle stres olup yeme ihtimali nedir sizce? Belki ayırmak gereklidir.[/QUOTE]

O diskus ekleneli 2gün oldu bu olaylar gerçekleşirken yoktu akvaryumda birkaç güne ayıracağım zaten.
Akvaryum Yumurta
[QUOTE=hermiş]Corydoras yumurtası.[/QUOTE]

Aynen hermiş'in de söylediği gibi Corydoras yumurtası .
Diskus Yumurta Yeme Problemi
Merhaba Dostlar

Diskuslarımın 8.yumurta dökmeleri 2.ci gün her seferinde yumurtaları yiyorlar.Formlardaki araştırmalarım da diskusların ikisininde dişi olabileceğinden bahsediliyor.Bende 5.yumurtlamada yumurtaları file ile kapattım ve yumurtaların çoğu yumurtadan çıkıp larvaya dönüştü burada ikisininde dişi olmadığını öğrenmiş oldum daha sonra okuduğum bilgilere göre su değerleri uygun olmadığı için balıklar yumurtaları yediklerini okudum ve RO cihazı ile su değerlerinide ayarladım iletkenlik 90 - 100 mikrosiemens ph 6,0 - 6,5 arası sıcaklık ise 27-28 derece aralığında yinede yumurta yemelerine çözüm bulamadım. Bu konu hakkında tecrübesi bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207728/050920190836161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207728/050920190837471.jpg[/IMG]


Ölçüler: 120*40*50
Canlı Türleri: Rot Türkis Diskus Bir çift ,Beş Adet Corydoras Paleatus
Bitki Türleri: Vesicularia ferriei (Weeping Moss)
Tankın Yaşı: 2 Ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Eheim Professionel 4+ 250, Eheim Skim 350
Tasarım ve Dekorasyon: Yatı Kökü ve 25kg Hagen
Power Led Pcb Bağlantı Hatası
Driverin fotosunuda koy bakalim ledlerin + ve - uçlarından birisi yanlis olursa calismaz ona dikkat et ! Len driveri olarak ne kullaniyorsun ?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=volkanuludagli]İlk LED az yanıyor diğerleri yanmıyor sebeb ne olabilir acaba driverda sorun olabilir mi? (18 lik pcb 12-18*1 watt driver) [/QUOTE]

Ledleri yanlis lehimlemişsin dostum ledlerin yanindaki küçük boşluk - diğer çeltik olmayan taraf + olacak birtanesi ters olsun calismaz o celtikli - olan yerleri pcb üzerinde - olan yerlere lehim yap direk calisacak [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.