ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ogii06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2019 14:30
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2023 19:21
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan KARAKAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan KARAKAYA

SON 10 MESAJI

170*50*60h Powerled
[QUOTE=frtdmr23]

Arka fon u Siyah fon olarak değiştirdim firma ile görüşerek.

Taban kurulumu için iyi malzemeler aldım evet. Işık olarak yüksek destekli yapmayı düşünmüyorum. Öyle monte carlo ve cuba işine girmek istemiyorum. İlk etapta co2 ve ışık ihtiyacı az zemin bitkisi bakmak istiyorum.

Işık olarak 72 w yada Bi tık üstü 108 w düşünüyorum.

Canlı konusunda dediğim gibi full Red bakmak istediğim bir tür. Yanında çok sevdiğim plati. Bu balıkları kırmızı renklerinden dolayı seviyorum. Ayrı bir havaları var hep.

Cüce vatoz yanında 144 longfin blue eye bulabilir isem blody mary. Ve 2 tür sürü balığı bakmak istiyorum.

Taban için aldığım markalar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186975/100720191847271.jpg[/IMG][/QUOTE]

Işık olarak aklınızda düşündüğünüz bir ürün varmı 5630 smd barledler var alimünyüma döşeli ve pleksi kapağı var metrelik boyları mevcut ve renk seçenekliride oldukça fazla hatta ve hatta samsung markasının bildiğim kadarıyla 24w olanlarınıda görmüştüm bunları bir araştırmanızı taviseye ederim fiyat olarak makul performans olarak oldukça etkili.

170*50*60h Powerled
[QUOTE=frtdmr23]
Yorum ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Kum olarak lavtaş 10 lt lav kırığı, jbl aquabasis plus pro flora 5 lt ve jbl manado 25 lt kum aldım. Duruma göre jbl manado eklenebilir.

Canlı türü olarak sürü balıkları düşünüyorum 2 tür.

Karides türlerinden blody olabilir ama bulmakta sıkıntı çekeceğim çevremde yok. Bulabilir isem blody, bulmaz isem kiraz karides.

Platy ve full Red bakmamın sebebi kırmızı renkleri ve canlı duruşları. Duruma göre az da olsa canlı doğuran türlerinin güzel canlı renkte olan türlerinden azar azar örneğin 1 e 5 d olarak eklemek istiyorum.

Aklımda kalan bişi var arka fon lacivert düşünüyorum. Ama iwagumi tarzı tanklar genelde siyah fon kullanılarak yapılıyor.

Siyah fon yaptırmak istemiyorum güzel görünüyor ama camda yansıma oluyor sevmiyorum öyle [/QUOTE]

-- Zemin tercihiniz başarılı ne ekerseniz sağlıklı bir şekilde büyüyeceği kanatindeyim. Canlı doğuranlar full red ve plati bildiğim kadarıyla yavru avcısı benim full red'lerden soğutan tek özelliktir yavrularını yemeleri istediğniz kadar bitki yapın belli bir boya gelinceye kadar protein ihtiyacı duyduğunda hemen yer.[:cik:] Siyah fon içinde mat siyah fonlarda var mavi bende hep üretim akvaryumu algısı uyandırmıştır tabi tercih sizin, ama şunu söylemeden de geçmeyim arka fon siyah olduğu zaman gerek bitkiler gerek balıkların renki çok daha belirgin oluyor iwaguminin de olayı biraz bu.[8)]
170*50*60h Powerled
Bitki kumu için aldğınız kum hangi marka bilmiyorum ama bir çok biotop için uyumlu olacağı kanatindeyim, ( trop - sp vs türler haric) sürü olarak da haciminiz büyük neon tetra türlerini kesinlikle öneririm bunların sürü davranışları lepistes ve platiye göre çok daha fazla birlikte gezmeleri yeme birlikte hareketlenmeleri çok keyifli. Lepistes öyle değil erkekler dişi pesinde koşmaktan başka bir şey yapmaz ama neon tetra ve türevleri tam olarak sürü balıkları diyebiliriz. (30 litre akvaryumumda 10 adet var hacim biraz küçük ama birlikte hareketlerini izlemek oldukça keyifli.) Kiraz karides alışırsa eğer dişi erkek oranı da güzel olursa üremede önünü alamazsın neon tankımda 100 yakın olduğunu düşünüyorum :) irili ufaklı takip edemiyorsunuz inanılmaz çoğalıyor. Lafın kısası sizin hacminiz yeterli büyüklükte sürü hissini tam olarak anlamak isterseniz Tetra türlerine bakın karides olarak da kirazdan ziyade bloddy mary daha canlı kırmızı araştırmanızı tavsiye ederim.
170*50*60h Powerled
Kesinlikle öyle acele etmemek en önemlisi sonradan uğraşmamak adına hangi tür besleyeceğinizi belirlemekde paralelde size fayda sağlayacaktır.
170*50*60h Powerled
Tamamen bitkiden ziyade biotop akvaryumlarını araştırıp basit bitikili mangrow ve kayalardan oluşan mükemmel kurulumlar ve tasarımlar var bunları inceleyebilirsiniz, hemen bitkiliden uzaklaşmak yerine düşük gereksinimli bitkiler ile tankınızı renklendirebilirsiniz. Şahsi tecrübem 150 Lt tankımda yaklaşık 6 ay aşırı bitki yoğunluğu ile lepistes besledim, arkadaşların söylediklerine katılıyorum bitki tecrübesi yok ise bulaşmamak lazım, başlarda iyi ve güzel giden tankımda sorunlar baş göstermeye başlayınca tecrübesizliğiminden de kaynaklı ne yapacağımı bilemedim ki tankı bozdum sade az bitkili basit ışıklı biotop akvaryumu kurdum. Seyir keyfinin bitkiliden aşşa kalır yanı da yok. Tavsiyeler nacizane edindiğim tecrübe ile az da olsa paylaşmak istedim, sonuç olarak büyük hacime yapılmaz diye bir şey yok yapan nasıl yapıyor fakat yeterince emek ve zaman ayırabilmek önemli olan.[:)]
Taban Bitkisi Önerisi
Subulata olabililr bir inceleyin derim..
Manacapury Red Back.melek İle L144 Yasar Mi?
Yaşar fakat melek yırtıcı bir balıktır vatoz'un saklanabileceği kök veya yuvalar koyarsanız daha sağlıklı olur, vatoz belli bir boya eriştikten sonra ise sıkıntı olmaz.[:)]
Tatil Yemi Öneriler - Evet - Hayır.
Merhaba iki akvaryumum var biri bitkili lepistes akvaryumu 120 LT, diğeri ise 25 litre beta akvaryumu. 3 gün evde olmayacağım bu süre zarfı içinde tatil yemi kullanmama gerek var mı? Balıklar yemlenmese sorun olur mu? gitmeden iyi bir yemleme ile 2 günü atlatabilirler mi?

Teşekkürler.

Not : ( Lepistes akvaryumu 6 lepistes + 4 vatoz + Bir sürü kiraz karides ) , ( Beta akvaryumu 1 Beta ve 1 elma salyangozu ) :)
Fluval C2 Ses Sorunu
Teşekkürler, akşam deneyip burdan yazıcam aldığım motor bir kez kullanılıp uzun süre kullanılmamış ve ses sizn videodaki gibi büyük ihtimal pervane.

[:D][:D]Sıkıntı çözüldu başta az sürmüştüm daha pek bi değişiklik olmadı fakat rahat edemedim soktum ve nizamı bir şekilde vazelinledim sıkıntı çözüldü teşekkürler [:D][:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.