ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erimgull
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2023 12:36
Son Ziyaret:
12 Şubat 2023 15:33
Toplam Mesaj:
11 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erim Gül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erim Gül

SON 10 MESAJI

Isıtıcı Sorunu
Ben hiç bir akvaryumda iç filtre önermiyorum pipo filtre daha güzel durur 60 litre akvaryumda iç filtre akvaryumda çok yer kaplıyor ve görüntü kirliliği yapıyor bence.
Akvaryum Yosun Problemi Hakkında
Merhabalar aynı sorun bende de oluyordu genelde ışıktan kaynaklanır camlar için mıknatıslı cam silme zımbırtıları var onlardan bir tane alın camları tertemiz eder bir de vatoz balığı bu işin üstesinden gelir isterseniz bir tane de ondan alıp akvaryuma koyabilirsiniz
Tavsiye
[QUOTE=Ahmetkngr]
Malesef balıklar yetişkin boya gelecektir 20-25 cm lere kadar baya hızlı büyüyen balıklar. Hacim darlığında kavgalar yaşanabiliyor. Estağfurullah yanlışınız düzeltme amacında değilim sadece dahs doğur bilginin yayılması amacındayım 150 litreyi sıfıra sıfır dolduramayacak zaten 2-3 litre ordan gitse. Filitredir kumudur odur budur derken bir 5 litre de minimum öyle gitse kafadan 140 litreye düşüyor zaten Akvaryum. Silver sharklar küçük akvaryumda da diğer balıklara kıyasla daha rahat boylanabilen canlilar.[/QUOTE]
Estağfurullah bu hobide yanlış bilgi yaymak en son isteyeceğim şeydir teşekkür ediyorum düzeltme yaptığınız için ben 5cm boylarında olacakları için öyle bir şey demiştim benim hatam büyüme boylarını hesaba katmadım tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum.
Sarı Prenses Ve Silvershark Yaşar Mı?
Sarı Prenses ciklet ile silvershark yaşar mı acaba sarı prenseslerim ayrı bir tankta yerler diye korktuğumdan şuanda tank değiştirmedim,şuan silversharkım daha küçük bir tankta daha büyük tanka -sarı prenseslerin yaşadığı- alabilir miyim?Belki yanına bir-iki tane daha silvershark koyarım cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Tavsiye
[QUOTE=Ahmetkngr]
150 litre yetişkin silver sharklara yetmeyecektir. Hele koloni halinde. Öneri yapmadan önce canlılar için gerekli koşulları araştırmanızı öneririm.

Tavsiye istiyorsunuz ama yavru istiyor musunuz ? İstemiyor musunuz ? Filitreleme nasıl akvaryum ve istediğiniz tür hakkında birkaç bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Ben 4 adet oranda alır beslerdim şahsen.[/QUOTE]
Yetişkin silvershark'tan bahsetmedim koloni dediğim de 5-6 tane yanlış anladınız muhtemelen 150 litre 5 tane silvershark'a yetecektir diye düşünüyorum.Eğer hala daha yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
Tavsiye
[QUOTE=Yunus_emre.]Merhabalar kolay gelsin herkese 150 litrelik bir akvaryumda ne tür balık besleyebilirim önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler [/QUOTE]
150 litrelik akvaryumda çoğu türü besleyebilirsiniz çok büyük bir sınırlama olmaz ama ben olsam mesela silvershark kolonisi kurardım çok harika hayvanlar yanına da çok sayıda yine silversharkla yaşayabilen ağzına sığmayacak:büyük vatoz,iri çöpçü balıkları,gurami vs. besleyebilirsiniz benim fikrim ama kendinize göre en sevdiğiniz ve bakımı zorlamayacak ciklet vb. besleyebilirsiniz eğer daha hassas olmasına rağmen beslemek isterseniz discus vs. besleyebilirsiniz.
4-5 Litre Fanus Hk.
[QUOTE=Omertropik]Balık beslemeyeceğim bur tür fanuslarda beslenmeyeceğini de biliyorum. İçinde küçük bir dekoratif canlı bitki habitat düşünüyorum.[:iyi:][/QUOTE]
Öyle düşünüyorsanız çok güzel durabilir nerelerde bulacağınız hakkında tam olarak Avrupa Yakası'nda neredesiniz bilmediğim için net bir şey söyleyemem ama ben akvaryumlarımı ve çoğu akvaryum parçalarını Eminönü'nden aldım hala daha oradan alıyorum mısır çarşısının orada çok sayıda akvaryumcu var oralarda çoğu isteğinizi bulacağınıza eminim.
4-5 Litre Fanus Hk.
5 Litrelik fanusta ne tür bir balık besleyip uzun süre yaşamasını bekliyorsunuz?
Silvershark'ım Çok Yavaş Ve Zayıflaştı
[QUOTE=Selçuks]Kendi sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz. silver sharklar en az 5 li gruplar halinde bakılan bir tür. sadece yavrular için bile 100 150 litrelik akvarcum gerekiyor. daha büyük bir tanka almadan yanına da ekleme yapmadan zaten yapacak bi şey yok.[/QUOTE]

Öncelikle teşekkür ederim bi tane daha sarı prenseslerin yaşadığı büyük akvaryumum var aslında oraya alacaktım onu ama sarı prensesler bunu yer diye korktuğumdan koymadım o akvaryuma şuan hala daha bakıyorum silvershark’a.
Silvershark'ım Çok Yavaş Ve Zayıflaştı
25 Litre ilk göz ağrım bir akvaryumum var 1 yıl önce bu akvaryuma silvershark denemek istedim ve 1 yıldır da yaşıyor akvaryum gerçekten çok küçük bu kadar yaşaması bile beni çok şaşırtıyor ama yaşamasına rağmen son zamanla çok yavaşladı ve az yemek yiyor,çok cılızlaştı -zayıflaştı- bi de sanki omurga bölümü hasar gördü gibi (şelale filtre) şuan fotoğraf yok elimde ancak gelecek cevabınıza göre fotoğraf çekip ekleme yapabilirim.Sorunumu çözebilecek herhangi bir ilaç vs. var mıdır?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.