ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VcTRy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2007 02:38
Son Ziyaret:
06 Ocak 2024 19:19
Toplam Mesaj:
258 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer YÜKSEL
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/25668.jpg[/img] 450 lt Ciklet 60 lt Bitkili Karides 45+45 lt High tech nano Canlı doguran

SON 10 MESAJI

bitkilerde sararma
Sararmanın pek çok sebebi olabilir. Işık yetersizliği, besin eksikliği gibi. Sararmanın şekli de öneml ibir ayrıntı aslında. Azot eksikliğinde yapraklar tamamen sararır ve zamanla ölür. Potasyum eksikliğinde genelde uçlar ve kenarlar sararır. O yüzden gübreleme ve ışıklandırma rejiminiz ile kullandığınız ışıklandırmanın türü hakkında bilgi verirseniz daha net yardımcı olunabilir kanaatindeyim.VcTRy2013-02-04 15:01:42
Floresan montajı için gerekenler..
Anahtar yerine zaman ayarlı priz almanız çok daha mantıklı. Floresana gelince, grolüx floresan yerinde bir karar. Bunun yanına bir de daylight türü bir floresan da eklemeniz yerinde olur. Ancak; akvaryumunuz ve yetiştireceğiniz bitkiler (bitki olacaksa tabi) hakkında bilgi vermeniz gerekli. VcTRy2013-02-03 22:54:46
Moss üzerindeki kahverengilik

Mosslar akıntıyı sevmezler, akıntı söz konusu mu?

Yeşil nokta yosunu

Haftalık düzenden bahsediyorum ancak eğer yeşil nokta yosununda bir değişme söz konusu olmazsa o zaman iki günde bir daha küçük miktarlarda değişimi deneyebilirsiniz. Mesela ilk yüzde 30-40 daha sonra daha az şeklinde. Bu yosun ve elbette diğer yosunlarda su değişimlerinin aynı zaman diliminde ve düzenli yapılması çok önemli. Bu şeklide büyük ölçüde azaltabilirsiniz sorununuzun yarattığı sıkıntıyı.

SIFIR NUMARA BEYAZ SİLİS KUM İLE BİTKİ BAKIMI
Sıfır numara silis kumun içinde yetiştireceğiniz çoğu bitkinin köklerinde zamanla çürüme olacaktır. Daha kalın silis kumun içinde Cripto türlerini yetiştirebildim. Anubiası kuma gömebilirsiniz ancak yeni filizlerin çıktığı kısım toprağın altında kalmamalı yoksa çürür. En güzeli kök ya da bir kayaya misina yardımıyla tuturmak.
Subulata Budama Nasıl Yapılmalı
Marsilea Hirsutayı rahatlıkla yetiştirebilirsiniz akvaryumunuzda. Elbette çok hızlı bir gelişim beklemeyin.
Anubias Nasıl Dikilir
Rizozom toprağın altında kalmadıkça gömülebilir. Ancak kaya ya da kütüğe bağlandığında çok daha hızlı geliştiğini bizzat gözlemledim.
Alternanthera reineckii bakim..
Sanırım hava taşıyla oksijen veriyorsunuz. Bitki akvaryumlarında oksijen verilmesi çok yerinde bir hareket değildir. Elbette akvaryumunuzun hacminin geniş ve bitki yoğunluğunuz çok olduğunu düşünürsek. Bunların dışında bahsettiğiniz bitki ışık ihtiyacı önemli olan bir tür. Şayet aydınlatmanız, akvaryumunuz ve kullanıdığınız sıvı gübre hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha sağlıklı yorumlar alabilirsiniz.  
Yeşil nokta yosunu
Nitrat değerleri 5-10 ppm, Fosfat değerleri 0.2-0.8 ppm arasında olmalıdır. Bu değerlerde test imkanınız yoksa bozulma olabilir. Test olmaksızın çözüm yolları arasında aydınlatmanızı gözden geçirmenizi-saatleri kısaltmak gibi, su değişimlerinizi çok düzenli yapmanızı, yemlemenize dikkat etmenizi öneririm. Kendi başıma da gelmiş bir sorun olmakla birlikte bahsettiğim ya da bahsedilen tüm önerilerin içinde özellikle su değişimlerinin muntazam olması hissedilir ölçüde bu yosun türünü azaltmakta.   

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.