ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ciyabo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2008 01:26
Son Ziyaret:
30 Ekim 2013 22:00
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
toygar niron
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Serbest Meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Toygar Niron
Horizon Ltd. Sti.

SON 10 MESAJI

Deniz Avaryumu Bekleme Süreci
Bilgiler için teşekkür ederim.Ozaman akvaryumu mu almakla sanırım başlıyabilirim uzun ve güzel bir süreç olucak.Elimden geldiğince sizler lede paylaşmaya çalışırım gelişmeleri.
Deniz Avaryumu Bekleme Süreci
Bir yerden başlamazsam bu benim için hayal olarak kalamya devam edecek çünkü.Lakin hepsini birden temin etmem maddi olarak imkansiz.Forumu inceliyorum bazıları canlı kayalarını bile almadan canılarını yerleştirmeye başlamış.Param oldukca eklemeler yaparak ilerlemek istiyorum.Önce akvaryumu mu almak istiyorum daha sonra kum param oldukca kayalarımı.Canlı almaya karar verdiğimde bir sump,protein skimmer,kafa motoru gibi şeyleri eklerim.Canlı kaya her konulduğunda döngü yeniden başlar demişsiniz bu daha önce bulunan canlı kayalar için değilde yeni konanlar için geçerli sanırım.(bu konuda beni aydınlatın).En önemli sorunum ise su;biliyorum yazılmış turkuaz su denilmiş ama o bile inanılmaz meblalar tutuyor.Su için farklı ucuz bir yol yokmu?Bir şekilde musluk suyumu kullanamazmıyım?
Deniz Avaryumu Bekleme Süreci
Şu an için bütün ekipmanları balıkları vs deniz canlılarını alıp bir deniz akvaryumu kurmam mümkün görünmüyor.Bunun yerine ileriye dönük olarak 250 litrelik bir akvaryum içersine gerekli olan algolit kumu ısıtıcıyı ve kucuk bir eheim motoru (satte 250 litre) param oldukcada canlı kayayı eklesem şimdi 3-4 kilo gelicek ay 10 kilo bir sonraki ay 4 kilo gibi(toplam 35kg) ve gerekli oranda biyolojik döngüyü hızlandırmak için kimyasalları kullansam bu görsel olarak beni tatmin etmesede yeterli olurmu yoksa sorunlar yaşarmıyım?
Balık Kambur
Çok enteresan 2 gün kayaların arasında iki büklüm duran balık sanki beli zedelenmiş gibi şimdi eski formunda.Anlamadım bunun nedenini açıkcası.Sorunu kalmadı şimdi eskisi gibi.Teşekkürler bilgi için yine de
Balık Kambur
Bir balık mevcud ve iki büklüm yüzüyor sırt üstü donmuyor ama solunum da zorlanıyor belli. Gayet saglıklı bir balıkdı hatta adını azmi bile koymusdum. Arkadasımın evinden aldım yaz sonu havalandırması ısıtıcısı temizleyicisi olmayan butun balıkların oldugu birtek onun yasadıgı ve en az 2 ay yem verilmedigi bir akvaryumdan. Simdi geniş bir akvaryumda sadece 4 copcu 2 vatozla birlikde idi. 2 aydır sorunu yokdu simdi birden bu hali aldı su değerleri normal suyla ilgi bir sorun yok ama balık kamburlasdı. Yazılısnı bilmediğim için okunduğu gibi yazmaya çalısıcam çiçlid balıgım. Sanki hızla yuzerken bir yere carpmıs ve biyeri incinmiş gibi. Bilgisi olan varmı bu konuda?.ciyabo2008-11-06 13:04:47
Başlangıç Bilgisi
Elyaf konusuna henüz bir açıklık gelmedi kafamada yerini anlıyamadım. Değişmesi gereken elyaf nerde bulunuyor? birde bu ro denilen su tamam akvaryum kurulumunda temin edildi diyelim daha sonraları düzenli su değişimlerinde ve eksilen suyun yerine konması durumlarında yine aynı sekilde ro su mu kullanılmalı? şayet öyle ise bunun başka bir alternatifi yokmudur ro cihazı yada trukuaz su dan başka? bahsettiğiniz şey ciddi bir rakkam tutuyor çunku 150lt kucuk bir akvaryum için bile. . birde canlı kaya seçimi nasıl yapılıyor kaliteli ve kalitesileri var anladığım kadarı ile. Bu konuda satıcının insiyatifinemi kalıyoruz?.ciyabo2008-10-31 22:13:22
Başlangıç Bilgisi
Bahsi geçen 50cm neyin değeri akvaryumun uzunluğununmu? Siz 100cm demişsiniz mesela bu litre olarak verilse daha mantıklı ve az akıl karıştırıcı olucak gibi geldi.Ben hala bu elyafın yerini,nerde olduğunu anlıyamadım.Sump içrsindeki suyun ilk temas ettiği elyafdan mı bahsediliyor?Diğer cevaplar fikir verici oldu zaten.
Başlangıç Bilgisi
Aklıma takılan bir kaç soruyu sormak istiyorum.

3. 50 cm akvaryumlara kadar florasanlar yeterlidir. 50 ve üzeri olanlar için metal halide lambalar mutlaka olmalıdır.

burda 50cm den kasıt yukseklikmidir? diğilse nedir?

5. Elyaflar 2 günde degişmelidir. Nitrat için önemli kavramdır. Kaba pislikler akvaryumdan uzaklaşmış ve nitrat bağlamadan önlenmiş olur.

Bu elyaf nerdedir?Tatlı suda bu bazı bakterilerinde ölümüne sebep oluca icin onaylanmaz bir davranısdır.değişimden kasıt tamamen yenisimi yoksa temizlenmesimidir.

9. Kullanılacak su reverse osmosis(RO) ile hazırlanmalıdır. Yada turkuaz su kullanabilirsiniz. Litreye 33 gram tuz kullanılmalıdır.

Bahsi geçen RO standart bir hobici için makul düzeyde fiyata sahip bir araç mıdır?

İlk adımlar için sormak istiyorum anladığım kadarı ile uzun bir yol olucak;

yeni bir kurulumdan sonra tuzlu su karışımı ile sistem çalışır vaziyette tutulup gerekli değerler ki 2-3 günde yakalanıyor (bu forum genelinin ortak fikri)canlı kayalar yerleştrliyor ve kişinin sabrına göre ilerki zaman zarfında(düşüncem 3-4 hafta)temizlik ekibi yerleştiriliyor.Bu haldeki bir akvaryumda canlı kayalar da olusumlar meydana geliyor.Bir sonraki aşamayı henüz detaylı incelemedim zaten şimdilik ilgilendiğim kısım bu kadar.

Forumda ''frag'' tabiri mevcud.Sanırım bu hobiye merak sarmış insanların birbirlerine gösterdiği bir jest akvaryumcular da bir ticaret aracı.Böyle bir başlık göremedim olmadığı içinmi yoksa biraz şansa dayalı bir konumu?

Tatlı su akvaryumundaki gibi canlılar akvaryumun boyutları oranındamı gelişim gösteriyor yoksa balıklar mercanlar vs alabildiğine büyüceklermi?

Misal elimde 100lt bir akvaryum var ise gerekli malzemeyi ben ileriye donuk bir şekilde 500lt icin gerekli ekipmanlardan oluştrursam bir sorun teşkil edermi? (ısıtıcı-sump-ps vs.)

akvaryuma konulucak kaya oranı ortalama 7/1 iken ben bu oranı 7/3 e cıkarırsam duzende ne gibi değişiklikler olur? faydası yada zararı olurmu?

Saygılarımla
T.N
NANO ya ilk adımlarım. Fotolar 2. Sayfada
Geçmiş olsun.Umarım bu heyecanını ve motivasyonu nu etkilemez...
Sera gH Testi Kullanımı

Sera'nın gH testini aldım. Kullanım kılavuzu mevcut. İçinden bir damlalık ve birde cam tüp çıktı. Kullanım kılavuzunu okudum ama anlayamadım. Her bir damladan sonra suyu çalkalıyorum. Haliyle bir renk değişimi oluyor yalnız o renklerin ne anlama geldiklerini bilemiyorum. Öğrenmek istediğim testin nasıl kullanıldığı. 5ml içerisinde hangi renkler bana suyumun sert yumuşak yada orta sertlikte olduğunu verir ve bu nasıl yapılır? Eğer görsel envanterlerle anlatabilirseniz çok sevinirim. Yani yeşil sudur derseniz o yeşilin hangi tonu gibi kuşkular kalmasın aklımda. Bir de bunun için net değerler alabileceğim farklı bir kit mevcut mu? (akvaryumcum elinde sadece bu olduğu için bundan başkası yok demiş olabilir)



encort2008-02-11 22:07:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.