ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaizen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2008 21:52
Son Ziyaret:
23 Şubat 2009 22:53
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suat GÜR
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Tekirdag
Meslek:
Personel Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Bettam kurmu yapıyor ?
Bende senin gibi erkeğin köpük yuva yaptığını görünce hemen dişi bulup yanına koymuştum ancak sonradan anladımki dişi hazır değilmiş. Hemen ayırıp ayrı bir yerde 1 hafta 10 gün kadar dişiyi kaliteli yemlerle (Ben kan kurdu ile besledim) besledim ve 1 gün aynı yerde fakat ayrı bölmede beklettim. Daha sonda dişiyi serbest bıraktım ve bir hafta içinde yavruları suda yüzerken gördüm. Yumurta dökme olayını göremedim ama yavruları görmek bile çok güzel bir duygu. Umarım sende bu duyguları yaşarsın..
Beta yavrularım hakkında
Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var. Ben şu an fanusun üzerini streç ile kapladım ve yem atmak için açtığımda biraz pis kokuyor. Dip temizliği yapsam ve temiz su eklesem acaba yavrulara zararı olur mu? Birde bu yavrular devamlı aynı yerde duruyorlar ve çok nadir hareket ediyorlar sizce bu normal mi? Özen Gözcü2009-02-17 14:14:18
Beta yavrularım hakkında
Teşekkürler Özen Gözcü2009-02-16 17:57:32
Beta yavrularım hakkında

Dün yavrular yuvanın altında dikine duruyorlardı ancak şuan değişik yerlerde (pek hareket etmeseler de) durduklarını gözlemliyorum. Birazdan erkeği ayıracağım. Proteğin yemleri derken ne kastettiniz? Bende şuan süpervit beta yemi ve kan kurdu var. Bulunduğum yerde artemia bulamam. Biryerde muz kabuğu ve et ile üretilen tek hücreli canlılar hakkında yazı okumuştum. İnfeular gibi bişeydi bunu üretsem yararı olur mu acaba?

Özen Gözcü2009-02-16 17:52:50
Beta yavrularım hakkında

Betalarıma büyükçe bir fanusta bakıyorum. Cuma günü akşam eve geldiğimde yavruların yumurtadan çıktıklarını gördüm. Hemen dişiyi ayırdım. Erkek olan yavrularıyla şuan itibariyle ilgileniyor. Erkeği ne zaman ayırmalıyım? Yavrular için yumurta sarısını bardağa koyup yarısına kadar ılık su ekledim 5-10 dakika beklettikten sonra orta kısmından pipet yardımıyla suyundan alıp fanusun değişik yerlerine damlatıyorum. Daha sonra bardağı streç filmle kapayıp buzdolabına koydum. Bu şekilde aynı suyu ne kadar süre ile kullanabilirim? Bu yemleme yeterli midir ve ne kadar süre ile yumurta ile beslemeye devam edeyim? Fanusta ısıtıcı yok ancak kalorifer peteğine dayadım ve ısısı bence yeterli görünüyor, üzerinide streçle kapadım cam tamamen buğu oldu.

Yavrularımı yaşatmam için bana önerebileceğiniz başka bir şey varsa paylaşabilir misiniz?

Özen Gözcü2009-02-16 17:49:28
lepistesler ve veliferalarım sırayla ölüyor

evet yavrularımdada var bu sabahta 6 yavrumun öldüğünü gördüm. bazılarıda incecik kalmış... sanırım onlarda ölecek. bulunduğum yerde küçük bir akvaryumcu var ve parazit için bana önerdiği şey sadece sarımsak ve birazcık sirke?

acaba eczaneden alıp kullanabileceğim bir tür ilaç yokmu bildiğiiniz? yoksa yakın zamanda tüm balıklarım heba olacak
lepistesler ve veliferalarım sırayla ölüyor

kullandığım akvaryumda dış filtrenin su giriş yerinden hava girişide yapıyor ayrıca hava motorum yok. başka kap dediğimde boş plastik bir pet şişeye (5 Lt) acilen koydum ordada hava motoru ve girişi yok malesef.. Gerçi balığı aktardıktan 1 saat sonra falan öldü.

Sarımsak işini hemen deniycem ancak yavrulara verdiğim yemleride karıştırmam gerekiyormu acaba? yada direk sarımsağı rendeleyip yem gibi atsam yerlermi?
 
şunuda belirtmeliyim ben yem olarak pul yem ve kan kurdu veriyorum
yavrular içinse bulunduğum yerdeki akvaryumcudan aldığım karışık bir yavru yemi (kendi yemleri karıştırarak yapmış) ve yine kan kurtlarını ve pul yemide toz haline getirip veriyorum
 
lepistesler ve veliferalarım sırayla ölüyor

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: herhangi bir belirti yok

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: velifera erkek, velifera ve lepistes yavruları

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph ölçtüm 7

Filitrasyon: dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mikrofish

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir 5 lt kadar su değişimi

 
Benim sorunum akvaryumumdaki 4 lepistes ve bir dişi verlifera mı kaybettim. akvaryumu yakşalık 1 ay önce kurdum. iki gebe lepistes ve iki erkek lepistes aldım, bir çiftte velifera,
ilk önce doğum yapan lepistesim öldü, ardından erkek lepistes ve doğum yapamadan diğer dişi lepistesim. Bugünde dişi lepistesim ve 4-5 yavru lepistesim öldü. Son ölen erkek lepistesim yaklaşıl iki gündür ısıtıcının ve filtre hortumunun arkasında hareketsiz duruyordu ve dün öldü. veliferam ise çok canlıydı ve birkaç saat haricinde halsizleşti bende onu mikrofish ile başka bir kapta karantinaya aldım ancak ölmesine engel olamadım. ölen balıklarda herhangi bir belirti göremedim sadece yavruluktaki bazı lepisteslerin karnının çekildiğini ve son erkek lepistesimin kuyruğunda ufalma gözlemlemiştim.
şimdi ne yapmam gerekiyor suyumu değiştirmem gerek yoksa bir ilaçmı kullanmam gerek. göz göre göre balıklarım ölüyor önlem almam lazım..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.