ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mct22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2008 15:32
Son Ziyaret:
05 Haziran 2010 20:18
Toplam Mesaj:
179 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan taskın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nasıl oluyor, vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor...

SON 10 MESAJI

Kaplumbağamın ilginc hastalığı
İşte artık risk olmaması için küçük taşları çıkarıp yutamayacağı kadar büyük olanlardan koyun.
Kaplumbağamın ilginc hastalığı
Umarım çıkartır, şimdilik belli bir sorunu yoksa zaten çıkarmış demektir çoktan. Ancak bazen yutup çıkaramadıkları ya da yutmaya çalışırken boğazlarına takılıp kalması gibi durumlar da olmakta tabi ki. mct222009-09-26 19:17:54
Kaplumbağamın ilginc hastalığı
Ev şartlarındaki bir kaplumbağa doğadaki gibi sindirilmesi zor şeyler yemez. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırsın diye ufak taşlar koymak risk demektir. O taşları çıkarıp ağzına alamayacağı kadar büyüklükteki taşlardan kullanırsanız daha iyi olur.
Kapluşlarımdan birisi S.O.S veriyor
Damla ya da merhemi kullanın 4-5 gün, düzelmezse üşütmüş de olabilir.
Kapluşlarımdan birisi S.O.S veriyor
Terramycini (göz için olanını) kullanın sonuç alamazsanız gantagut, getamisin ya da tobrex damla alıp eczaneden onları kullanın. Günde iki kez her iki göze de birer damla damlatıp bir süre kuru alanda bekletin kaplumbağanızı, yararı olacaktır damlaların. Yemi de elinizle verin o şekilde yer muhtemelen. Akciğer enfeksiyonu ya da üşütme durumu yoksa yani sorun sadece gözlerdeyse damlalar sonuç verecektir.
Kaplumbağamın ilginc hastalığı
Isınma lambası olmadan kuru alana pek çıkmazlar. Isınma lambası alıp kuru alanın 32-33 derecelerde olduğundan emin olun. 
Kaplumbağamın ilginc hastalığı
Isıtıcı ve ısınma lambanız var mı?
Kaplumbağamın ilginc hastalığı
Kaan'a katılıyorum mesela kuru alana çıkmaması ya kuru alanın yeterince sıcak olmamasından ya da kuru alana çıkıp inecek uygun bir yol olmamasındandır genelde. Kullandığınız ısınma lambası yetersiz olabilir kuru alanı uygun derecelere kadar ısıtmak için. Ancak eskiden çıkıyorsa şimdi çıkmamaya başlamışsa sorun kuru alanda değil demektir. Dönemsel bir durgunluk da olabilir. Başka hastalık belirtisi yoksa, ortamınız ve şartlarınız da tamamsa bir iki gün daha gözlemleyin durumunda bir değişiklik olup olmayacağını. Bir de ufak taşlardan bahsetmişsiniz eğer yutup çıkaramama gibi bir durum olmuşsa da benzer belirtiler olabilir. Isıtıcı olmadan mı yaşadı hep? Isıtıcı yoksa evdeki sıcaklık 26-28 derece olsa bile su bundan daha soğuk olur. Havaların da serinlemesi ile belki biraz durgunlaşmış olabilir diye düşünüyorum muhtemelen artık ısıtıcıyı kullanmanızla beraber eskisi gibi olur.
kaplumbağa bakımı
Karides yüksek protein içerikli bir yemdir bu yüzden mutlaka bir ana yemle beraber kullanmalısınız. Ana yem derken de sera raffy-P, tetra reptomin gibi taneli (stick yem diye de geçer) yemlerden almanız lazım. Yoksa sadece protein ağırlıklı beslenir ve aşırı protein de gelişim bozukluklarına neden olur. Verdiğiniz ana yem ile karidesin günlük toplam miktarı da kaplumbağanızın kafası hacmi kadar olmalıdır. Yemleri kaplumbağanızın doğrudan ağzına alabilceği büyüklüğe kadar bölerseniz daha kolay yerler ve yemi parçalamak için uğraşıp suyu kirletmiş olmazlar.
Acayip hareketler
Normalde karşı cinsler arasında olan kur hareketidir. Ancak bazen aynı cinslerde yaparlar birbirlerine.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.