ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
su_nihavent
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2008 11:59
Son Ziyaret:
14 Ekim 2010 15:37
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat Coşkun
Doğum Tarihi:
25 Aralık 1973
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
fotoğraf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Tüm canlılar bizler gibi özgürce ve sağlıkla yaşamaya hakları vardır.

SON 10 MESAJI

Megapixelin cok olmasi zararlimi?
Güzel bir konu ve bilgi veren arkadaşlar yüreğinize sağlık. küçük bir dip not söylemek gerekirse fotoğrafları çok büyük bastırmayacaksak mp farkları fotoğraf küçükse göze batmaz hatta gözle görmek oldukça zor bir hal alır. Çekim yaparken büyük formatta çekmeyip kullacağımız büyüklükte çekersek küçültürken karşılacağımız kayıplarıda engellemiş oluruz içinde balık olan karelerde görüşmek üzere.
Fotoğraf ve Balık
[QUOTE=eren the legend][QUOTE=QuErorZ] Nihat Bey,elinizdeki makina yari profesyonel ve cok guzel bir makina.1000-1500 ytl gibi bir fiyati var saniyorum.Fakat sanirim makinada birseylerin ayari feci sekilde yanlis.Kusura bakmayin fakat goruntuler 30d icin oldukca kotu.
 Diyaframi neden bukadar kistiginizi anlayamadim.Fotografciliktan henuz pek anlamiyorum fakat karanlik ortamlarda diyaframin acik olmasi gerekiyor diye biliyorum.Otomatik modda cekmeyi denerseniz daha guzel fotograflar elde edebileceginizi dusunuyorum.
 
[/QUOTE]
 
Burda bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Diyafram rakamları yani F değeri düştükçe diyafram açılır (F 3 açık diyafram F22 kısık diyafram gibi). Burada Nihay Bey'in kullandığı diyafram doğru çünkü yetersiz ışık altında diyaframı mümkün olduğunca açmak gerekir. Ancak akvaryum fotoğrafı hele ki hareketli balık fotoğrafları çekmek için 1/20 son derece yetersiz bir perde hızı. Bol bol çekim yapıp denemeler yapmak lazım. Flaş kullanımını iyi öğrenmek ve mümkünse polarize filtreyle birlikte kullanmak lazım. polarize filtre yansımaları engelleyeceği için daha güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
 
Selamlar,
 
 
[/QUOTE]
 
tşk ederim ilgi alakanız için..
 
perde hızımın az olması ışık daha çok olması içindi lakin iki adet florasan gerçekten çok yetersiz flaş kullanmadan üstten farklı ışık denemeleri ile çekimlere devam edecem bol paylaşımlarda görüşmek üzere sağlık huzurla renkli karelerle kalınız.
Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Merhaba bu sabah bu bilge site içersinde bilgileri harmanlarken kendi balıkalırmın ihtiyacı olan canlı yem verme konusunda solucanlar hakkında bilgi araştırması yaptım bir kaç arkadaşın kısa bilgileri dışında bilgi göremedim sonuçta topraktan alıp haşlayıp kısa bilgiler vardı benim istediğim canlı yada cansız solucan yemi verip olumlu olumsuz bilgilere ulaşmaktı yazacak olan arkadaşların sayesinde lakin sitenin malasef en tuaf yanı hiç bir değer yargısı gözetmeden aynı konu var diye kitlenmesi ki eğer konu kitlenmese bu konuda sayısızca bilgiyi bu konuda tecrübe etmiş arkadaşlardan alacağıma inanıyordum site yönetiminden ricam konuyu durdurmadan önce en azından önceki adı aynı olup fakat önceki konularda ne kadar detaya inilmiş bakıp ondan sonra frene basmaları yoksa elinde yetki var diye işte önceki link deyip durdurmamalı. sabahki ilgili link saygılarımla.
Fotoğraf ve Balık
Murat bey hayyama objektif arayışı ve bakımlar için bazen gidiyorum 30 ytl flaş bulursam ve alırsam size teşekkür için geri dönecem. . bu arada kendime ait olmasa bile harici flaş var ama flaşla akvaryum fotoğrafı çekmeyide düşünmüyorum öneriniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Fotoğraf ve Balık

Halil bey merhaba, yazdıklarınızın hepsinin farkındayım hatta üstü kapalı söylemiştim bile 18. 55 olan mecburiyeti söylediğiniz lensi alırsam ikinci el alacam nacizane görüşlerinizi paylaştığınız için tşk ederim. bu arada ilk alacağım lens tabi maddiyat durumu düzeldiğinde 17. 70 sigma yada 24. 105 canonun L serisi. Allah tüm herkesin gönlüne göre versin iyi akşamlar.

Fotoğraf ve Balık

Bende yarışcı bir lisanla yazmadım zati elimden geldiğince zahmet edip yazan tüm arkadaşlara eksiksiz atlamadan cevap vermeye çalıştım. sanırım ensantene derken farklı şeylerden bahsediyoruz yukarıda özetini yaptım, yada tam olarak söyleminizi anlayamıyorum sonuçta yazarak ifade ediyoruz makine ile yada konuşarak daha iyi anlatılabilir. bilge insanların bile açıkları vardır bilgiye aç bir toplumuz okuyarak paylaşarak daha güzeli elde etmeliyiz nacizane bilgileri bildiklerini herkesin doğru oluğuna inandığı sürece söylemesi söylenmesi çok güzel hareketler. sağlık huzurla kalınız sevdikleriniz size hep gülümsesin.

Fotoğraf ve Balık
Herkese merhaba; barış bey hata bulamayışınıza yorum yapamam her bakan göz kendi ruh hali ile baktığını görür. Bahadır kardeşim bulanık olması normal akvaryumum yeni daha düzeni tam oturtamadım. Fatih bey söylediğiniz rakam bin ytl ikinci elleri için geçerli, sıfırı garantili iki bin ytl den az olmaması lazım. Diyaframı kısmaktan bahsetmişiniz 18. 55 objektifin en kısık hali 3.5 dur ortam karanlık olunca kedi görmüş fare gibi kendiliğinden kısar yani 4, 4.5 ve yukarsı değerlere kendiliğinden çıkar sizin yapacak bir şeyiniz kalmaz sanırım siz 1.8 yada 2.8 sabit diyaframlı objektif sandınız. Otomatik modda çekim yaparsam akvaryumun içine atmam gerekir bu makine ile manuel çekim yapmadıkça sahip olmaya gerek yok. nikoncu bey kusura bakmayın adınızı göremedim beyaz ayarı şimdiye kadar yapma ihtiyacı duymadım lakin ps de fotoğrafları açmayıda orjinal olanı bozması çekim anındaki bilgileri çelişkiye düşürme duygusuna iteceği için bilgisayarda açmadım fotoğrafları üstten harici bir ışık ayarladığımda ki şimdi size yazarken evdeki büyük bir aydınlatma aklıma geldi kısa sürede beyaz ayarı yapmadan sizin açtığınız fotoğraftan daha aydınlık ve beyaz fotoğraflar elde ettiğimde burda paylaşırım. Özgür bey merhaba: ensantene bilgilerinizi gözden geçirmenizi tanıdığınız fotoğrafçı yoksa foto kritik formlarını okuyarak bilgilerinizin tam tersi olduğunu göreceksiniz. Özetlemem gerekirse uzun pozlama buld çekimleri uzun pozlama ile yapılır yani siz perde hızınızı düşürdükçe kapanma süresi uzayacak ve daha çok ışık içeri girecektir bu aşamada çektiğiniz fotoğrafların içindeki hareketli ensanteneler fulu olacaktır tam tersi perde hızınızı 1/60. 1/125. Gibi yükseltmeye başladıkça objektifin içine giren ışık azalcak bu yüzden daha karanlık fotoğraflar elde edeceksiniz yukarıda gördüğünüz fotoğraf tiripotsuz çekildiği için biraz fuluklar olması kaçınılmaz. ahmet bey tşk ederim yorumunuz için maddi açılımlar daha aydınlık olduğunda yapay olanlar çıkıp gerçek güzel olanlar akvaryuma girecektir. son bir hatırlatma arkadaşlar badi ile birlikte lens kalitesinide aynı derecede göz önünde bulundurmak hem badiye hemde çekene daha olumlu fikirler verecektir. 18. 55 lensler tayvan ürünüdür ve piyasadaki adı malasef takozdur ucuz ete güç yetme durumlarınıda unutmayalım. 1600 asa sanırım herkesin gözünden kaçmış yüksek asa gren oluşturması yapar lakin karanlıkta harici ışık flaş kullanmıyacaksanız yüksek asa kaçınılmaz. akvaryum ve fotoğraf lisanında görüşmek üzere tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim. .
Fotoğraf ve Balık
su_nihavent2008-11-25 13:47:38
Fotoğraf ve Balık
Fotoğraf makinesi: canon eos 30d objektif: 18-55 çekim bilgileri: ensantene (perde hızı) 1/20 saniye. diyafram: f4. Not;18-55 objektifin en kısık diyaframı 3. 5 asa: (iso) 1600 çekim modu: manuel .  
su_nihavent2008-11-25 12:10:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.