ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BESNEY70
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2009 18:42
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2010 18:53
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hikmet doğan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1970
Yaş:
54
İl:
Mugla
Meslek:
KORUMA
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

besney 70

SON 2 MESAJI

cüce vatoz,elma ve kiraz

Cüce vatozlar, omnivor beslenme özelliğine sahip balıklardır. Yani hem bitkisel ve hem de protein ağırlıklı yemlerle beslenirler. Ağırlığın bitkisel yemlerde olması gerekir, yoksa sindirim sorunları yaşanabilir. Akvaryumda her türlü balık yemini severek tüketirler. Yalnız, vereceğiniz yemlerin mutlaka tabana inmesini sağlamanız gerekir. Zaman zaman vereceğiniz haşlanmış ıspanak, haşlanmış havuç veya çiğ olarak vereceğiniz salatalık onlar için iyi bir öğün olacaktır. Ancak, verdiğiniz bu yemleri bir günden fazla tank içinde bırakmayın, artıklarını ertesi gün dip çekerek temizleyin.

Diğer bir adı ise elma salyangozu akvaryumuz da elma salyangozu beslemenin avantajları, elma salyangozları akvaryumdaki yosun oluşumunu veya oluşan yosunları temizlemesi için kullanılır. Ayrıca ölen balıkları,salyangozları yani herhangi bir ölü canlıyı vatozlara oranla hızlı bir şekilde yerler ve geriye kalıntı bırakmazlar. Damızlık boya geldiklerimde üretmek için ekstra çaba harcamanıza gerek olmaz,nem ve yumurtaları bırakacakları su üzerindeki bir yer yeterlidir. Ayrıca üremelerini engellemek için bıraktıkları yumurtaları atmanız yeterlidir. Fakat unutmamak gerekir ki, çöpçüler gibi yaptıkları temizlik gibi dışkı bırakırlar,yani pislik yeme gibi bir görevleri yoktur. Ölen balıkları yedikleri gibi yırtılan yada çürümeye başlayan bitkileriniz de tüketeceklerdir. Elma salyangozlarının en fazla 7-7.5cm boya ulaştıkları söylenir. Elma salyangozlarının çoğalmaları için mutlaka bir erkek ve bir dişi salyangoza ihtiyaç vardır. Elma salyangozları bakması kolay canlılardır. Saldırgan olmayan sakin balıkların olduğu akvaryumlarda bakılabilirler ve yosunları tüketip akvaryumlarda faydalı olurlar. Elma salyangozları hakkında kulaktan dolma birçok bilgi yanlış ve yanıltıcıdır. Elma salyangozları arasında bazı türleri bitkilerinize zarar verebilir. Bunların boyları daha büyüktür ve 1 ile 2 gün içinde akvaryumdaki bütün bitkileri yiyebilirler. Bizim akvaryumlarımızda baktığımız sarı renkte olan elma salyangoz altın elma salyangozu olarak ta bilinir ve Pomacea bridgesi türleri arasındadır.

Akvaryuma hindistan c. kabuğu koysam zararı olurmu
BENİM BİR ARKADAŞIM AKVARYUMUNDA HİNDİSTAN CEVİZİ KABUĞU İLE CÜCE VATOZDAN *ZEBRADAN*PRENSESLERDEN  YAVRU ALDI YUVARLAK DELİK AÇIP İÇİNDEKİ KISMI ALINCA TESTİDEN DAHA İYİ BİR YUVA OLUYOR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.