ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Piranha1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2009 19:43
Son Ziyaret:
29 Kasım 2009 15:08
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Seven
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Seven

SON 10 MESAJI

Dolphin C-500 ?
Arkadaşlar dış filtreyi kurdum yanlız son bir sorum olacak. Akvaryumda dış filtre varken; iç filtre yada hava motoru kullanmak durumundamıyım.
Dolphin C-500 ?
Arkadaşlar 100 litrelik akvaryumum için dolphin C-500 aldım. Yıllardır iç filtre kullandığım için bı dış filtre olayına uzağım. Sormak istediğim 2 sepetli bu filtrenin alttaki sepetinden beyaz pamuksu bi madde, hemen üstündede siyah süngerimsi bi madde çıktı, üstteki sepette ise file içinde kömür parçalarına benzeyen maddeler var. Bunlar tam olarak nedir yazarsanız sevinirim, tabi bide bunları sizce hangi sıralamayla yerleştirmeliyim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
100 litre için dış filtre?
2213 ü tavsiye eden arkadaşlara soruyorum, ürünün özelliklerinde şunları yazıyo;
  • Sabit bir su sirkülasyonu mekanik ve biyolojik filtrasyon, sağlıklı bir akvaryum için gerekli oksijeni sağlayan profesyonel filtre. 440 Litre/saatlik debisi ile 250 Litrelik akvaryumlar için idealdir. 01 modelinden farkı; Kullanım kolaylığı için ekstra muslukları kutuya dahildir.
  • Pompa Çıkış litre: 440
  • Basış Yüksekliği m: 1.50
  • Akvaryum hacmi litre:250
  • Filtre Hacmi : 3 it
  • Enerji Sarfiyatı :8W
  • Ölçüler çap x yükseklik / mm : 160x355 mm
  • Sizce bu özellikler benim 100 litrelik akvaryum için idealmi, yani demek istediğim bu güçte ve debide bir motor benim 100 litrelik akvaryumu alabora etemesin. Sonra aldığıma pişman olmak istemiyorum arkadaşlar o nedenle bu soru benim için önemli.
    100 litre için dış filtre?
    http://www.hepsiburada.com/eheim-dis-filtre-2211/productDetails.aspx?categoryid=561211&productid=ptand1052211010
    Arkadaşlar sizce linkte verdiğim ürün benim ihtiyacımı karşılarmı, yani kapasite olarak benim 100 litrelik akvaryuma az yada çok gelme gibi durumu olabilirmi ve son olarak ürün boş olarak gelecekmiş, sizce bu ürünün içine koyulacak bütün malzemelerini almak istesem bana kaça gelir, yanlış anlamayın sadece malzemelerin fiyatını merak ediyorum.
    100 litre için dış filtre?
    Selam arkadaşlar, 1 yıldır 100 litre akvaryumumda iç filtre kullanmaktayım fakat takdir edersinizki su en fazla 2 gün berrak kalıyor sonrası sarı su ve etrafta yüzen pislikler. Sizce benim bu problemimi dış filtre çözermi daha doğrusu yanlış bişey almakda istemiyorum, 100 litre akvaryumda dış filtre kullanabilirmiyim, şayet alabilirsin derseniz hangi güçte bir filte benim işimi rahatlıkla görür. Şöle sessiz ve sağlam bir marka tavsiye ederseniz sevinirim.
    Kayıt kuşak ?
    Arkadaşlar boyu 64cm, yüksekliği 43cm ve eni 36cm, 6mm camdan imal edilmiş 99 litrelik akvaryumuma kayıt kuşak gerekirmi.
    110*60*60h Akvaryum Yapımı Sonunda Bitti.
    Hakan Bey genel olarak akvaryumunuzu çok beğendim bence iyi iş çıkarmışsınız. Ama özellikle o sonradan ilave ettiğiniz alt gri çerçeve çok güzel duruyo lütfen bana onun neden imal edildiğini ve nerden temin edebileceğimi yazrmısınız.
    Buhar Camı
    Hocam verdiğin link için teşekkürler baya faydalı dediğiniz gibi, ama bir sorum daha olacak. Buhar camını yaparken kablo çıkışların geçeceği delik haric buhar camında extra havalandırma deliği falan açmama gerek varmı.
    Buhar Camı
    Selam arkadaşlar. Yeni bir akvaryum yaptırdım ve kapağı falan ahşaptan. Anlıcağınız gibi buhar camının şart olduğunu düşünüyorum. Lütfen bana bunu yaparken yada yaptırırken nelere dikkat etmem gerektiğini yazarsanız sevinirim. 
    Akvaryum sızıntı yapıyor.
    Aranıza yeni katıldım, adım Serhat, Ankarada yaşıyorum yıllardır akvaryumlarla haşır neşirimdir ve forumunuzu üye olmadan öncede sürekli takip ediyordum. Sanırım yeni üyeler sorunlarını bu bölümden aktarıyolarmış şayet farklı bir yere yazmam gerekiyorduysa kusura bakmayın. Problemime gelince; 100 cm lik içinde 8 japon ve 1 tanede vatoz bulunan akvaryumum var. Akvaryumun markası Taymur hani şu plastik kapaklı olanlardan, bundan 1 ay kadar önce fark ettimki akvaryum tabanını kaplayan plastik aksamın içi su dolmuş ve bütün kenarlarından su atmaya başlamıştı bende akvaryumu komple boşalttım ve kuruttum daha sonra yere gazete yaydım ve plastik aksamları takmadan akvaryumu agzına kadar su doldurdumki, sızıntının yerini bulabilecektim, fakat 1 gün bekletmeme ragmen gazete kuruydu anlıcağınız sızıntı olmadığını düşündüm ve tekrar akvaryumu yerleştirdim. Yaklaşık 1 aydır sorun yoktu fakat dün akşam fark ettimki aynı yerden tekrar ama bu sefer daha çok miktarda su gelmeye başladı ve sürekli bezle kuruladığım halde alttan su gelmeye devam ediyor. Bende tekrar boşalttım akvaryumu ve şu an çözüm bulmak için uğraşıyorum. Özellikle akvaryumun markasını verdimki şayet aranızda aynı sorunu yaşamış olan yada bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim. Sizce bu sızıntı neden ve nereden kaynaklıdır ve ben bunun tam yerini bulmak için ne yapmalıyım. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Piranha19032009-01-25 19:57:36

    SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.