ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ihsan95
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2009 13:10
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2022 09:37
Toplam Mesaj:
255 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İhsan
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Stajer Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İhsan

SON 10 MESAJI

Küçük Hacim Mayalı Sistem
Merhabalar öncelikle gaz şeklinde verilen karbondioksitin suda ne kadar zor çözündüğünden bahsetmek isterim. Bu çözünmeyi hızlandırmak için difüzör kullanılıyor. Eğer difüzörünüz yoksa zaten sisteminiz çok işlevsel olmayacaktır. Ama internette farklı bir sürü yöntem var. Esas konumuza gelirsek suda fazla co2 olması gibi bir durum pek mümkün değil ama hadi diyelim oldu oksijen ile co2in çözünürlüğü suda farklıdır. Co2in fazla olması oksijen seviyesini etkilemez diyemiyorum ama çok aşırı derecede etkilemez. Yani balıklarınıza bir zararı olması zor. Karbondioksit zehirlenmesi gibi bir durumları olacağını sanmam. Ama yine de çekinirseniz çıkan baloncukların boyutunu ve suda geçirdiği süreyi ayarlayarak difüze olmuş co2 miktarını da ayarlayabilirsiniz
Molly Mi Lepistes Mi? Hamile Mi Değil Mi*
Keşke daha sağlam olan lepistesi alsaydınız. Neyse sağlık olsun. Bu büyüklüğe geldiyse yaşamaya devam etmesi muhtemel.
Molly Mi Lepistes Mi? Hamile Mi Değil Mi*
Bana da şimdi lepistes gibi geldi, sanırım arkadaşın dediği gibi omurga deformitesi olan bir lepistes. Akvaryumcudan tek bu balığı mı almıştınız? Arkada erkek lepistes görünüyor onlarla birlikte mi aldınız?
Balığın Cinsiyeti Nedir?
Astronotların cinsiyetleri biraz zor anlaşılıyor. Balığı elinize alıp altından anüs tarafına bakarsanız anlayabilirsiniz. Forumda mutlaka detaylı yazılar vardır en kötü google a yazsanız yine çıkar nasıl ayırt edildiği ama yandan çekilen fotolarda ayırt etmek pek mümkün değil.
Bu Salyangozun Türü Nedir Bilen Varmı?
Başka açıdan çekerseniz daha rahat olur. Ama kabuk yapısı bana elma salyangozunu çağrıştırıyor. Nereden ve ne zaman aldınız? Aldığınız yerdeki akvaryumda başka hangi tür canlılar vardı?
Molly Mi Lepistes Mi? Hamile Mi Değil Mi*
Açıkcası ben net anlayamadım bana da moli gibi geldi ama yüz yapısı kuyruğu daha çok lepistes gibi birkaç tane daha fotoğraf eklerseniz daha sağlıklı yorum alabilirsiniz. İyi günler[EDIT]ihsan95,2020-03-17 20:40:00[/EDIT]
Solmuş Bitkiler Canlanırmı ?
Filtrasyonda sıkıntı yoksa, bitkiyi kendi akışına bırakmak en güzeli. Suyu bozacak gibi olursa çıkarırsınız. Ama sizin yerinizde olsam cikartmazdim, çürüse de bırakırdım. Ama akvaryumunuza hakim olmadığım için kesin öyle yapın diyemem. Ben de co2 ve gübre kullanmıyorum ama gayet de büyüyor bendekiler. Umarım toparlanirlar[:)]
Solmuş Bitkiler Canlanırmı ?
Akvaryumda başka canlılar var mı? Yaprakları bence kesmeyin. Ben de bir keresinde bitkilerimi bir gün boyunca suyun dışında unuttum. Ekledim tekrar filiz verdi. Bence de toparlar. Budama için birkaç gün bekleyin zaten budamaniza gerek kalmadan su içinde çözünebilir de
Cüce Vatoz Karın Şişmesi
İç parazit olabilir ama fotoğraflardan net anlayamadım. Balık yeni alındıysa yem yememe sebebi alışma sürecidir derdim ama karındaki şişlik midesine bası yaparak açlık hissini engelliyor tokmuş hissettiriyor da olabilir. Daha bilgili üyelerin yazmasını bekleyin. Geçmiş olsun
Yeni Balıklarım Bir Gün Sonra Öldü
1)Aldığım balıkları poşetlerinde azıcık metilen mavisi damlatmıştım bu da akvaryumdaki bakteri kültürüyle çatışmasını ve balıkta hastalık vs varsa etkisini en aza indirmesini sağlar. Balıkları poşetten kepçeyle aldım, gelen suyu akvaryuma boşaltmadım, lavoboya boşalttım.
2) İç filitremin hava çeken kısmı koptuğu için hava motoru ve pipo filitre kullanıyordum, şimdi onu hallettim silikonla ve 800 L/saat gücünde bir filtre kullanıyorum.
3) Sıcaklık 22de sabit derken elbette termometredeki değeri söyledim yoksa ısıtıcı termostatı 24-25 dereceye ayarlı.
4) Isıtıcı'da kaçak olduğunu sanmıyorum elimi soktuğumda elimin de çarpılması gerekirdi. Kaldı ki yavru akvaryumuna koyduğum helenalar da telef oldu. İki akvaryumun ortak tarafı aynı şebeke suyunu kullanmaları, aynı akvaryumcudan alınmaları. Akvaryumcuda mı sorun var diye düşündüm ama kuzenlerim de benimle birlikte vatoz ve çöpçü almıştı, onların canlılarına bir zarar gelmedi. O yüzden muhtemelen benim suyumda sorun vardır diye düşündüm.
5) Bakteri kültürü oluşması için 3 hafta bekledim ve filitreyi o kadar süredir çalıştırıyorum. Balıklar eklendikten sonra 24 saat içinde ölmeleri bakteri kültürüyle alakalı değildir. O konuda eksik yaptığımı düşünmüyorum. Fark ettiyseniz canlıları hep aralıklarla aldım zaten, balıkları aldığım yer uzak diye hepsini bir anda alma gereği duydum.
6) Akvaryumda salınım yapacak bir şey yok, dediğim gibi plastik veya başka bir dekor kullanmadım. Lav kayasına sarılı mosslar var kayanın da salınım yapacağını düşünmüyorum.
7) Hakan bey şöyle ki ben yeni hobici değilim 10 yıl önce başladım, 1-2 yıl boyunca kendi lepistes yavrularımı büyütüp onların da yavrularını almışlığım var. 2-3 nesil sorunsuz yetiştirmişliğim var. Elbette ben de zamanında balık kaybettim ama hiç bir zaman aldığım balıkların bir gün içinde hepsinin de öldüğünü görmedim. Akvaryum kurulumu ile ilgili yeterince bilgiye sahibim. Ama bir yerde bir yanlışlık var gözden kaçan veya kaynağını buamadığım bir sorun var, o yüzdendir hem burada sizlere sorarken hem de araştırmaya devam ettim.

Bu arada hala fikirlerinizi merak ediyorum lütfen konuyu okuyanlar yazmaya devam etsin, hep birlikte beyin fırtınası yapıp olabilecek şeyleri gözden geçirelim.
Bundan sonraki planım: %50 gibi bir su değişimi yaptıktan sonra, ilerleyen günlerde bu değişime devam edip, bir tane balık alacağım. Canlı deney yapmış olacağım hiç hoşuma giden bir durum değil ama net bir şekilde sorunu çözene kadar ilk planım bu.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(4saat sonra)
Arkadaşlar, akvaryumun içinde yarım cm lik solucana rastladım. Başta dışkı diye düşünmüştüm, salyangozların veya ölen balıklarındır diye ama yılan şeklinde hareket etmesi beni şüphelendirdi. Şırıngayla akvaryumdan aldım. Yarın okula gidip parazitolog hocama danışmayı düşünüyorum. Mikroskop altında inceleyip mümkünse cins tür tayin edeceğim. Daha sonra da antiparaziter bir iaç alıp düzenli olarak akvaryumu ilaçlamayı düşünüyorum. Akvaryumumu ikinci el almıştım belki bu parazitin yumurtaları kumda kalmıştır ve enfekte etmiştir. Veya aldığım balıklarda bu parazit vardı onlarla taşınmıştır bilmiyorum.

Konu hala günceldir. Başka fikirleri olan lütfen söylesin. Çünkü parazitler bir günde bütün balıkları öldürür gibi gelmedi. Keşke ölen balıklara diseksiyon yapsaydım ama yapmaya çekinmiştim.[EDIT]ihsan95,2019-11-25 22:05:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.