ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barcarole
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2005 08:35
Son Ziyaret:
19 Ekim 2010 21:11
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Çalışkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Müzik Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga ÇALIŞKAN
150*80*50(h) Tropheus Sp.Bemba
100*35*45 Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

Forum Özel Üyeliğimin Alınması
Mehmet Bey  yazdığınız yazıyı kimsenin kendine basamak yaptığını sanmıyorum fakat siz sanırım bir yarayı kanattınız.Herkes bir şekilde içindekileri yazıyor.Benimde özel üyeliğim iptal edildi fakat önemsemiyorum çünkü gerçekten bundan  çok daha önemli eksiklikler olduğunu görüyorum forumda.Ben bu foruma üye olalı 1 seneyi geçiyor ve bu güne kadar yazdıklarımda üslubuma çok dikkat ettim.1 sene içerisinde ancak forum özel üyeliğini alabildim.Şimdiki gibi 1 aylık üyelere forum özel üyeliği verilmiyordu.Ve ben bilmediğim konularda, rastgele yazılar yazmak yerine bu hobiye uzun yıllarını vermiş ve bu konuda kendini geliştirmiş üstadları takip ediyor onların bilgilerinden faydalanmak gibi bir şansı değerlendiriyordum.Aslında  yaklaşık bu hobiyle ,ara ara bıraksamda 18 yıldır uğraşıyorum ama buna rağmen bu sitedeki ustalardan çok şeyler öğrendim.Maalesef uzun zamandır takip ettiğim yazılarda bu konuda uzmanlaşmış bilgi sahibi arkadaşları göremiyorum,onun yerine yeni üye olmuş fakat nasıl oluyorsa özel üyeliğede layık görülmüş arkadaşlarımızın adeta uzman akvarist edasıyla  yazılmış yazılarını okuyorum.Üzülerek forumun kalitesinin gitgide düştüğünü görmekteyim.Sevgili yönetici ve moderatör arkadaşlarım birçok mesajınızda üyelerle polemiğe girdiğinizi ve fikirlerini sunan insanlara bana göre onur kırıcı aşağılayıcı üsluplar kullandığınızı görüyorum.Belkide bunlar yüzünden artık bazı üstadları bu forumda göremiyoruzdur.Sizlere bu forumun üyeleriyle varolduğunu hatırlatıyor  ve  bu forumun daha nice hobiciye ışık olması için,üstünüze düşeni ciddiye alarak yapmanızı ümit ediyorum.
Ayrıca benim forum özel üyeliğimi almışsınız daha doğrusu iptal olması için tc nosunu ben vermek istemedim.Bunun gizlenmekle alakası yok telefon numarama kadar internette mevcut,normal üyeliğimide ben size veriyorum ve iptalini rica ediyorum.Bu forumda maalesef alacağım ve paylaşacağım birşeyin olduğunu artık düşünmüyorum.Herkese saygılar sunarım.
Dolu akvaryuma arka fon eklenebilir mi?
Akvarum slikonu  kullanabilirsiniz Ali Bey fakat çok iyi yapıştırmanız lazım,kolay gelsin.

Yabanci siteden DIY
Güzel paylaşım Burak Bey  teşekkür ederim.
Dolu akvaryuma arka fon eklenebilir mi?
[QUOTE=ngunes][QUOTE=crx_76]

Yaptığın strafor fonu straforla aynı ebatlarda cam kestirerek camın üzerine dışarıda yapıştırdıktan sonra akvaryumunun içine arka cama sıfıra sıfır yerleştirebilirsin.Bana yapılabilir gibi geldi ama tabi diğer arkadaşlarında önerileri olabilir.Kolay gelsin.

Saygılar...

[/QUOTE]

 

Bende size katılıyorum aynı ölçüde cam kestirme konusunda , fonu akvaryumun içine yapıştırmak yerine cama yapıştırıp gerektiğinde çıkarıp temizlemek daha mantıklı geliyor bana. Zaman içinde akvaryum camına yapıştırlan strafordaki boşluklar zararlı bakterirlerin üremesini kolaylaştırmazmı? Özellikle oyuklu fon yapacak olanlar bence bir daha düşünmeli. Cama yapıştırınca batarmı batmaz mı on bilemem.

[/QUOTE]

Fonu akvaryum dışında cama yapıştırsanız bile akvaryumu boşaltmadan fonu yerleştirip yapıştıramazsınız,ayrıca extra cam kullanmanın bir faydası olmayacaktır yine çok fazla slikonla akvaryuma yapıştırmak zorunda kalırsınız.Hatta ilerde sökmek istediğinizde emin olun straforu kazıyıp çıkarmaktan daha zor olacaktır.Birde bu fonların boşluk kalmadan yapıştırılmaları gerekiyor bundan dolayı bakteri üreyebilecek bir ortam oluşacağını sanmıyorum.
tropheus
Mustafa Bey titreme hareketinden anlayamazsınız,bendeki dişilerde bazen bu hareketi yapıyor.Genellikle çiftleşme öncesi veya kızgın oldukları zaman yaptıklarını gözlemledim.Cinsiyet için en kesin ayrım üreme tüpü çıktığı zaman yapılabiliyor.
Forum Özel Uyesi Arkadaslar
Yarışmaya katılan  forum özel üyesi  arkadaşların  oylama yapma engeli olsa tam süper olacakSonuçta objektif olunamayacaktır.Ben bu yüzden oylamaya katılmadım.
Amatör arka fon yapımı
Gökhan  ilk  çalışmaya göre  gayet iyi ,umarım ortaya çıkan çalışma senide tatmin etmiştirde yorgunluğunu bir nebze unutturmuştur.Çalışmalarında başarılar.Herkese balıklarıyla sağlıklı günler dilerim.
Arka Fon ve Kaya ( Farklı )
Taner bey  zahmete gerek olmadığını  ve bu kadar kolay olduğunu yazmışsınız.
Evet yaptığınız şekilde çok kolay olmuş gerçekten, fakat bizim bu kadar uğraşmamızın  ve malzemeleri  yoğun araştırmalardan sonra  kullanmamızın nedeni; akvaryumun içerisinde balıklara zarar vermeyecek şekilde ürün kullanma gayretimizdendir.

Kullandığınız harç normal çimento harcı ise balıklarınızda olumsuz etkilerini göreceğinizi söyleyebilirim. Bu tip çalışmalar yaparken öncelikle biraz araştırma yapmanızı öneririm, göz zevkimizi tatmin ederken balıklarımıza zarar vermeyelim.
tearaway2006-11-6 19:41:29
arka fon mazemeleri
Merhaba Cihan bey.Hem burada kendin yap bölümünde hemde sitemde  fon yapımıyla ilgili bilgi  mevcut.
http://barcarole.sitemynet.com/fishland_background/

Yeni tankım (19/10/2006 )
Çok şirin olmuşTabanı riccia veya benzeri bir bitkiyle kaplayabilirsiniz.Balıklarınızla sağlıklı günler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.